fbpixel

Search icon
Search
Paris is Loubouting με μια φαντασμαγορική παράσταση που άφησε εποχή
FASHION NEWS

Paris is Loubouting με μια φαντασμαγορική παράσταση που άφησε εποχή

Όπου το θρυλικό Piscine Molitor μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια του David LaChapelle


Ο Christian Louboutin παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής μια καθηλωτική καλλιτεχνική παράσταση στο θρυλικό Piscine Molitor του Παρισιού. Σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τον περίφημο David LaChapelle και με χορογραφία της Blanca Li, η παράσταση γιόρτασε τον χορό σε όλες τις μορφές του.

Σε μια τολμηρή ανατροπή, ο οίκος κάλεσε τη γαλλική Ολυμπιακή ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης να γράψει ιστορία ερμηνεύοντας για πρώτη φορά με τακούνια, κάνοντας ένα νεύμα στη συλλογή του Louboutin Women's SS 2025. Φιλοξενήθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά Art Deco μνημεία του Παρισιού, σχεδιασμένο από τον Lucien Pollet το 1929, ενώ η παράσταση περιλάμβανε επίσης μια μουσική εκτέλεση από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό LP.

paris-is-loubouting-alex-dobe-3.jpg


Ο Christian Louboutin γοητεύεται εδώ και καιρό από τον χορό και τον υδάτινο κόσμο και με το Paris is Louboutining συγχωνεύτηκαν αυτά τα πάθη σε μια παράσταση που πραγματικά εντυπωσίασε. Για να ζωντανέψει το όραμά του, έδωσε φυσικά λευκή κάρτα στον David LaChapelle, γνωστό για τη σουρεαλιστική χρήση των χρωμάτων και του νερού, και στην Blanca Li, της οποίας το έργο συνδυάζει την κομψότητα του χορού με τη δύναμη της αθλητικής απόδοσης. Το αποτέλεσμα ήταν ένα θεαματικό show που βύθισε τους καλεσμένους στην ατμόσφαιρα των μπαλέτων νερού του Hollywood της δεκαετίας του 1950, ανανεωμένη μέσα από μια μοντέρνα και pop προοπτική.

paris-is-loubouting-alex-dobe-12.jpg


«Κάτι που ξεκάθαρα έχουμε και οι τρεις μας είναι η αγάπη μας για τον χορό. Η Blanca τον έκανε κόσμο της, ο Davis τον συνέδεσε με κάποια από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του, κι εγώ, ξεκίνησα επίσης σχεδιάζοντας παπούτσια για χορευτές», λέει ο Christian Louboutin.

paris-is-loubouting-alex-dobe-7.jpg


Τρία δημιουργικά μυαλά, λοιπόν, σε μια συνέργεια: στο Piscine Molitor, το όραμά τους μεταμόρφωσε την ιστορική πισίνα σε χώρα των θαυμάτων με μια αναζωογονητική ενέργεια. Ο χώρος επαναπροσδιορίστηκε με ζωντανές προβολές, φώτα και σιντριβάνια. Η μνημειακή πρόσοψη που διαθέτει κόγχες πλαισιώθηκαν από καλλιτέχνες, ενώ πολύχρωμες προβολές χόρευαν στους τοίχους και λαμπύριζαν στο νερό, τυλίγοντας το κοινό σε ένα καλειδοσκόπιο κίνησης. 

paris-is-loubouting-alex-dobe-8.jpg


Γύρω από την πισίνα, συμμετρικά τα σιντριβάνια υψώνονταν μεγαλοπρεπώς, με ένα μεγάλο κεντρικό σιντριβάνι που χρησίμευε ως το επίκεντρο για το υδάτινο μπαλέτο, δημιουργώντας μια σκηνή απίθανης ομορφιάς που έκοβε την ανάσα. Σε αυτή την ονειρική ατμόσφαιρα, κυριαρχούσε ένα γιγάντιο ζευγάρι παπούτσια Christian Louboutin που μεταμορφώθηκε σε τσουλήθρα, βυθίζοντας τους κολυμβητές στην πισίνα. Μια απόδειξη της αγάπης του LaChapelle για τις παιχνιδιάρικες κλίμακες και τους απροσδόκητους όγκους.

paris-is-loubouting-alex-dobe-2.jpg


«Ήθελα να επαναφέρω αυτό το συναίσθημα του κινηματογράφου του Hollywood από τον 20ο αιώνα, αλλά ταυτόχρονα το αποτέλεσμα είναι πολύ σύγχρονο. Αυτό που είναι όμορφο είναι να εμπνεόμαστε από το παρελθόν και να δημιουργούμε κάτι στο σήμερα», είπε ο David LaChapelle.

paris-is-loubouting-alex-dobe-11.jpg


Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Blanca Li προσκάλεσε κολυμβητές στην τέχνη της, μετατρέποντας τον χώρο σε κάθετες και οριζόντιες μαγικές παραστάσεις. Η σκηνή ζωντάνεψε με 14 χορευτές και 15 κολυμβητές να στέκονται σε ένα ζευγάρι Miss Z σε μεταλλικά χρώματα που ταιριάζουν με τα μαγιό που φαντάστηκε η Fifi Chachnil, ως ένα νοσταλγικό κλείσιμο του ματιού στη χρυσή εποχή του Hollywood. Τέλεια συγχρονισμένες, οι φιγούρες έρεαν η μία μέσα στην άλλη, σχηματίζοντας γεωμετρικά σχέδια που αναδύονταν και διαλύονταν γύρω από μια κεντρική βρύση. 

paris-is-loubouting-alex-dobe-14.jpg


Κάθε ακροβατική κίνηση εκτελέστηκε με χάρη για να αιχμαλωτίσει το κοινό. Στο τέλος οι κολυμβήτριες εξαφανίστηκαν κάτω από την επιφάνεια, και μόνο τα εικονικά κόκκινα πέλματα αναδύθηκαν πάνω από το νερό. Οι γόβες Miss Z ξεπήδησαν από τα βάθη, χορεύοντας παιχνιδιάρικα γύρω από το σιντριβάνι. Η μουσική, μια μεθυστική μίξη pop, rock, indie και folk που συνδυλάστηκε με τη γεροδεμένη αλλά κρυστάλλινη φωνή της Αμερικανίδας τραγουδίστριας LP, για να προσθέσει στην εκθαμβωτική ατμόσφαιρα. Ο ήχος του νερού, η μουσική και οι θεαματικές παραστάσεις δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία, που απαθανατίστηκε σε μια ταινία σε σκηνοθεσία David LaChapelle, που θα αποκαλυφθεί στο christianlouboutin.com.