fbpixel

Search icon
Search
Περπάτημα: Οι θετικές αλλαγές που θα συμβούν στον οργανισμό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή
WELLNESS

Περπάτημα: Οι θετικές αλλαγές που θα συμβούν στον οργανισμό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή

Τριάντα λεπτά την μέρα είναι αρκετά για την υγεία και το σώμα μας


Εσείς αφιερώνετε χρόνο στην καθημερινότητα σας για να περπατήσετε; Το μεγαλύτερο ποσοστό θεωρεί το καθημερινό περπάτημα σωτήριο για τον οργανισμό μας και σίγουρα όχι αδίκως, καθώς προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας, αλλά και στην υγεία του οργανισμού μας. Δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να το αποφεύγουν, καταφεύγοντας στην λύση του «καναπέ». Παρόλα αυτά το καθημερινό περπάτημα είναι από τις πιο απλές και εύκολες συνήθειες. Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, αρκεί να αφιερώσετε μόνο από 15-30 λεπτά στο πρόγραμμά σας για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη δεξιότητα και ούτε χρειάζεται να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα, όπως σε άλλα προγράμματα γυμναστικής. Βγείτε από το σπίτι και ξεκινήστε να περπατάτε οπουδήποτε σας αρέσει, στο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα, σε στενά της γειτονιάς σας, όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλετε να δώσετε στην περίπτωση κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού, γιατί τότε χρειάζονται να περάσουν τουλάχιστον 20 λεπτά πριν πάτε για περπάτημα.

Εμείς ανακαλύψαμε τις ευεργετικές του ικανότητες γι' αυτό συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε 6+1 οφέλη!

Εκγύμναση

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το γυμναστήριο ή λόγω επιβαρυμένου προγράμματος να αφιερώσει πολύ χρόνο στις ασκήσεις γυμναστικής. Γι αυτούς αλλά και γι όλους τους άλλους η λύση συνδυάζεται με το περπάτημα, το οποίο βοηθάει στην ενδυνάμωση των ποδιών, στην τόνωση και τη σύσφιξη των μυών. Ειδικότερα, αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βοηθάει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας.

shutterstock-1441718897.jpg

Απώλεια Βάρους

Όπως προαναφέραμε, το καθημερινό περπάτημα γυμνάζει σταδιακά το σώμα μας με αποτέλεσμα να μπορούμε να διατηρήσουμε και το ιδανικό υγιές βάρος. Με το περπάτημα καίγονται θερμίδες, βοηθώντας στην καύση του λίπους, ενώ ενισχύει και τον μεταβολισμό μας.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Πόσες φορές έχουμε νιώσει να «μπλοκάρει» το σύστημα μας και να μην μπορούμε να σκεφτούμε πιθανές ιδέες στη δουλειά μας ή και σε ολόκληρη την καθημερινότητα μας; Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, το ιδανικότερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε για περπάτημα. Θα αντιληφθείτε και οι ίδιοι πως θα σας βοηθήσει και θα ενισχύσει την δημιουργικότητα σας. Το μυαλό καθαρίζει, εμπνέεστε και γεμίζετε από καινούργιες ιδέες.

Βοηθά στην επίτευξη των στόχων

Σύμφωνα με μελέτες των ειδικών, έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι που υιοθετούν μια υγιή ρουτίνα στην καθημερινότητά τους, όπως σε αυτήν την περίπτωση το τακτικό περπάτημα, να ζουν βάσει υγιών συμπεριφορών και είναι πιο πιθανό να πετυχαίνουν πιο εύκολα τους στόχους τους.

shutterstock-1857521245.jpg

Ηρεμία - Ενέργεια - Καλύτερη διάθεση

Μια ακόμη σπουδαία βελτίωση αφορά την ψυχική μας υγεία. Αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι, αυτομάτως μπορούν να δημιουργηθούν δυσάρεστα συναισθήματα. Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού, καθώς λίγος χρόνος για μια βόλτα με τα πόδια μπορεί να μας χαλαρώσει και να αποτρέψει όλη την ένταση της στιγμής. Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά ή και με την κατάλληλη παρέα. Γι αυτό αν νομίζατε πως η λύση ήταν το κρασί ή τα γλυκά, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε το περπάτημα και θα μας θυμηθείτε.

Πόνοι

Το περπάτημα ανακουφίζει και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν πόνους στην πλάτη. Δεδομένου ότι είναι μια δραστηριότητα με χαμηλές επιπτώσεις δεν θα προκαλέσει περισσότερους πόνους ή δυσφορία όπως το τρέξιμο. Το περπάτημα συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στις σπονδυλικές δομές και βελτιώνει τη στάση και την ευελιξία που έχουν ζωτική σημασία για μια υγιή σπονδυλική στήλη.

shutterstock-1890419794.jpg

Υγεία

Αξιοσημείωτες είναι οι θετικές επιδράσεις στην υγεία τους οργανισμού μας προστατεύοντας τους εαυτούς μας. Το καθημερινό περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει περιπτώσεις εγκεφαλικού, αποβάλλει τοξίνες, προστατεύει από την οστεοπόρωση αλλά και από διαβήτη, ενώ βελτιώνει την πέψη και την κινητικότητα του εντέρου. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι και η ικανότητά του να αποτρέπει τυχόν σοβαρές και επιβλαβείς ασθένειες, όπως είναι χαρακτηριστικά: η άνοια, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του μαστού, η παχυσαρκία, τα εγκεφαλικά, η καρδιοπάθεια, η υπέρταση και η οσφυαλγία. Επομένως, οι πιθανότητες λιγοστεύουν και διατηρείτε τα επίπεδα της υγεία σας σε άριστη κατάσταση.

Εντάξτε το στο πρόγραμμά σας και γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!