Ο σεφ Jean Imbert, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της κουζίνας του Plaza Athénée, υπογράφει το νέο coffee table book από τον οίκο Assouline, αφιερωμένο στο εμβληματικό ξενοδοχείο του Παρισιού. Από τότε που άνοιξε τις πύλες του, το 1913, λειτουργεί σαν «φάρος» που αντανακλά τη λάμψη της Πόλης του Φωτός και των ακαταμάχητων γεύσεών της!
Στο τιμόνι του Plaza Athénée από τον Ιούνιο του 2021, ο σεφ Jean Imbert επιβλέπει το εστιατόρια του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένου του “Jean Imbert au Plaza Athénée”, για το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin μόλις εννέα εβδομάδες μετά τα εγκαίνιά του.

«Το Plaza είναι μια πόλη μέσα στην πόλη. Είναι μια καρδιά εξακοσίων ανθρώπων που χτυπάει μέρα και νύχτα. Εκεί έχω βάλει όλη μου την αγάπη, όλες μου τις αναμνήσεις, όλες μου τις τρελές ιδέες». Με αυτά τα λόγια, ο διεθνώς αναγνωρισμένος γάλλος σεφ Jean Imbert μάς εισάγει στον μαγικό κόσμο ενός από τα καλύτερα και παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου, του Plaza Athénée. Σε στενή συνεργασία με τον ίδιο, σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό αλλά και στο περιεχόμενο, ο οίκος πολυτελών εκδόσεων και μοναδικών λευκωμάτων Assouline δημιούργησε ένα υπέροχο coffee table book αφιερωμένο εξαιρετικά στην πολυετή ιστορία και τους ανθρώπους του. Αυτός ο μοναδικός τόμος εξυμνεί την ομορφιά και τη νεωτερικότητα ενός πραγματικού Παλατιού του 21ου αιώνα. Έπειτα από ταξίδια στην Ίμπιζα, στο Κάιρο, στο Κάπρι ή στο Σεν Τροπέ, η Assouline γιορτάζει το Plaza Athénée ως έναν εξαιρετικό προορισμό, ο οποίος γίνεται μέρος της best-seller συλλογής “Travel From Home”.
Η πορεία του Plaza είναι αρκετά ιδιαίτερη, ώστε να μπορεί να ειπωθεί τόσο σ’ ένα ώριμο αλλά και σ’ ένα νεότερο κοινό, χωρίς να χάνει το ύφος, την υπογραφή ή τη σύνδεσή της με την ουσία της κορυφαίας φιλοξενίας à la française. Ο μοναδικός προορισμός, που βρίσκεται στην περίφημη Avenue Montaigne, είναι ένα μέρος πάντα ανοιχτό στη ζωή και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να αισθάνεται ξεχωριστός είτε κατά τη διάρκεια μιας διαμονής, ενός γεύματος ή ενός afternoon tea, όπου όλη η απόλαυση λαμβάνει χώρα στο τραπέζι. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί στα 25.000 τ.μ. του διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ, βεράντες και exclusive δημιουργικούς χώρους που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το κατάλυμα αποτελεί έμβλημα του Παρισιού εδώ και δεκαετίες, ενσαρκώνοντας την αριστεία και την ίδια την έννοια του αυθεντικού γαλλικού hosting. Από τον Jean Imbert στην κουζίνα του Plaza Athénée και του La Cour Jardin μέχρι το Dior Spa και το Le Relais Plaza, θα ανακαλύψετε πολυτελείς χώρους, εκλεπτυσμένες γεύσεις και ανεπανάληπτη εξυπηρέτηση. Σελίδα με τη σελίδα, οι αναγνώστες περιπλανώνται σε μεγαλοπρεπή δωμάτια, ανοίγουν τις πόρτες της πιο luxurious σουίτας στο Παρίσι και δοκιμάζουν από πρώτο χέρι την εκλεπτυσμένη κουζίνα των διαφόρων εξαίσιων εστιατορίων του. Η έκδοση αυτή, με φωτογραφίες του Oliver Pilcher, συμπληρώνεται από μια αποκλειστική εισαγωγή του Jean Imbert και κείμενα του μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας Marc Lambron, ο οποίος μοιράζεται στιγμές από τον αξέχαστο χρόνο που πέρασε στο εμβληματικό παριζιάνικο Palace.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024