fbpixel

Search icon
Search
Πείτε αντίο στα στενά δερμάτινα παπούτσια με εύκολους τρόπους
STYLING TIPS

Πείτε αντίο στα στενά δερμάτινα παπούτσια με εύκολους τρόπους

Εύκολα και γρήγορα tips που θα εφαρμόσετε στο σπίτι


Όπως κάθε shoe lover πολύ καλά γνωρίζει ένα καινούριο παπούτσι όσο καλής ποιότητας και αν είναι όσο άριστο και μαλακό και αν είναι το δέρμα του θέλει κάποιο χρόνο για να πάρει τη φόρμα του δικού σας ποδιού. Συχνά αυτή η διαδικασία ανοίγματος γνωστή και ως breaking in μπορεί να διαρκέσει και μερικές εβδομάδες και μάλιστα επίπονες αφού χρειάζεται να φοράτε και να περπατάτε τα δερμάτινα παπούτσια σας είτε αυτά είναι μπότες, είτε loafers, είτε γόβες με τα πόδια σας να γίνονται παράπλευρη απώλεια. Παρόλο που ακούγεται και είναι τόσο άδικο αυτά τα goodies να προκαλούνε πόνο είναι ένα αναγκαίο κακό μέχρι να τα χαρείτε και να τα απολαύσετε. Ή μάλλον καλύτερα ήταν ένα αναγκαίο κακό μιας και εμείς έχουμε ανακαλύψει έναν τρόπο για να μπορέσετε να πετύχετε το φορμάρισμα/άνοιγμα εύκολα και γρήγορα χωρίς φουσκάλες και γδαρσίματα χρησιμοποιώντας απλά ένα πιστολάκι μαλλιών. Είστε έτοιμες; Πάρτε χαρτί και μολύβι και κρατήστε προσεκτικά σημειώσεις.

leather-shoes-3.jpg

Τι χρειάζεστε:

  • Ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες
  • Πιστολάκι μαλλιών

Μέθοδος

1. Φορέστε ένα ζευγάρι παχιές κάλτσες (για παράδειγμα πεζοπορίας ή κάλτσες του σκι) και στη συνέχεια βάλτε το ζευγάρι δερμάτινων παπουτσιών που θέλετε να ανοίξετε (να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έχει αποτέλεσμα μόνο στα δερμάτινα είδη). Μην ανησυχείτε αν αισθάνεστε να σας ζορίζουν και να σας πιέζουν, καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να τεντώσει το δέρμα.

2. Πιάστε τώρα το πιστολάκι μαλλιών,  γυρίστε το σε υψηλή θερμοκρασία και βάλτε το να φυσάει επάνω στα σημεία του παπουτσιού που σας ενοχλούν περισσότερο δημιουργώντας τριβή ή είναι τα πιο σφιχτά. Συνήθως αυτά είναι το πίσω μέρος του παπουτσιού και στη μπροστινή γέφυρα του ποδιού μπροστά από τα δάχτυλα.

3. Κουνήστε το πόδι και τα δάχτυλά σας, ενώ το δέρμα είναι ακόμη ζεστό και αφήστε το παπούτσι να διαμορφωθεί στο πόδι σας και να πάρει το σχήμα του.

4. Προσέξτε να κάνετε τη διαδικασία σιγά-σιγά καθώς μερικές φορές η θερμότητα λειτουργεί πολύ γρήγορα, έτσι μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα προσπαθήστε να περπατήσετε (φοράτε τις κανονικές κάλτσες σας) για να ελέγξετε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, επαναλάβετε όσες φορές απαιτείται.

Και είστε έτοιμες! Δε θα ξανακοιτάξετε ποτέ με τον ίδιο τρόμο τα ολοκαίνουρια παπούτσια σας. Αν προτιμάτε να δοκιμάσετε κάποιες άλλες τεχνικές, διαβάστε παρακάτω τις αγαπημένες εναλλακτικές λύσεις για το άνοιγμα παπουτσιών.

leather-shoes-8.jpg

Πάγος

Το κλειδί για να «τεντώσετε» τα παπούτσια σας ώστε να γίνουν ελαφρώς πιο άνετα, βρίσκεται στην... κουζίνα και συγκεκριμένα στο ψυγείο σας! Γεμίστε πλαστικές σακούλες με νερό, δέστε τες καλά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν και να χυθεί το νερό και τοποθετήστε τες μέσα στα παπούτσια σας, τα οποία μετά θα βάλετε στην κατάψυξη. Αφήστε τα εκεί για 4-8 ώρες. Ο νόμος της φυσικής θέλει το νερό όταν παγώνει να επεκτείνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν και τα παπούτσια σας! Έπειτα, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να λιώσει ο πάγος, έτσι ώστε να μπορούν να γλιστρήσουν πιο εύκολα οι σακούλες.

Κουτάλι

Ιδανικό εργαλείο για τα παπούτσια που τρίβουν και ενοχλούν στη φτέρνα. Πάρτε ένα κουτάλι και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του και δουλέψτε με αυτό επάνω στο σημείο του παπουτσιού που σας ενοχλεί περισσότερο χειρότερα. Με αυτό τον τρόπο το κουτάλι θα μιληθεί τη δράση του ποδιού και θα βοηθήσει στο να μαλακώσει το δέρμα, χωρίς στην πραγματικότητα να φορέσετε το παπούτσι.

Εφημερίδα

Σκίστε δύο τρεις σελίδες από μια εφημερίδα, τσαλακώστε τες και βρέξτε τις ελαφρώς- Σημείωση: δεν πρέπει να ποτίσουν τελείως διότι θα βλάψουν την εσωτερική σόλα. Τοποθετήστε τες μέσα στο παπούτσια στα σημεία που ενοχλούν, για παράδειγμα μπροστά στη μύτη, αφήστε τες να στεγνώσουν και έπειτα αφαιρέστε τες. 

leather-shoes-2-FRaLU.jpg