fbpixel

Search icon
Search
Parisian Vibes: Πώς να στολίσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα όπως οι Γαλλίδες
INTERIORS

Parisian Vibes: Πώς να στολίσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα όπως οι Γαλλίδες

Ακολουθήστε τακτικές εμπνευσμένες από την Πόλη του Φωτός


Μπορεί ο Δεκέμβριος να έχει μπει και οι περισσότεροι να έχουν στολίσει από νωρίς λόγω καραντίνας, αλλά πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν το έχουν κάνει. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, τα Χριστούγεννα είναι εδώ και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουμε το σπίτι μας να μοιάζει πιο «ζεστό» και festive -πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που περνάμε σχεδόν αποκλειστικά τον χρόνο μας σε αυτό. Σίγουρα, πολλοί από εσάς όταν σκέφτεστε εορταστική διακόσμηση, ο νους σας ταξιδεύει σε πόλεις του εξωτερικού που ξεχωρίζουν για την απερίγραπτη αισθητική τους και αποτελούν την ιδανικότερη πηγή έμπνευσης, όπως το Παρίσι.

Εάν, λοιπόν, ψάχνετε μοναδικούς τρόπους για να διαμορφώσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα, συνεχίστε να διαβάζετε και αντιγράψτε τις τακτικές που εφαρμόζουν οι Γάλλοι για το απόλυτο Xmas chic αποτέλεσμα!

Τα χρυσά στοιχεία πρέπει να πρωταγωνιστούν

glam-gold-christmas-living-room-decor-via-at-thedecordiet.jpg

Το χρυσό είναι ένα χρώμα που κυριαρχεί μέσα στις γιορτές και οι Γάλλοι το προτιμούν για να τονίσουν τη λάμψη αυτής της εποχής. Στολίστε, λοιπόν, το δέντρο και τους χώρους σας με διάφορα gold items, όπως μπάλες, γιρλάντες, κεριά και στεφάνια, φροντίζοντας να είναι ίδια η απόχρωση του χρυσού για να υπάρχει «σύγχυση» στο τελικό αποτέλεσμα. Συνδυάστε το με λευκά και μπεζ στοιχεία ή ακόμα και με ασημένια για το τέλειο mix & match!

Προτιμήστε λευκό δέντρο

white-tree.jpg

Πριν από περίπου μια δεκαετία, το λευκό δέντρο αποτελούσε πραγματική καινοτομία στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Τα καλά νέα για εσάς που το είχατε προμηθευτεί από τότε, είναι πως και πάλι έχει επανέλθει δυναμικά σαν trend και ειδικά οι Γάλλοι το προτιμούν. Επιλέξτε τα σωστά στολίδια για να το διακοσμήσετε, σε αποχρώσεις όπως το χρυσό και το ασημένιο ή τολμήστε το total white με μερικές λάμψεις για ένα ultra elegant και μοντέρνο αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει.

Keep it minimal

minimal-modern-christmas-tree-2.jpg

Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση που κυριαρχεί στις κατοικίες του Παρισιού όλο τον χρόνο χαρακτηρίζονται για τη μινιμαλιστική αύρα που αποπνέουν. Όσες λάμψεις και χρώματα κι αν επιβάλει αυτή η εποχή του έτους, καλύτερα να κινηθείτε σε clean γραμμές και συγκεκριμένα χρώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το σπίτι σας δε θα δείχνει εορταστικό. Προσπαθήστε να κάνετε το δέντρο σας να πρωταγωνιστεί στο συνολικό decor και αφήστε στην άκρη τα περιττά διακοσμητικά.

Πείτε «ναι» σε pastel αποχρώσεις

pastel.jpg

Να και κάτι ακόμα που βλέπουμε να πρωταγωνιστεί εδώ και μερικά χρόνια σε πολλές σύγχρονες κατοικίες! Τα pastel χρώματα είναι ικανά να μετατρέψουν τον χώρο σας σε ένα παραμυθένιο και άκρως γιορτινό περιβάλλον, ακόμα και χωρίς τις καθιερωμένες έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και πράσινου που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τα Χριστούγεννα. Συνδυάστε το dusty pink με το mint και διακοσμήστε τόσο το δέντρο σας όσο και το εορταστικό τραπέζι, προσθέτοντας μεταλλικά χρυσά και rose gold στοιχεία που «δένουν» μοναδικά με το όλο theme.

Στολίστε το τζάκι

f.jpg

Εάν έχετε τζάκι, είναι απαραίτητος ο στολισμός του για να ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο σαλόνι σας! Τα στοιχεία που εντοπίζουμε στα περισσότερα παριζιάνικα σπίτια, είναι οι κάλτσες και τα κεριά. Τοποθετήστε τα κι εσείς και δώστε extra διάσταση, δημιουργώντας ένα μικρό χωριό στο πάνω μέρος του τζακιού, κάνοντάς το κατ' αυτόν τον τρόπο να μοιάζει πιο cozy και ό,τι πρέπει για τις γιορτές. Πραγματική μαγεία!

Feel the shine in the air!