fbpixel

Search icon
Search
Phoebe Philo: Η διάσημη designer επιστρέφει στον χώρο της μόδας λανσάροντας το δικό της brand
FASHION NEWS

Phoebe Philo: Η διάσημη designer επιστρέφει στον χώρο της μόδας λανσάροντας το δικό της brand

Μετά την επιτυχία της στον οίκο Celine, υπόσχεται πως θα κάνει την αρχή για νέα δεδομένα στον fashion world


Η Phoebe Philo αποτελεί πρότυπο προς μίμηση και ο λόγος είναι όχι μόνο το απαράμιλλο και κομψό στιλ της, αλλά και η επαγγελματική -αδιαμφισβήτητη- επιτυχία της για την οποία έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Γνωστή στον χώρο του fashion design, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο iconic labels, χαρίζοντας την προσωπική, σχεδιαστική της υπογραφή και δίνοντας το δικό της στίγμα σε high fashion δημιουργίες.

Μια αναδρομή στην καριέρα της και με ματιά στην πορεία της στον χώρο της μόδας, μας υπενθυμίζει μερικά από τα highlights που την οδήγησαν στο σήμερα και την έκαναν να ξεχωρίσει παρά το ανταγωνιστικό κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατη επαφή της με το αντικείμενο ήταν πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν αναδείχθηκε χάρη στη μοντέρνα σχεδιαστική της ματιά στον οίκο Celine, για τον οποίο εργάστηκε δέκα ολόκληρα χρόνια. Γυρνώντας τον χρόνο ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα στο 1997, την εντοπίζουμε να εργάζεται στον οίκο Chloé από τον οποίο και ξεκίνησε, ούσα βοηθός της Stella McCartney. Εκεί παρέμεινε έως και το 2006.

Σήμερα, μετά από την εμπειρία της σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα fashion houses που ακόμα και σήμερα βρίσκονται on top, επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της μόδας λανσάροντας το δικό της brand και κάνοντάς μας να ανυπομονούμε!

Η συνεργασία της με τον όμιλο LVMH

merlin-169562595-59ea0225-ae4b-4bee-970a-f05800f4ae2e-mobilemasterat3x.jpg

Τα νέα κατέφθασαν πριν από μερικές ώρες, με τους λάτρεις της μόδας να ενθουσιάζονται, μιας και το fashion icon με το κομψό στιλ και το success story κάνει δυναμικό comeback και αυτήν τη φορά όχι σε συνεργασία με κάποιο γνωστό brand, αλλά με τη δική της εταιρία που πρόκειται να μας απασχολήσει ιδιαιτέρως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως μαθαίνουμε, το πολυαναμενόμενο brand της Philo θα φέρει την επωνυμία της και θα κυκλοφορήσει ως μέλος του ομίλου LVMH, ο οποίος δείχνει απίστευτη εμπιστοσύνη στη σχεδιάστριας, μιας και τη γνωρίζει από το παρελθόν έχοντας δουλέψει μαζί. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως το μερίδιο του θα είναι ελάχιστο, δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην designer να μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την ελευθερία ως προς τη δημιουργικότητα.

phoebe-philo-autumn-winter-2011.jpg


Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε πως η εταιρία θα περιλαμβάνει τόσο κομμάτια ένδυσης όσο και αξεσουάρ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Philo αποκάλυψε μεταξύ άλλων: «Το να βρίσκομαι στο ατελιέ μου και να δημιουργώ ξανά για κάτι εντελώς δικό μου αυτήν τη φορά, είναι κάτι το συναρπαστικό για εμένα. Ανυπομονώ να έρθω σε επαφή με το κοινό και τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο». 

Σύμφωνα με τα διεθνή MME, το brand πρόκειται να λανσαριστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2022, ενώ η έδρα του ενδέχεται να είναι το Λονδίνο, εκεί όπου ζει μόνιμα η σχεδιάστρια. Η ίδια, άλλωστε, λατρεύει την αύρα της συγκεκριμένης πόλης στην οποία -πέρα από το ότι ζει- εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, παρά το γεγονός πως η έδρα της Celine είναι στο Παρίσι. 

1-hIwNX.jpg


Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που έχει πέσει ήδη στην αντίληψή μας, είναι πως η φιλοσοφία του brand θα βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας, όπως ήδη η σχεδιάστρια γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό από τις προηγούμενες δουλειές της. Πολύ πιθανό η ίδια να καταφέρει να δημιουργήσει εξ ολοκλήρου μια ετικέτα πολυτελείας, η οποία να θέτει στο επίκεντρο την αγάπη για τον πλανήτη και την αφοσίωση σε αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα στερείται ούτε στο ελάχιστο τη γοητεία των high fashion items.

Can't wait!