fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε ένα treehouse στο Σαν Φρανσίσκο με έμπνευση από την ιαπωνική διακόσμηση
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε ένα treehouse στο Σαν Φρανσίσκο με έμπνευση από την ιαπωνική διακόσμηση

Η interior designer, Noz Nozawa δημιούργησε μια ζεν ατμόσφαιρα στο σπίτι της περιοχής Bay Area


Λίγο αφότου οι πελάτες της Noz Nozawa απέκτησαν αυτό το σύγχρονο σπίτι που βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα το Σαν Φρανσίσκο, η ζωή τους πήρε μια απροσδόκητη τροπή: Η δουλειά του συζύγου στον τομέα της τεχνολογίας τους ανάγκασε να μετακομίσουν στο Τόκιο. Η σύζυγός του είχε μεγαλώσει στην Ιαπωνία, οπότε εύκολα επέλεξαν να περάσουν μερικά χρόνια στην άλλη άκρη του πλανήτη με τα δύο μικρά παιδιά τους. Όταν όμως επέστρεψαν στην πόλη των ΗΠΑ, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η αισθητική τους έχει αλλάξει. 

«Είδαν κατά κάποιο τρόπο το σπίτι με νέα ματιά», εξηγεί η Noz Nozawa, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων της Noz Design, επίσης μισή Γιαπωνέζα, την οποία το ζευγάρι κάλεσε για να ανακαινίσει τον χώρο. «Είχαν περάσει αρκετά χρόνια ζώντας σε έναν πολύ μοντέρνο, λειτουργικό, ιαπωνικού τύπου σπίτι.» 

1-JPDP7.jpg

Η κατοικία ας πούμε ότι ήταν διακοσμητικά αυτό που η Nozawa αποκαλεί «ένα μείγμα σύγχρονων βιομηχανικών, μοντέρνων και μεσογειακών στοιχείων, τα οποία δεν έβγαζαν πολύ νόημα μαζί». Αλλά είδε τις δυνατότητες. Με τον διακριτικό εξορθολογισμό των δωματίων και τη χρήση μιας υποτονικής παλέτας, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τα φυσικά υλικά, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πιο αρμονικό σύνολο εσωτερικών χώρων που θα αναδείκνυε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού: την εκπληκτική θέα στην πόλη!

Το έργο είχε ξεκινήσει απλά - μια αισθητική ανανέωση της κουζίνας και μερικών μπάνιων, την οποία η οικογένεια σχεδίαζε να υλοποιήσει με την εταιρεία SF Design Build. Αλλά όταν εξελίχθηκε σε μια πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού που ξεπερνούσε τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα, κάλεσαν τη Nozawa. «Δομικά δεν συνέβη τίποτα», λέει η ίδια, εκτός από την προσθήκη ενός μπάνιου μεταξύ των δυο παιδικών δωματίων. «Παρόλα αυτά, κάθε τμήμα αυτού του σπιτιού εξετάστηκε. Προσθέσαμε νέα στέγη και νέους φεγγίτες, τα πάντα πια είναι καινούρια.» 

Αντλώντας έμπνευση από τους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους που η οικογένεια είχε ερωτευτεί στην Ιαπωνία, η Nozawa ανέπτυξε μια συγκρατημένη, εστιασμένη παλέτα που θα δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας. Ανέθεσε στα εργαστήρια Brimer Workshops να δημιουργήσουν εντοιχισμένα ντουλάπια σε όλο το σπίτι, χρησιμοποιώντας κυρίως τοπικά, βιώσιμα υλικά, όπως ασημένια δρυ. Για μια πινελιά λάμψης, συνεργάστηκε με την Caroline Lizarraga Decorative Painting, η οποία δημιούργησε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία εμπνευσμένη από τα φώτα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο στο σκοτάδι.

2-eqQZs.jpg

Η οικογένεια σχεδίαζε να διασκεδάζει στον χώρο, ο οποίος προοριζόταν να συνδυάζει ψυχαγωγικά και λειτουργικά στοιχεία. Έτσι, η Nozawa σχεδίασε ένα καθιστικό με πολλά ευέλικτα καθίσματα με περιστρεφόμενες καρέκλες από τη Ligne Roset, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γυρίσουν προς τους οικοδεσπότες τους, αν αυτοί μαγειρεύουν στην ανοιχτή κουζίνα, ή να απολαύσουν τη θέα από το παράθυρο. Η designer προμηθεύτηκε ακόμη και ένα διαφανές τζάκι γι' αυτόν τον χώρο από την Da Vinci, ώστε να μην εμποδίζει τη θέα.

3-9RJIf.jpg

Σε όλο το σπίτι, οι αναφορές στην ιαπωνική κουλτούρα ξεπερνούν την πεμπτουσία της μινιμαλιστικής αισθητικής. Μια πλάκα κυπαρισσιού Hinoki 300 ετών, που προήλθε από την Ιαπωνία, αποτελεί το τραπέζι του dining room, ενώ μια πόρτα που κρύβει έξυπνα μια αποθηκευτική ντουλάπα, είναι βαμμένη με διακριτική αναφορά στην ιαπωνική τεχνική kintsugi. Κειμήλια που οι ιδιοκτήτες συνέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια -ιαπωνικά σεντούκια Tansu- μια μικρή εικόνα ενός δράκου - σύμβολο ευημερίας - που κρέμεται στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού, αναμειγνύονται με άλλααντικείμενα από την B&B Italia ή την Cassina. Ένας συνολικά συγκροτημένος χώρος που παράλληλα αναδεικνύει ζεστασιά και άνεση!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Πηγή: AD