fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε μια διαχρονική κατοικία στη Νέα Υόρκη που είναι γεμάτη χρώματα & πολυτελή διακόσμηση
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε μια διαχρονική κατοικία στη Νέα Υόρκη που είναι γεμάτη χρώματα & πολυτελή διακόσμηση

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Stephen Sills


Ένας από τους πιο επιτυχημένους interior designers της Νέας Υόρκης με έδρα το Manhatta, ο Stephen Sills, γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει καλαισθησία και αυτό είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό απλά και μόνο με μια ματιά στα σπίτια που έχει αναλάβει να διακοσμήσει τα τελευταία 15 χρόνια όπου εργάζεται. Σε μια γενικότερη οπτική, ο ίδιος θαυμάζει κατά πολύ τη vintage κουλτούρα με baroque αναφορές και πολυτελή στοιχεία από το μακρινό παρελθόν, έχοντας τον τρόπο να φέρνει την αγάπη του στο σήμερα και να δημιουργεί πραγματικά εντυπωσιακές δουλειάς.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, κλήθηκε να φέρει εις πέρας τη διακόσμηση μιας υπέροχης κατοικία, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νέας Υόρκης και πρόκειται για το σπίτι ενός φίλου του που διαμένει με τη γυναίκα και τα δύο τους παιδιά. Το συγκεκριμένο κτίσμα φτιάχτηκε στις αρχές του 2000, τότε που το ζευγάρι έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί και θέλησε να δημιουργήσουν από την αρχή το προσωπικό του «καταφύγιο».

Από τότε μέχρι πολύ πρόσφατα, το σπίτι -παρά το ότι ήταν εξαιρετικά μεγάλο και φωτεινό- δεν είχε ανακαινιστεί, γεγονός που έκανε τους χώρους του αρκετά ξεπερασμένους σε σχέση με τις τάσεις στο interior design που επικρατεί κατά καιρούς. Γι' αυτό, λοιπόν, ο πολύ καλός φίλος της οικογένειας και διακεκριμένος designer, Stephen Sills, ήταν ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει την ολοκληρωτική αναδιαμόρφωσή του. Έτσι κι έγινε και πλέον οι χώροι δε θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό, αδιάφορο διάκοσμο που είχε μέχρι πριν από μερικούς μήνες. 

2-SzxgD.jpg


Όλα ξεκίνησαν με βάση τα υλικά κατασκευής και την προσθήκη έντονων χρωμάτων που λάτρευαν ένας προς ένα τα μέλη της οικογένειας. Ο Sills σκέφτηκε πως η ιδανική λύση θα ήταν να εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα που θα θεωρείται εντελώς timeless στο πέρασμα των ετών, μιας και η διαμόρφωση μιας τόσο μεγάλης κατοικίας με πολλά δωμάτια δεν είναι εύκολη υπόθεση, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Έτσι, λοιπόν, «πόνταρε» στη διαχρονικότητα των επίπλων, κάτι που έβρισκε εξ αρχής σύμφωνη την οικογένεια. 

Σε ένα γρήγορο house tour, λίγοι είναι αυτοί που δε θα εντυπωσιαστούν από κάθε λεπτομέρεια που έχει προστεθεί στους χώρους και πίσω της «κουβαλά» μια αξιοσημείωτη ιστορία. Ένας καμβάς από λιτές γραμμές στα έπιπλα και τα περισσότερα χρώματα στους τοίχους, ήταν η τέλεια αρχή για την προσθήκη extras που χάρισαν διάσταση, μοντερνισμό και pop αισθητική, την οποίο ο Sills πρεσβεύει περίτρανα και η οικογένεια τον θαυμάζει γι' αυτό.

Πέρα από τα όμορφα και απόλυτα λειτουργικά έπιπλα, βλέπουμε να πρωταγωνιστούν οι χρυσές πινελιές που θα αναβαθμίζουν γωνιά προς γωνία και πρόκειται για διακοσμητικά που προέρχονται από vintage αγορές με αντίκες και πράγματα που σπάνια πλέον εντοπίζει κανείς στο εμπόριο. Μαζί με αυτά, οι έντονες αποχρώσεις ξεπροβάλουν τόσο φυσικό στο συνολικό decor και αυτό είναι κάτι που πραγματικά εντυπωσιάζει. Βλέπουμε πως το μπλε και το κόκκινο δεσπόζουν στα περισσότερα δωμάτια, τη στιγμή που εξισορροπούνται με το διαχρονικό λευκό και το μπεζ.

1-qi4Ru.jpg
Ανατρέξτε στην gallery με σκοπό να θαυμάσετε περισσότερους χώρους του υπέροχου αυτού σπιτιού!