fbpixel

Search icon
Search
Period red: Όλοι οι stylish τρόποι για να φορέσετε τη νέα απόχρωση της Pantone
STYLING TIPS

Period red: Όλοι οι stylish τρόποι για να φορέσετε τη νέα απόχρωση της Pantone

Στηρίξτε μία από τις πιο όμορφες εκστρατείες με τις χρωματικές σας επιλογές


Μπορεί να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα αλλά για πολλούς ανθρώπους ακόμα θεωρείται ταμπού. Γι' αυτόν τον λόγο το brand INTIMINA με έδρα τη Σουηδία ξεκίνησε την εκστρατεία Seen+Heard, η οποία έχει ως στόχο να σπάσει το στίγμα και τα ταμπού γύρω από την εμμηνόρροια, ώστε όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο και τη γενιά να αισθάνονται άνετα να μιλούν γι' αυτήν τη φυσιολογική λειτουργία.

period-red-1.jpg
Image source: @instyle, @fashionmagazine

Το Pantone Color Institute συνεργάστηκε με την INTIMINA για να δημιουργήσει την Period, μια δυναμική, έντονη και ζεστή κόκκινη απόχρωση που ενθαρρύνει την περίοδο, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αναγνωριστικό χρώμα για την καμπάνια Seen + Heard. Ούσα μια τολμηρή και περιπετειώδης κόκκινη «σκιά», η θαρραλέα Period προτρέπει τις γυναίκες να αισθάνονται περήφανες για το ποιες είναι. Να βιώνουν την περίοδό τους με αυτοπεποίθηση.

Παρακάτω σας παρουσίαζουμε εύκολα και έξυπνα styling tips, για να εντάξετε αυτό το χρώμα στις καθημερινές σας εμφανίσεις, με σκοπό να στηρίξουμε κι εμείς με τη σειρά μας κι όπως μπορούμε αυτήν την υπέροχη προσπάθεια!

1. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα all day casual look, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει αυτήν την κόκκινη απόχρωση, με κυρίαρχο στοιχείο την αρμονία; Επιλέξτε ένα straight leg dark blue jean και συνδυάστε το μ’ ένα oversized Period πουλόβερ. Για περισσότερο στιλ μπορείτε να προσθέσετε ένα black leather jacket με κόκκινες λεπτομέρειες. Όσον αφορά τα υποδήματα, οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε στο σύνολο. Για πιο «ήρεμη» εικόνα κινηθείτε σε μαύρα σχέδια ενώ για πιο «δυναμική» συνεχίστε στα κόκκινα «μονοπάτια».

2. Μη διστάσετε να επενδύσετε σε ένα red coat. Αυτό το κομμάτι πέρα από το ότι θα σας δώσει την ευκαιρία να στηρίξετε τη συγκεκριμένη προσπάθεια, μόλις το αποκτήσετε θα έχετε προσθέσει στην γκαρνταρόμπα σας ένα από τα πιο stylish και διαχρονικά items, όλων των εποχών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παλτό σας θα «κλέψει» τις εντυπώσεις και θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας εναλλακτικές , όταν θα θέλετε να χαρίσετε λίγο φως στις μουντές μέρες του χειμώνα.

3. Γενικότερα, το κόκκινο και πιο συγκεκριμένα αυτός ο τόνος ταιριάζει υπέροχα με το μαύρο. Η αντίθεση αυτών των δύο χρωμάτων έχει ως αποτέλεσμα μία τρομερή αρμονία. Συνδυάστε fashionable κομμάτια σ’ αυτές τις αποχρώσεις και παρουσιάστε ένα απλό αλλά παράλληλα πλήρως ενημερωμένο outfit.

4. Ακόμα μία «οικογένεια» χρωμάτων με την οποία ταιριάζει πολύ ωραία το Period red, είναι αυτή του μπεζ. Όλοι οι beige tones λειτουργούν συμπληρωματικά, τονίζοντας ακόμα παραπάνω την έμφυτη δυναμική αυτής της απόχρωσης. Σας προτείνουμε το κόκκινο κομμάτι να καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια του συνόλου σας για να μη χάσει καθόλου από τη λάμψη του.

period-red-3.jpg
Image source: @emilisindlev, @greceghanem
5. Αν διστάζετε να προσθέσετε ένα red item, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να φορέσετε και να στηρίξετε αυτήν την εκστρατεία. Τα μοτίβα αποτελούν βασικά σχέδια στην καθημερινότητά μας, γι' αυτό δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Είτε λοιπόν προτιμάτε τα floral είτε αυτά με τα γεωμετρικά σχήματα, ανακαλύψτε το pattern που έχει «μέσα» του την κόκκινη απόχρωση και παρουσιάστε φανταστικά σύνολα. Μην ξεχνάτε να δοκιμάζετε το pattern on pattern!

6. Για όλες εσάς που ανήκετε στην κατηγορία των τολμηρών αλλά και σ' αυτών που αγαπάνε τα χρώματα, το total period look θα αποτελέσει μία καταπληκτική πρόκληση. Σας προτείνουμε να το κάνετε all the way και να χρησιμοποιήσετε items στην ίδια απόχρωση. Εμείς σίγουρα θα το δοκιμάσουμε. Για πιο fun αισθητική, συνδυάστε το με το φούξια.

7. Τα αξεσουάρ έχουν εξίσου έντονη δυναμική με τα υπόλοιπα ρούχα μας. Η επιλογή μίας κόκκινης it bag ή ενός κόκκινου ζευγαριού υποδημάτων, θα σας χαρίσει το αποτέλεσμα που θέλετε. Άλλωστε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως στοιχείο για την υλοποίηση του colour blocking. Ήρθε ο καιρός να εντάξετε τα χρώματα στην ντουλάπα σας με τον πιο εύκολο και «χαρούμενο» τρόπο.