fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στο minimal Trakt Forest Hotel της νότιας Σουηδίας
INTERIORS

Περιηγηθείτε στο minimal Trakt Forest Hotel της νότιας Σουηδίας

To νέο ξενοδοχείο υπόσχεται μια μοναδική διαμονή στην καρδιά του δάσους


Το ξενοδοχείο Trakt Forest Hotel αιωρείται ανάμεσα στο θόλο των δέντρων στο Sällehägnad της Σουηδίας. Εγκατεστημένο ανάμεσα σε πλούσια δάση στη νότια επαρχία Småland της χώρας, το έργο συντέθηκε με γνώμονα την απλότητα. Βυθίζοντας τον επισκέπτη στη φύση και προσφέροντας μια λιτή, βιώσιμη αρχιτεκτονική, πρόκειται για ένα project, που τοποθετεί την εμπειρία του δάσους στο επίκεντρο της ταυτότητάς του.

Eπικεφαλής του project είναι ο ιδρυτής του στούντιο, Gert Wingårdh και η αρχιτέκτονας, Sara Helder. Αποτελείται από πέντε σουίτες σε καμπίνες που έχουν υψωθεί σε ξυλοπόδαρα, αιωρούμενες φαινομενικά πάνω από το δάσος. "Με την ανύψωση των κτιρίων, οι σουίτες έρχονται πιο κοντά στις κορυφές των δέντρων και αφήνουν το έδαφος ανέγγιχτο. Δίνει μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στα δέντρα", εξηγούν οι αρχιτέκτονες.

Ο ξύλινος όγκος κάθε καμπίνας σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει τη σύνδεση των επισκεπτών με το περιβάλλον του δάσους. Τα ανοίγματα τοποθετήθηκαν προσεκτικά ώστε να πλαισιώνουν τη θέα προς κάθε σημείο, που το περιβάλλει. "Ο χώρος πάνω από το κρεβάτι είναι το κλειδί για να νιώσετε την καταπραϋντική αίσθηση του να παρακολουθείτε τα ψηλά πεύκα να λικνίζονται στον άνεμο. Αυτό, σε συνδυασμό με μια οικεία και λιτή εσωτερική διακόσμηση σε πράσινο, ενισχύει την εμπειρία του να είσαι αόρατος στη μέση ενός βαθύ σουηδικού δάσους", προσθέτει η αρχιτεκτονική ομάδα.

dtbzugyjt7eqx4ckv8bugt-768-80jpg.webp
photo: Joakim Nådell

"Θέλουμε οι επισκέπτες μας να είναι μέρος της σουηδικής φύσης, αντί να είναι φιλοξενούμενοι σε αυτήν", δήλωσαν η Sandra και ο Mattias Sälleteg, οι δημιουργοί του Trakt Forest Hotel. Εξήγησαν ότι το ακίνητο αναπτύχθηκε στο οικογενειακό αγρόκτημα και ότι με την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου ελπίζουν να συμβάλουν στην περιοχή "απασχολώντας ανθρώπους από την περιοχή, συνεργαζόμενοι με τοπικούς παραγωγούς και τεχνίτες και προμηθεύοντας υλικά από την περιοχή".

37rqa5fe9xthxsbusutort-768-80jpg.webp
photo: Gert Wingårdh

Στηριζόμενοι στη δέσμευσή τους για μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, οι αρχιτέκτονες κατασκεύασαν τις καμπίνες χρησιμοποιώντας τοπικά προμηθευόμενη ξυλεία, καλύπτοντας την πρόσοψη με απαλά κομμένο, αλλά ακόμα ακατέργαστο ξύλο πεύκου. Η εκσκαφή διατηρήθηκε στο απόλυτο ελάχιστο, εξασφαλίζοντας ένα ήπιο αποτύπωμα για αυτό το σουηδικό ξενοδοχείο, το οποίο ελπίζει να διατηρήσει το φυσικό του περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ανέγγιχτο, τόσο για την απόλαυση των επισκεπτών όσο και για το καλό και τη μελλοντική διατήρηση του τοπικού οικοσυστήματος.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζει και η κουζίνα του hotel. Το Trakt Kitchen, το εστιατόριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται σε ένα ξύλινο σπίτι, ειδικεύεται στην παραδοσιακή σπιτική μαγειρική, πολλά από τα υλικά της οποίας προέρχονται από την οικογένεια ή από γειτονικά αγροκτήματα. "Αφήνουμε τη μαγειρική μας να πάρει χρόνο, φτιάχνουμε το δικό μας προζύμι, καπνίζουμε το κρέας μας, βράζουμε τη μαρμελάδα", αναφέρουν οι Sälletegs στον ιστότοπό τους. Οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν ένα καλάθι πρωινού ή ένα μεσημεριανό γεύμα απευθείας στο δωμάτιό τους ή να κλείσουν ένα δείπνο τριών πιάτων. Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα, σερβίρεται πλούσιος μπουφές για μεσημεριανό γεύμα, ακολουθούμενος από επιδόρπιο, καφέ και τσάι. Οι θαμώνες απολαμβάνουν ιταλικό κρασί από ένα μικρό οινοποιείο της Ουμβρίας και homemade ροφήματα και αναψυκτικά, που παρασκευάζονται με φρέσκα φρούτα από τοπικό αγροκτήματα. 

Μπορείτε να ανακαλύψετε τις υπόλοιπες φωτογραφίες του υπέροχου ξενοδοχείου στο gallery. 

Info: Wallpaper & Travel + Leisure