fbpixel

Search icon
Search
Phidias Hotel: H ανακαίνισή του στον Πειραιά αντιπροσωπεύει τον κάθε ταξιδιώτη στο λιμάνι
ESCAPE

Phidias Hotel: H ανακαίνισή του στον Πειραιά αντιπροσωπεύει τον κάθε ταξιδιώτη στο λιμάνι

Με την υπογραφή του studio design και αρχιτεκτονικής Anaktae


Για τον ταξιδιώτη κάθε λιμάνι είναι μια αρχή, ένας τόπος μετάβασης, το πρώτο βήμα προς τον προορισμό του. Στο νέο της αρχιτεκτονικό της εγχείρημα, η εταιρεία design Αnaktae αντλεί έμπνευση από την έντονη ατμόσφαιρα του πολύβοου λιμανιού για να μεταμορφώσει το ξενοδοχείο Φειδίας, στο κέντρο του Πειραιά, σε ένα τόπο που αποπνέει προσμονή για το ταξίδι.

Γνωστή στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, των interiors και του custom made σχεδιασμού επίπλων και αντικειμένων, αυτή είναι μια νέα δουλειά της εταιρείας Anaktae στον τομέα της φιλοξενίας, προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο σε όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η ανακαίνιση κι επιμέλεια του ξενοδοχείου Φειδίας, έγινε εφαρμόζοντας μια ολιστική προσέγγιση κι επενδύοντας όλους τους χώρους με σύγχρονα έπιπλα, ειδικές κατασκευές και διακοσμητικά, αποκλειστικά σχεδιασμένα ώστε να αναδύουν μια ιδιαίτερη αισθητική που την κάνει να ξεχωρίζει.

anaktae-fidias-hotel-rooms-13-XYbgx.jpg


Στους έξι ορόφους, καθένα από τα 24 δωμάτια έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί έναν ταξιδιώτη ως πρόσωπο εν κινήσει. Ο λειτουργικός σχεδιασμός βρίσκεται σε απευθείας διάλογο με το κοντινό λιμάνι, με τη διαρκή άφιξη και αναχώρηση των πλοίων. Οι τοίχοι στα δωμάτια και τον χώρο υποδοχής διακοσμούνται από ταπετσαρίες με μοτίβα - αμφορείς και κύματα. Η υποδοχή έχει επενδυθεί με ξύλο, και τα ορειχάλκινα και γύψινα φωτιστικά λάμπουν απαλά, όπως το φως που αναδύεται από ένα φινιστρίνι.

Οι κοινόχρηστοι χώροι θυμίζουν την ατμόσφαιρα σαλονιού ενός πλοίου που διασχίζει το Αιγαίο. Τα χρώματα που επελέγησαν ανήκουν σε αυτές τις μοναδικές αποχρώσεις του ελληνικού μπλε - που έχει εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες και συγγραφείς -και συνδυάζονται με «ανάσες» ζεστές πορτοκαλί, που φέρνουν στο μυαλό μεσογειακά ηλιοβασιλέματα.

anaktae-fidias-hotel-rooms-12-4aw7P.jpg


Για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες, ο Πειραιάς είναι απλώς μια στάση πριν ξεκινήσει η περιπλάνησή τους στα ελληνικά νησιά. Κλείνοντας το μάτι στην αέναη περιπλάνηση, τα ερμάρια σχεδιάστηκαν χωρίς πόρτες, τονίζοντας την παροδικότητα του ταξιδιού. Στους τοίχους κρέμονται vintage ταξιδιωτικές αφίσες των ελληνικών νησιών, από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, δημιουργώντας και εντείνοντας την ατμόσφαιρα της προσμονής για το επόμενο βήμα, τη μέρα που το πλοίο θα αναχωρήσει.

«Θέλουμε το ξενοδοχείο Φειδίας να γίνει για τον ένοικο μέρος ενός ταξιδιού που ονειρευόταν εδώ και καιρό, και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Να είναι το πρώτο βήμα, πριν την αναχώρηση», λένε η Νταϊάννα Καρβούνη και η Βίβιαν Φίλιππα, συν-ιδρύτριες της Αnaktae και συμπλήρωσε: «Όπως λίγο πριν μπει στην καμπίνα ενός πλοίου, ένας χώρος που προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει».

About

dianna-vivian-photo-vangelis-yris-Si8Mn.jpg
The designers

Το studio design και αρχιτεκτονικής Anaktae που έχει βάση στην Αθήνα, ιδρύθηκε το 2009 από την industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και την αρχιτέκτονα Βίβιαν Φίλιππα, εκφράζοντας μια εκλεκτική προσέγγιση στον ορισμό της αισθητικής.

Οι ίδιες διαχειρίζονται κάθε στάδιο της σχεδιαστικής και παραγωγικής διαδικασίας και δημιουργούν ένα μεγάλο εύρος προϊόντων: χειροποίητα έπιπλα, καθιστικά, φωτιστικά, χαλιά και αντικείμενα που μπορούν να γίνουν custom made ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν projects μεγάλης κλίμακας, interiors και αρχιτεκτονικά.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του ξενοδοχείου!

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σιαράπης