fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στην light-filled κατοικία του star stylist, Colin King, στο Manhattan
INTERIORS

Περιηγηθείτε στην light-filled κατοικία του star stylist, Colin King, στο Manhattan

Ένα μινιμαλιστικό loft για έναν αεικίνητο επαγγελματία


Ο Colin King είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε διαρκεί κίνηση. Ο star stylist με έδρα το Μanhattan έχει μόλις εγκατασταθεί στο νέο του διαμέρισμα στην περιοχή της Tribeca στη Νέα Υόρκη. Έτσι, είναι αποφασισμένος να κάνει κάθε λεπτό στο νέο του σπίτι του ξεχωριστό. «Όταν βρίσκομαι εδώ επιθυμών να επανασυνδέομαι με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους μου», αναφέρει ο King στο περιοδικό AD για το καινούριο «καταφύγιό» του. 

1-zcgXs.webp

Ο ήλιος ρέει άπλετος από τα μεγάλα παράθυρα, τονίζοντας κάθε επιφάνεια της κατοικίας. Έξω η πόλη σφύζει, αλλά μέσα, χάρη στην προσεκτική ανακαίνιση του King, τα δωμάτια «ψιθυρίζουν». Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα - ήρεμη, μη μελετημένη, ανεπιτήδευτη, φιλόξενη - έχει κάνει τον King να έχει τέτοια επιτυχία με τα brands που συνεργάζεται, όπως οι West Elm, Zara Home και Anthropologie, για να μην αναφέρουμε κορυφαίους σχεδιαστές και περιοδικά όπως το AD. Το styling δεν ήταν, ωστόσο, ένας επαγγελματικός στόχος ζωής.

«Δεν ήταν μια καριέρα που φαινόταν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα», λέει ο ίδιος, ο οποίος μεγάλωσε στην επαρχία του Ohio και σπούδασε μπαλέτο. Τελικά, εγκατέλειψε το όνειρο για τη σκηνή, αλλά πάντα έτρεφε μια συμπάθεια για τις διάφορες μορφές του χώρου. Ακολούθησε μια σειρά από δουλειές, ανάμεσά τους ένα πέρασμα από το Λονδίνο, όπου απασχολήθηκε ως προσωπικός γυμναστής της Gwyneth Paltrow, της Stella McCartney και της Victoria Beckham. Επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήρε την πρώτη του δουλειά ως στυλίστας, μετά από προτροπή του καλλιτέχνη Jack Ceglic.

2-ESFmn.webp

Ο King, περιβάλλει το σπίτι του με διαχρονικά αντικείμενα που έχουν ιδιαίτερη αξία για τον ίδιο. Στα ράφια της ανοιχτής κουζίνας, για παράδειγμα, εκτίθενται επιτραπέζια και γυάλινα σκεύη από τις εταιρείες Roman και Williams Guild. Ο τεράστιος χώρος του καθιστικού, εν τω μεταξύ, διαθέτει κομμάτια από αγαπημένα spots της Νέας Υόρκης, όπως η γκαλερί Dobrinka Salzman, η MDFG, η Demisch Danant και η Dienst + Dotter Antikviteter. Γλυπτά αντικείμενα κυριαρχούν σε ράφια και περβάζια, καθώς και στη βάση της τραπεζαρίας του. Κάθε ένα από αυτά θυμίζει την παιδική του ηλικία που πέρασε συλλέγοντας πέτρες, τις οποίες έσπαγε για να βρει γεωδίνες. «Πάντα πίστευα στη μυστικιστική δύναμη των αντικειμένων», σημειώνει ο εκείνος και προσθέτει: «Θα είμαι πάντα εκείνο το παιδί στη φάρμα».

Φύση, χορός, συνεργατικότητα - όλα αποτελούν τα θεμέλια της πολυφυούς πρακτικής του King, οι αρχές της οποίας αποκαλύπτονται στο loft του στην Tribeca. Η χρωματική του παλέτα εκτείνεται στη χαρακτηριστική του γκάμα ουδέτερων αποχρώσεων. Τα παράθυρα αντικατοπτρίζουν την αγάπη του για τη σκιά και το φως, τα οποία αντιμετωπίζει ως αντικείμενα από μόνα τους.

3-NBIJK.webp

Ωστόσο, το πιο θεμελιώδες στο ευρύ ήθος του stylist είναι ίσως το πνεύμα της δοκιμής και του λάθους. Ο King συχνά πειραματίζεται με συνθέσεις ξανά και ξανά για να καθορίσει, όπως λέει, «τι δεν είναι ακόμα η ώρα του, μέχρι να τη βρει». Αυτή η στρατηγική «ψαχουλεύω-προχωράω» έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ανακαίνισής του.

5-kzNJc.webp

Η ανανέωση συμπεριλάμβανε κάθε λεπτομέρεια βήμα-βήμα και προσεχτική επιλογή των neutral χρωμάτων. Ανάμεσα στα items που τον ακολούθησαν στην Tribeca, ωστόσο, ήταν και το τραπέζι με βάθρο από τραβερτίνη που χρησίμευσε ως σκηνικό για την πανδημική σειρά φωτογραφιών του, "Stay Home Still Life". Περιορισμένος στο διαμέρισμά του στο Brooklyn κατά τη διάρκεια του lockdown, ο King συνέθετε ό,τι αντικείμενα έβρισκε (τσόφλια αυγών, ψαλίδια, ένα ποτήρι γάλα) σε ποιητικά tableaux, η επιτυχία των οποίων τον έκανε εν μία νυκτί αίσθηση στο Instagram.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

Πηγή: Architecture Digest