fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε ένα ευήλιο townhouse στο Manhattan που συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε ένα ευήλιο townhouse στο Manhattan που συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση

Διακατέχεται από elegant λεπτομέρειες στη διακόσμηση & vintage πινελιές


Αυτό σκέφτηκε η Ashley Stark Kenner όταν αυτή και ο σύζυγός της, Nick, αγόρασαν ένα αρχοντικό στην Upper East Side της Νέας Υόρκης για να κάνουν χώρο για την οικογένειά τους. Το ορόσημο κτίριο του 19ου αιώνα είχε πολλά για αυτούς -γενναιόδωρες διαστάσεις, μια ευρύχωρη αυλή και, μια ιδιαιτερότητα μεταξύ των αρχοντικών της περιοχής, δηλαδή πολύ φως. Αλλά στην πρώτη τους συνάντηση με τους Lichten Architects με έδρα τους τη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ολική ανανέωση. «Η πρόσοψη ήταν το μόνο πράγμα που έμεινε αναλλοίωτο», λέει ο Kenner τώρα, τρία χρόνια αργότερα. «Για λίγο καιρό, δεν είχαμε στέγη. Δεν είχαμε ένα πάτωμα. Σκάψαμε το υπόγειο, προσθέσαμε έναν τελευταίο όροφο, αλλά και βεράντες. 

ad1120-stark-6.jpg

Ως ανώτερη αντιπρόεδρος σχεδιασμού και δημιουργική διευθύντρια στον κλωστοϋφαντουργικό τιτάνα Stark, η Ashley ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Και δεν έπρεπε να συμβιβαστεί. «Είχα ένα όραμα και κολλήσαμε σε αυτό», λέει η ίδια, αποκαλώντας την αισθητική που διατρέχει το σπίτι ως «χαλαρή, οργανική, παραλιακή, λίγο γαλλική». Συνεργαζόμενοι στενά με την Kenner, οι αρχιτέκτονες Andrew Friedman και Kevin Lichten που ανέλαβαν την ανανέωση αυτής της κατοικίας, δημιούργησαν μια κάτοψη που λειτούργησε τέλεια για την οικογενειακή ζωή και, όπως εξηγεί ο Friedman, «το αποτέλεσμα ήταν αρκετά μοντέρνο αλλά ήταν ακόμα σαν ένα παραδοσιακό αρχοντικό». 

Αυτή η ευαισθησία επεκτάθηκε και στη διακόσμηση, με επικεφαλής την εταιρία Aman & Meeks της Νέας Υόρκης. «Η Ashley μεγάλωσε σε αυτήν την επιχείρηση», λέει ο James Aman. Αυτός και ο John Meeks τη γνώριζαν για περισσότερο από μια δεκαετία, έχοντας σχεδιάσει το πρώτο της διαμέρισμα στην πόλη, πριν παντρευτεί. «Όχι μόνο έχει έμφυτη την αίσθηση του στιλ, αλλά ξέρει πώς να είναι ένα σπίτι και σύγχρονο αλλά και παραδοσιακό.  

ad1120-stark-7.jpgΤο πεντακάθαρο όραμα της Kenner αφορούσε το υπόγειο, ξεκινώντας από τα δάπεδα του σπιτιού. Μόλις η δομή ξαναχτίστηκε, η ίδια ανέλαβε τη διαδικασία ανανέωσης των δαπέδων σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα. Μετά από μήνες αναζήτησης του τέλειου ξύλου, βρήκε επιτέλους κάποια ξύλα βελανιδιάς που είχαν ανακτηθεί μέσω του LV Wood (μια εταιρία που της πρότεινε η φίλη της Nate Berkus) και τοποθετήθηκε κάθε σανίδα σε μοτίβο chevron. Όταν ήρθε η ώρα να προσθέσουν τα πατώματα του μπάνιου με μάρμαρο από το Artistic Tile, ακολουθήθηκε περίπου η ίδια διαδικασία. 

Τα δωμάτια έγιναν όπως ακριβώς τα ήθελε η Ashley. Οι εμβληματικές καρέκλες Chandigarh της Pierre Jeanneret ήταν, όπως θυμάται η Aman & Meeks ανήκαν στην wishlist της και το υπόλοιπο σαλόνι δημιουργήθηκε με βάση αυτές. Οι αποχρώσεις που κυριαρχούν στο δωμάτιο είναι οι λευκές και beige, που προσδίδουν μια κομψότητα στον χώρο, ενώ τα vintage αντικείμενα ολοκληρώνουν το interior design με έναν παραδοσιακό τρόπο. 

ad1120-stark-16.jpgΜεγάλο μέρος της διακόσμησης είναι custom-made, αναμειγνύεται με μια προσεκτική συλλογή από vintage προσθήκες και αντίκες. Ένας ξεχωριστός καναπές εμπνευσμένος από τον Vladimir Kagan στο σαλόνι βρίσκεται γύρω από το cocktail table Kelvin LaVerne που έφερε η Kenner από το άλλο σπίτι της. Μια walking closet μάλιστα κατασκευάστηκε για την ίδια και τα συλλογή των ρούχων της. Και οι καρέκλες φαγητού του Jansen συγκεντρώνονται γύρω από ένα χάλκινο επιτραπέζιο τραπέζι από ξύλο δρυός που δεσπόζει στην τραπεζαρία, και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery. 

Φωτογραφίες: Architectural Digest