fbpixel

Search icon
Search
Ποιες από τις SS22 τάσεις δεν θα βρείτε στη γκαρνταρόμπα μιας αυθεντικής Γαλλίδας
STYLE PEOPLE

Ποιες από τις SS22 τάσεις δεν θα βρείτε στη γκαρνταρόμπα μιας αυθεντικής Γαλλίδας

Και με τι τις αντικαθιστούν


Οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα γνωρίζουν πολύ καλά πως για να υιοθετήσουν την κομψή αισθητική θα πρέπει να εμπνευστούν από το στιλ μιας αυθεντικής Γαλλίδας. Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει τα French girls να έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια τον τίτλο των fashion icons, η απάντηση είναι πως γνωρίζουν πολύ καλά τα κλασικά κομμάτια που θα επιλέξουν να φορέσουν αλλά και εκείνα που θα αποφύγουν γιατί μπορεί να υποβαθμίσουν την εμφάνισή τους. 

Με την επέλαση των social media και την επικράτηση των Instagram influncers θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα ανάμεσα στην authentic Γαλλίδες και στα new age French girls. Instagramers, όπως οι Camille CharriereAnne-Laure Mais και Sabina Socol μπορεί να μετρούν χιλιάδες followers στη διαδικτυακή πλατφόρμα αλλά έχουν αποφασίσει να εντάξουν στις καθημερινές τους εμφανίσεις και στο στιλ τους big trends, για τα οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα ενδιαφερόταν μια Γαλλίδα. Ογκώδη αξεσουάρ, έντονες αποχρώσεις, κομμάτια με εκκεντρικές λεπτομέρειες όπως τα cut-outs ή puff-sleeves και γενικότερα οτιδήποτε κρύβει μέσα του την έννοια του «πολύ» δεν αφορά τις γυναίκες που στο αίμα τους «κυλάει» η γαλλική κομψότητα. 

Πριν φτάσουμε όμως στο σημείο να γνωρίσουμε τα items που δεν θα συναντήσετε ποτέ σε μία αυθεντική γαλλική γκαρνταρόμπα ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το περιβόητο στιλ, για το οποίο παλιότερα έχουν χυθεί τόνοι μελάνι ενώ στην σύγχρονη εποχή έχει πάρει αρκετές φορές «φωτιά» το πληκτρολόγιο των fashion editors!

Η φιλοσοφία της Γαλλικής γκαρνταρόμπας 

273445599-675229940301819-2301085529399604014-n.jpg
Image source: @carolinedemaigret

Πρώτα απ' όλα οι Γαλλίδες γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους ότι για να δείχνεις μοντέρνα και να είσαι πάντα in fashion δεν χρειάζεται να ακολουθείς τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Δεν έχουν καμία εμμονή με τα σχέδια που έχουν μικρή διάρκεια στον χρόνο και αντιθέτως προτιμούν να επενδύουν σε all time classic pieces, τα οποία θα μπορούν να διατηρήσουν στη συλλογή τους για πολλά χρόνια. Όσον αφορά τα big trends επιλέγουν να δοκιμάσουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Tailored blazers, denim pants που εφαρμόζουν τέλεια και αγκαλιάζουν τη σιλουέτα, μπαλαρίνες και κασμιρένια πουλόβερ είναι μερικά από αυτά που θα ανακαλύψετε σε μία αυθεντική γαλλική ντουλάπα, ανεξαρτήτως ηλικίας και τάσεων. Ό,τι κι αν είναι trendy δεν θα το αντικαταστήσουν σε καμία περίπτωση με τα παραπάνω.

Παρόλο που το Παρίσι θεωρείται η «πρωτεύουσα» των πιο εμβληματικών fashion brands, οι γυναίκες του δεν ενδιαφέρονται να επιλέγουν κομμάτια, τα οποία θα δείχνουν με κραυγαλέο τρόπο την επωνυμία τους, σε αντίθεση με τις Αμερικανίδες ομολόγους τους. Δεν είναι λάτρεις της υπερβολής, σε καμία περίπτωση, οπότε δύσκολα θα προσθέσουν maximal στοιχεία στην εικόνα τους. Και ό,τι αφορά το κεφάλαιο styling tips; Η αλήθεια είναι πως δεν περιπλέκουν πολύ τα πράγματα. Είτε πρόκειται για επιμελώς-ατημέλητα ανακατεμένα μαλλιά, είτε γι ένα κουμπί στο πουκάμισο που θα μείνει «τυχαία» ανοιχτό, οι Γαλλίδες προτιμούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα για να απογειώσουν μία εμφάνιση, χωρίς να προσπαθήσουν πολύ. 

Όπως είπε κάποτε η θρυλική η Coco Chanel, «Πριν φύγετε από το σπίτι, κοιτάξτε στον καθρέφτη και αφαιρέστε ένα αξεσουάρ». Η φιλοσοφία του απλού αλλά σικάτου είναι κι αυτή στην οποία «ορκίζεται» η πλειοψηφία των Γαλλίδων.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε ποιες από τις SS22 τάσεις δεν θα φορούσε ποτέ μια Γαλλίδα αλλά και με τι τις αντικαθιστά!

Όχι στη logomania 

Κάνοντας ένα γρήγορο scroll στο Instagram ή ξεφυλλίζοντας τα αγαπημένο σας περιοδικό μόδας θα αντιληφθείτε γρήγορα ότι πολλά από τα it girls επιλέγουν να υιοθετούν το λεγόμενο logomania trend, δηλαδή κομμάτια με έντονα logos, head to toe. Αυτή η κυριαρχία δεν φαίνεται να επιβραδύνεται, καθώς διάσημοι σχεδιαστές δημιουργούν όλο και περισσότερα pieces, βασισμένα σ' αυτήν την τάση. Φυσικά, αυτό δεν απασχολεί καμία αυθεντική Γαλλίδα, καθώς δεν θα το προτιμήσουν ποτέ. Είναι απίστευτα διακριτικές με την εμφάνισή τους -όπως αναφέραμε προηγουμένως- και σε περίπτωση που προσθέσει στη συλλογή της ένα logo item, τότε αυτό θα γίνει με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο. 

5a8f267094efb442415eeea2f902d712.jpg

Ναι στα αξεσουάρ με διακριτικά logos 

Τα logos που διαλέγουν είναι πολύ συγκεκριμένα, ανάμεσά τους μια τσάντα ή ζώνη YSL ή Christian Dior ακόμα και Chanel, τα οποία χρησιμοποιούνται πολλές φορές ως τα αξεσουάρ που θα προσθέσουν την stylish πινελιά στο κομψό τους σύνολο. Σίγουρα όλα αυτά που μπορούν να μετατρέψουν το ντύσιμό τους να μοιάζει flashy είναι εκτός. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτή η «σιωπηλή» πολυτέλεια είναι πολύ πιο κομψή!

Όχι στις φόρμες και στα κολάν

Μπορεί η περίοδος της καραντίνας να απογείωσε τη φήμη του loungewear style αλλά η άποψη των αυθεντικών Γαλλίδων επί του θέματος είναι λίγο διαφορετική. Τα συγκεκριμένα cozy items, όπως είναι οι φόρμες και τα leggings είναι υπέροχα να τα επιλέγετε στο γυμναστήριο, στις τηλεδιασκέψεις και τα χαλαρά Σαββατοκύριακα, αλλά όχι στις εξόδους σας. Δεν θα σας χαρίσουν κομψότητα σε καμία περίπτωση. 

e66521fa72cf076b7b0545b58c8d2195.jpg
Image source: @leonechenal

Ναι στα cool outfits 

Όταν πρόκειται για πιο cool outfits, το γαλλικό στιλ έχει τον τρόπο να τα κάνει να δείχνουν polished. Τα αυθεντικά French girls ακόμα και όταν φορούν casual ρούχα, θα καταφέρουν να μοιάζουν chic all the way. Για να το πετύχουν επιλέγουν να συνδυάζουν denim pants, τα οποία θα αγκαλιάζουν υπέροχα τη σιλουέτα τους, λευκά sneakers κι απλά αλλά ταυτόχρονα κομψά tops. 

Όχι στα chunky sneakers

Εδώ και αρκετές σεζόν τα αθλητικά παπούτσια με τις έντονες, τρακτεροτές σόλες έχουν κατοχυρώσει μία θέση στη συλλογή κάθε fashionistas. Τα Triplse S του οίκου Balenciaga αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα γι' αυτό το big trend ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα διάσημα brands, τα οποία αναβίωσαν παλαιότερα τους μοντέλα, όπως τα Fila Disruptor αλλά παρουσίασαν και καινούρια όπως το Arclight της Louis Vuitton. Τις αυθεντικές Γαλλίδες όμως δεν τις αφορούν όλα τα παραπάνω, no matter what. Δεν υπάρχει περίπτωση να «θυσιάσουν» την classy αισθητική στον βωμό καμιάς τάσης.

277290410-710530750311836-6009830760746272193-n.jpg
Image source: @juliesfi

Ναι στα minimal sneakers 

Ναι, λατρεύουν τα sneakers και ειδικά τα τελευταία χρόνια θα τα εντάξουν πολύ πιο συχνά στις εμφανίσεις τους, ακόμα και μαζί με το κοστούμι τους. Αυτό που τις κάνει να διαφέρουν είναι πως θα στρέψουν την προσοχή τους σε εκλεπτυσμένα designs και συνήθως σε λευκές ή ουδέτερες εκδοχές, διότι δεν αποχωρίζονται ποτέ τις αρχές του μινιμαλισμού. 

Όχι στα denim pants με λεπτομέρειες

Η μόδα του Y2K -επηρεασμένη από τη δεκαετία των '00s- κυριαρχεί εδώ και μερικούς μήνες, με τις απανταχού fashionistas να προσπαθούν να την ακολουθήσουν κατά γράμμα... εκτός φυσικά από τις αυθεντικές Γαλλίδες. Το French model Julia Roitfeld είχε πει «Σε παρακαλώ μην με ρωτάς για τις τάσεις. Ασχολούμαι μόνο με την αγορά κομματιών που με κάνουν να νιώθω όμορφη και με κολακεύουν. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να έχω τις τελευταίες λέξεις της μόδας». Δεν θα μπορούσε να περιγράψει τη γαλλική φιλοσοφία στο στιλ.

165111221-804640553504543-3584516116018347560-n.jpg
Image source: @jeannedamas

Ναι στα straight leg jeans 

Όσον κι αν τα baggy jeans, με σκισίματα και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των φετινών τάσεων, τα French girls προτιμούν απλά τζιν, χωρίς τα παραπάνω. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε straight-leg silhouettes αλλά και wide-legs. Οι αποχρώσεις δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από neutrals ή το κλασικό blue jean. Τα έντονα χρώματα είναι out!

Όχι στα έντονα χρώματα 

Μια αυθεντική Γαλλίδα δεν θα επιλέξει ποτέ να φορέσει, head to toe, κομμάτια στις αποχρώσεις του «ουράνιου τόξου». Προτιμούν να μένουν μακριά από αυτούς τους τόνους, διότι είναι πιο δύσκολο να συνδυαστούν ενώ σίγουρα δεν φαίνονται κλασικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα αποκλείουν εντελώς από την γκάμα των επιλογών τους.

271616229-1294857360990894-7772797746520554650-n.jpg
Image source: @juliamateian

Ναι στα neutrals 

Η χρωματική παλέτα που ακολουθούν βασίζεται στις ουδέτερες αποχρώσεις. Χρώματα όπως το μαύρο, το λαδί, το λευκό, το μπεζ, το γκρι και το navy blue είναι αυτά που αντικρίσετε σε μία authentic French wardrobe. Neutrals tones που χαρίζουν ευελιξία, καθώς συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους αλλά και με πολλά κομμάτια ενώ παράλληλα χαρίζουν το κατάλληλο minimal αποτέλεσμα. 

Όχι στα puff-sleeves

Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από τότε που τα puff sleeves βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο. Παρόλο που δεν ξεχωρίζουν εποχές, η άνοιξη τους ταιριάζει ιδιαίτερα, καθώς τα αέρινα φορέματα και τα floral πουκάμισα, τα οποία πλαισιώνουν μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Σκεφτείτε όμως, έχετε δει ποτέ μια αυθεντική Γαλλίδα να τα επιλέγει για τις εμφανίσεις της; Η απάντηση είναι σίγουρα «όχι», διότι πιστεύουν ακράδαντα πως δεν χρειάζεται να κάνουμε «φασαρία» χωρίς λόγο. 

e9c93ae32775c281e2aa9a1b6742bf43.jpg
Image source: @whowhatwear


Ναι στις απλές γραμμές 

Φυσικά και τα φορέματα και τα πουκάμισα υπάρχουν στη γκαρνταρόμπα των French girls, διότι συνδυάζουν υπέροχα την άνεση με την κομψότητα. Οι επιλογές τους όμως βασίζονται σε πιο απλές και κλασικές γραμμές, χωρίς όγκους και στοιχεία που θα βαρύνουν την εικόνα τους. Button-up shirts σε πιο formal και business line, που αγκαλιάζουν υπέροχα το σώμα τους και αναδεικνύουν τη σιλουέτα τους αλλά και A-line midi dresses που βασίζονται στην καθαρότητα χωρίς λεπτομέρειες.