fbpixel

Search icon
Search
PFW: 4+1 φθινοπωρινές τάσεις που κυριάρχησαν στις street style εμφανίσεις
THE LOOK

PFW: 4+1 φθινοπωρινές τάσεις που κυριάρχησαν στις street style εμφανίσεις

Τα hot trends μέσα από τα «μάτια» των fashionistas


Ο μήνας της μόδας έριξε αυλαία, με τελευταίο προορισμό την Πόλη του Φωτός. Το Παρίσι φιλοξένησε πολλές παραστάσεις μεγάλων ονομάτων και γνωστών οίκων, ανάμεσά τους οι Chanel, Louis Vuitton και Chloé. Εκτός όμως από τα διάσημα brands, κατά τη διάρκεια της PFW έκαναν την εμφάνισή τους και τα κορίτσια του street style. Παρόλο που ο αριθμός παρευρισκομένων ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η μόδα και τα looks που παρουσίασαν δεν ήταν λιγότερο μοντέρνα κι ενημερωμένα, καθώς οι fashionistas εντυπωσίασαν για ακόμα μία φορά. 

Όπως παρατηρήθηκε στο Παρίσι, πολλοί «αγκάλιασαν» τις μεγαλύτερες φθινοπωρινές τάσεις, στις οποίες έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Από τα chunky boοts έως τα δερμάτινα σακάκια και τα puffer outwears, τα it girls μας χάρισαν σύγχρονες ιδέες για να τα εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας.

Είτε λοιπόν θέλετε να επενδύσετε σ’ αυτά είτε απλά να δώσετε μία ανανέωση στην εμφάνισή σας, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα μεγαλύτερα trends όπως τα είδαμε στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας!

Blazer jackets

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι τα δερμάτινα κομμάτια θα μας απασχολήσουν πάρα πολύ τους επόμενους μήνες. Ένας πολύ εύκολος και ασφαλής τρόπος για να το εντάξετε στα καθημερινά σας σύνολα είναι να διαλέξετε τα leather blazers. Πολλά από τα fashion girls προτίμησαν αυτό το item για να παραστούν σε επιδείξεις σχεδιαστών. Μπορείτε να το φορέσετε στην πιο απλή του μορφή συνδυάζοντάς το μ’ ένα τζιν παντελόνι αλλά και στην πιο αναβαθμισμένη, δημιουργώντας ένα total leather look. Λατρεύουμε την bordeaux εκδοχή του σε συνδυασμό με ουδέτερους τόνους.

Statement collars

statement-collars.jpg
Image source: @asiatypek, frenchystyle.com

Αυτή η τάση κυριαρχεί στην ντουλάπα μας εδώ και περίπου έναν χρόνο. Οι περισσότερες γυναίκες την έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα και την επιλέγουν πολύ συχνά στις εμφανίσεις τους. Η δυναμική τους όπως γνωρίζαμε αλλά και όπως αποδείχθηκε και από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, θα είναι πολύ έντονη και τη φετινή σεζόν. Τους υπερμεγέθεις γιακάδες, μάλιστα, θα τους συναντήσετε σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με το στιλ σας. Plus, έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και αποσπώμενους για μεγαλύτερη ευκολία. 

Quilted outwears

trench-coat.jpg
Image source: @streetstylestars, @cgstreetstyle, frenchystyle.com

Τα πανωφόρια θα έχουν την τιμητική τους από εδώ και πέρα. Ενώ τα leather jackets θα κατέχουν πάντα μία πολύ σημαντική θέση στην ντουλάπα μας, φέτος αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε χώρο και για τα καπιτονέ πανωφόρια. Όπως φάνηκε την ίδια άποψη έχουν και οι fashionistas, οι οποίες παρουσίασαν πολλές επιλογές την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχουν πολλά σχέδια ανάλογα με τον χαρακτήρα του συνόλου μας, από κοντά jackets μέχρι μακριά παλτό. Η άνεση και η ζεστασιά που τους χαρακτηρίζει, τους χαρίζει extra bonus. 

Belted jackets

belts-jacket.jpg
Image source: frenchystyle.com, @cgstreetstyle

Τα αξεσουάρ αλλά και οι μικρές προσθήκες που μπορούμε να κάνουμε ακόμα και σ' ένα απλό σύνολο, κάνουν σίγουρα τη διαφορά. Τα it girls θέλησαν να μας υπενθυμίσουν ότι μία όμορφη σιλουέτα, πάντα θα κερδίζει το ενδιαφέρον. Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να απογειώσουν τα belted jackets. Ένα iconic outwear αναβαθμίζει  την εικόνα μας, ενώ η προσθήκη μίας ζώνης τονίζει τη μέση μας και αναδεικνύει το σώμα μας. Ένας πολύ εύκολος συνδυασμός, τον οποίο όλες μπορείτε να δοκιμάσετε.

Mid-half Chelsea boots

chunky-boots.jpg
Image source: frenchystyle.com, @thestylestalkercom

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κορίτσια του street style επιλέγουν πιο casual υποδήματα για να παρευρεθούν στα shows γνωστών σχεδιαστών. Φέτος, την τιμητική τους είχαν τα Chelsea boots, τα οποία φθάνουν λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Ταιριάζουν υπέροχα με φορέματα και φούστες, διότι αναδεικνύουν με πολύ όμορφο τρόπο τα πόδια σας. Μπορείτε να τα φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ με όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, αλλά εμείς αγαπάμε τον συνδυασμό μ’ ένα πιο glam item, με στόχο να δημιουργηθεί μία αρμονική αντίθεση.