fbpixel

Search icon
Search
Pasta lovers: 4 εύκολες μακαρονάδες για τα πιο summery γεύματα
TASTE

Pasta lovers: 4 εύκολες μακαρονάδες για τα πιο summery γεύματα

Γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από ελαφριές γεύσεις και γεύματα που θα μας χαρίζουν μία αίσθηση δροσιάς αλλά και πεντανόστιμα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο χαλαρωτικό από summer βραδιές με φίλους, τις οποίες μπορούμε να «απογειώσουμε» με τη συνοδεία γευστικών συνταγών που θα μας κρατήσουν συντροφιά. Οι μακαρονάδες είναι μία εύκολη, νόστιμη και γρήγορη λύση. Η μεγάλη ποικιλία στις εναλλακτικές που θα συναντήσετε θα ταιριάξουν στη γευστική παλέτα όλων. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο, να σηκώσετε μανίκια και να έχετε καλή διάθεση.  

Παρακάτω θα συναντήσετε 4 συνταγές που θα ξετρελάνουν όλους του pasta lovers και όχι μόνο!

Γαριδομακαρονάδα με linguini

shutterstock-1030874302.jpg

Υλικά

  • 1 πακέτο linguini
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα
  • 12-15 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Αν πάρεις φρέσκες γαρίδες και όχι κατεψυγμένες, θα ήταν καλό να τις μαγειρέψετε χωρίς το κέλυφος στο κάτω μέρος αλλά με το κεφάλι. Αφού πάρουν χρώμα το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτές. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι αφήνοντας στο τηγάνι το ζουμί που έχουν βγάλει. Σε αυτό το ζουμί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. (Το αν θα κάνετε σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή θα βάλετε κονσέρβα, είναι πάλι δικό σας θέμα). Αφού βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στην σάλτσα, μαζί με ό,τι ζουμί έχουν βγάλει εκεί που τις είχατε αφήσει. Τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στην σάλτσα που βράζει. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα μας linguini στο τηγάνι και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα

shutterstock-1678800772.jpg

Υλικά

  • 500 γραμ. μακαρόνια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 300 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. ελιές κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.

Βίδες με pesto φιστικιού και σπαράγγια

a1b93adf2a0d43bdac5df3a2cfa3fea0.jpg

Υλικά

  • 500gr ζυμαρικά βίδες
  • 2 με 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα σπαράγγια
  • 2 χούφτες φρέσκια ρόκα
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια και κομμένη
  • πέστο φιστικιού

    Εκτέλεση 

    Βράστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσο αναγράφεται στην συσκευασία και στη συνέχεια στραγγίξτε τα. Καθαρίστε τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη και βράστε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίξτε τα και ρίξτε τα σε παγωμένο νερό ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα σπαράγγια για τρία λεπτά (μέχρι να είναι τραγανά). Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα ζυμαρικά μαζί με την ρόκα, τα σπαράγγια, την μοτσαρέλα και το πέστο, ανακάτεψε καλά και σερβίρετε αμέσως.

    Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα

    makarodada-spanaki.jpg

    Υλικά

    • 1 κρεμμύδι
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1/2 ματσάκι άνηθο
    • 500 γρ. σπανάκι
    • αλάτι
    • 150 γρ. τυρί κρέμα
    • 300 γρ. φέτα
    • 400 γρ. σπαγγέτι, με σπανάκι

    Για το σερβίρισμα

    • άνηθο
    • ελαιόλαδο

    Εκτέλεση 

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και βάζουμε τα ¾ στο τηγάνι. Κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα. Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια, αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και πέσει ο όγκος του. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με τον άνηθο και ελαιόλαδο.