fbpixel

Search icon
Search
Pieces we love: Tα παιχνιδιάρικα και προκλητικά έπιπλα του Seungjin Yang που μοιάζουν με μπαλόνια
DESIGN NEWS

Pieces we love: Tα παιχνιδιάρικα και προκλητικά έπιπλα του Seungjin Yang που μοιάζουν με μπαλόνια

Τo next top όνομα στον χώρο του design


Ο Seungjin Yang έχει γίνει πλέον γνωστός στο εξωτερικό για τις μοντέρνες κατασκευές του - μια σειρά από παιχνιδιάρικες καρέκλες από μπαλόνια επικαλυμμένα με εποξειδική ρητίνη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: μια οπτική απόλαυση, που ανατρέπει τις προσδοκίες μας για το πώς μπορεί να μοιάζουν και να είναι φτιαγμένα τα σύγχρονα έπιπλα, προκαλώντας τον θεατή να ρωτήσει αν μπορεί να καθίσει πάνω τους. Γεννημένο από μια παιχνιδιάρικη και προκλητική στάση απέναντι στον σχεδιασμό, το έργο του Yang διασκεδάζει και συναρπάζει εξίσου.

xoris-titlo-DpgNC.jpg

Ο Yang ήρθε σε επαφή με την κατασκευή επίπλων κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Hongik της Seoul. Με ειδίκευση στη χειροτεχνία, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τον σπουδαίο designer Lee Kwang-ho, ο οποίος τον ενέπνευσε να ακολουθήσει τα έπιπλα ως το μελλοντικό επαγγελματικό του μονοπάτι. Σύντομα, ανέπτυξε μια ξεκάθαρη υπογραφή με τα αντικείμενα-μπαλόνια του, και ο Yang έχει έκτοτε εκθέσει τη δουλειά του στο D-Museum της Seoul, στο Μουσείο Πολιτισμών MUDEC στο Μιλάνο και στα φυλάκια του The Future Perfect στις ΗΠΑ.

3-T1Scv.jpg
snapinstaapp-80584752-2949421461744939-6859065524035790825-n-1080.jpg

Δουλεύοντας από το studio του στο Hanam, ο Yang δημιουργεί τα έπιπλά του σε διάφορα στάδια. Αφού φουσκώσει κάθε μπαλόνι, εφαρμόζει στρώμα μετά το στρώμα εποξειδικής ουσίας, δημιουργώντας ένα σταθερό και ανθεκτικό κέλυφος γύρω από τη φουσκωμένη μορφή. Μετά τη συναρμολόγησή του, προστίθενται περαιτέρω στρώματα, εξασφαλίζοντας τη δομή και επιτυγχάνοντας την ευχάριστη λάμψη του ολοκληρωμένου κομματιού. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί τεράστια υπομονή. Ο Yang αποκαλύπτει ότι τηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα, περιγράφοντας την τεχνική παραγωγής του άμεση και επίμονη σαν μια καθημερινή δουλειά.

snapinstaapp-268466481-966315207603263-7489667373737666382-n-1080.jpg

Επιπλέον, η ομορφιά παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιαστικό ήθος του Yang, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τη δημιουργική του προσέγγιση. Πιστεύει ακράδαντα στην εγγενή αξία της, η οποία αντικατοπτρίζεται στην τέχνη, την φροντίδα και τον χρόνο που αφιερώνεται σε κάθε δημιούργια. Ασχολείται ενεργά με τη σχέση μεταξύ φόρμας και λειτουργίας, χειριζόμενος παιχνιδιάρικα τα όριά τους στην επιδίωξη έργων που εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν, ταυτόχρονα. Όπως το θέτει ο ίδιος ο Yang: «Το κεφάλι μου είναι γεμάτο σκέψεις για όμορφα πράγματα - έντονες οπτικές απεικονίσεις. Προσπαθώ να τις εκφράσω όσο το δυνατόν περισσότερο στο έργο μου.»

Info: Seungjinyang.com