fbpixel

Search icon
Search
Ποια είναι τα sneakers από το παρελθόν που επανέρχονται;
TRENDS & CATWALKS

Ποια είναι τα sneakers από το παρελθόν που επανέρχονται;

Όπως όλα δείχνουν, τα wedge sneakers, ήρθαν για να μείνουν


Love it or hate it τα wedge sneakers, τα πιο hot αθλητικά του 2010, επιστρέφουν σταδιακά στις φετινές τάσεις για να αποκτήσουν μία θέση στη ντουλάπα μας. Ένα σχέδιο που διεκδικεί αδιαμφισβήτητα τον τίτλο του πιο αμφιλεγόμενου fashion item, καθώς αγαπήθηκε από αρκετές celebrities, όπως τη Rihanna και τη Gisele Bündchen, την ίδια στιγμή που πολλοί το χαρακτήρισαν κακόγουστο και δεν κατάλαβαν την αισθητική του. Δέκα περίπου χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, η σχεδιάστρια Isabel Marant παρουσίασε μία ανανεωμένη και stylish εκδοχή των Bekett shoes προμηνύοντας την επιστροφή του trend.

1-fFmVq.jpg
Isabel Marant
isabel-marant-1.jpg
Isabel Marant

Και ενώ το 2014 η Γαλλίδα σχεδιάστρια δήλωνε πως δεν ήθελε να μείνει γνωστή ως η δημιουργός των wedge sneakers, μιας και πλέον είχαν εξελιχθεί σε κάτι κοινότυπο, λίγα χρόνια αργότερα φαίνεται πως αναθεώρησε και έτσι τον περασμένο Ιούνιο μας σύστησε τα Balskee sneakers. Διαθέσιμα σε πέντε βασικά χρώματα (στο κλασικό μαύρο, σε λευκό, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο), ή αλλιώς «lego colors» όπως τα αποκαλεί η Marant, τα Balskees αποτελούν μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασικού μοντέλου με διαφορές στο ύφασμα και το ύψος τους. Ξεφεύγοντας από το total suede look, τα νέα sneakers διαθέτουν δερμάτινες λεπτομέρειες και μία oversized γλώσσα που δίνει όγκο, ενώ σημαντική είναι η διαφορά στο ύψος του τακουνιού που πλέον ανέρχεται στα 10 εκατοστά χάρη στην ενσωματωμένη σόλα που κάνει το παπούτσι πιο άνετο και βολικό κατά το περπάτημα.

Δοκιμάστε και εσείς τα it-shoes του streetwear που μπορεί να δώσει μία διαφορετική αισθητική στα σύνολα σας, αντλώντας έμπνευση από τις παρακάτω προτάσεις!

Leather on leather

2-WKxFG.jpg

Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε το αγαπημένο σας δερμάτινο πανωφόρι με ένα ιδιαίτερο και άνετο αθλητικό shoe design παρόμοιας αισθητικής. Κινηθείτε σε συνδυασμούς του black & white για μια πιο «κλασική» εμφάνιση ή ετοιμάστε ένα total black look και απογειώστε το με ένα wedge sneaker σε έντονο χρώμα, κατά προτίμηση κόκκινο. Μπορείτε να εντάξετε το δερμάτινο στοιχείο και μέσα από άλλα κομμάτια του συνόλου σας, όπως ένα δερμάτινο παντελόνι/κολάν ή πουκάμισο.

With skirt

3-NpVMt.jpg
Τα wedge sneakers ταιριάζουν απόλυτα με όλα τα μήκη φούστας, καθώς δίνουν ένα casual αέρα στο look σας χωρίς να μειώνουν το girliness σας. Για τις πρωινές σας εμφανίσεις ή ακόμα και τα office looks σας προτιμήστε midi φούστες σε pale τόνους και επιλέξτε κάποιο wedge sneaker στις ίδιες αποχρώσεις, ενώ για τα night outs η ιδανική επιλογή είναι μία mini φούστα, πιθανόν δερμάτινη για δυναμική και rock διάθεση, και το κατάλληλο sneaker που θα δώσει ύψος στα πόδια σας κολακεύοντας τα.

With puffer jacket

4-N1gNA.jpg

Τα puffer jacket αποτελούν must-have κομμάτι για αυτή τη σεζόν, πόσο μάλλον όταν τα συναντάμε σε bold αποχρώσεις. Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα αθλητικό και παράλληλα σικάτο look διαλέξτε ένα αντίστοιχο jacket σε οποιοδήποτε μήκος μαζί με ένα κολάν και «παίξτε» με τους τόνους, είτε επιλέγοντας τη μονοτονία ή ακόμα και δημιουργώντας διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

With jeans

5-6BCoP.jpg
Τα wedge sneakers δίνουν χαρακτήρα και ένταση στα καθημερινά casual look σας με τζιν παντελόνι. Ο συνδυασμός τους με skinny jeans παραμένει stylish, ενώ συμπληρώνουν απίστευτα τα boyfriend jeans σας, σε περίπτωση που θέλετε να πετύχετε ένα underground στιλ. Μην ανησυχείτε για το πανωφόρι, καθώς ταιριάζουν άψογα με όλους τους τύπους, από bomber μέχρι παλτό. 

With dress

534e5e11dd0bcc7075cdf2800127f816.jpg
Το φόρεμα είναι ένα feminine κομμάτι που πλέον εντάσσουμε με ευκολία στην καθημερινότητα μας μιας και συνδυάζεται με όλους τους τύπους των παπουτσιών. Ετοιμάστε ένα chic και άνετο ντύσιμο, επιλέγοντας ένα midi φόρεμα, ιδανικά μονόχρωμο και χωρίς patterns, μαζί με τα χρωματιστά wedge sneakers σας. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε τα printed items, επιλέξτε μία κλασική απόχρωση στα παπούτσια, όπως είναι το μαύρο ή το λευκό για να μην υπάρχει «φασαρία» στην εικόνα σας.