fbpixel

Search icon
Search
Paris is always a good idea: 6 ημερήσιες εκδρομές από την Πόλη του Φωτός
ESCAPE

Paris is always a good idea: 6 ημερήσιες εκδρομές από την Πόλη του Φωτός

H νέα σεζόν του Emily in Paris, η Paris Design Week αλλά και η πολυαναμενόμενη Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι μας κάνουν να σκεφτόμαστε όλο και πιο πολύ ένα ταξίδι στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα


Το Παρίσι είναι πάντα όμορφο. Όλες τις εποχές και με κάθε αφορμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Μπορεί όμως, να γίνει αρκετό οδυνηρό για εσάς να παραμείνετε μονάχα εντός πόλης εξαιτίας της συρροής του κόσμου και της απίστευτης κίνησης σε bistrot, εστιατόρια, galleries και μουσεία. Μην ανησυχείτε! Παρακάτω έχουμε συλλέξει για εσάς τα καλύτερα day trips, που μπορείτε να οργανώσετε την επόμενη φορά που βρεθείτε στην Πόλη του Φωτός. 

Σκεφτείτε εκτεταμένες πράσινες περιοχές γεμάτες αμπελώνες, μοναδικούς κήπους και vintage αρχιτεκτονική, καθώς και υπέροχα σκηνικά βγαλμένα από ταινίες. Απολαύστε ελεύθερα και κρατήστε σημειώσεις! 

1. Βερσαλλίες

shutterstock-2440063467.jpg

How to get there: 15 λεπτά με το τρένο από το σταθμό Montparnasse

Ακόμα και αν έχετε ξαναπάει στις Βερσαλλίες και στο κάστρο τους, υπάρχουν πάντα περισσότερα να ανακαλύψετε. Το κτήμα αναδεικνύει μοναδικά το χρυσό, τα σιντριβάνια και τους καθρέφτες του σε περίπου 8 000 000 τ.μ. - έκταση διπλάσια από το Central Park. Αρκεί να πούμε ότι πρέπει να σηκωθείτε νωρίς για να τα καλύψετε όλα (και να αποφύγετε τα πλήθη και τα λεωφορεία με τους τουρίστες). Στις 8 το πρωί, οι πιο τολμηροί θα έχουν τους εμβληματικούς κήπους όλους δικούς τους. Και αν αυτό δεν σας κάνει να αισθάνεστε αρκετά φιλόξενα, χαρίστε στον εαυτό σας ένα γεύμα στο Ducasse's Ore. Ή επιλέξτε το πιο διακριτικό (αλλά ιδιαίτερα όμορφο) Bistrot du 11, σε απόσταση αναπνοής από τον βουκολικό κήπο King's Kitchen Garden. Για κάτι πραγματικά ξεχωριστό, κλείστε εισιτήρια για την ιππική παράσταση La Voie de l'écuyère, χορογραφημένη από τον Bartabas, η οποία παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο χώρο Manège του Μεγάλου Στάβλου. Sublime! 


2. Meudon

shutterstock-1625372599.jpg

How to get there: 10 λεπτά με το τρένο από το σταθμό Gare Montparnasse

Ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βερσαλλίες, το Meudon έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές από τότε που το ιστορικό υπόστεγο αερόπλοιων μετατράπηκε σε ένα μεγαλειώδες πολιτιστικό κέντρο, το Hangar Y. Το μέρος αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη (ειδικά το καλοκαίρι): μετά την τρέχουσα έκθεση, μπορείτε να χαλαρώσετε στο τεράστιο πάρκο του που κοσμείται από σύγχρονα γλυπτά, να πιείτε ένα ποτό στο υπαίθριο καφέ ή να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του σεφ Guillaume Sanchez στο εστιατόριό του με θέα τη λίμνη. Αν ξεκινήσετε νωρίς την ημέρα, κάντε μια πρώτη στάση στο Rodin Museum στο Meudon, το οποίο είναι όμορφο και λιγότερο πολυσύχναστο από το αντίστοιχο στο 7ο διαμέρισμα. Και αν έχετε ακόμα λίγο χρόνο, εξερευνήστε το απέραντο δάσος της πόλης, ακριβώς πίσω από το Hangar Y: τέχνη και φύση σε συνδυασμό.


3. Καμπανία

shutterstock-1884481924.jpg

How to get there: Με τρένο 45 λεπτών από το Paris-Est προς το Reims

Αν έχετε κάτι να γιορτάσετε, κατευθυνθείτε στην περιοχή της Kαμπανίας. Σε λιγότερο από μία ώρα με το τρένο, θα φτάσετε στο Reims, την πρωτεύουσα της Kαμπανίας, γνωστή για τον Καθεδρικό της Ναό όπου στέφθηκαν πολλοί Γάλλοι βασιλιάδες. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στις τοπικές festivities εξερευνώντας τους γύρω αμπελώνες, προτού πάρετε νότια τον δρόμο προς το Épernay για να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο όμορφα κτήματα της περιοχής. Ανάμεσα στις κορυφαίες στάσεις είναι το brunch με σαμπάνια στο Ruinart (κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους στο Reims), η ξενάγηση στο κτήμα Moët and Chandon στο Épernay και η παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος από το Vix Park στο Avize, με την εκπληκτική θέα της Côte des Blancs. Μια άλλη επιλογή είναι να τολμήσετε να πάτε στο νοτιότερο τμήμα της Kαμπανίας για να ανακαλύψετε πιο οικεία, ελεύθερα και τολμηρά κτήματα, όπως τα Charles Dufour, Domaine de Bichery και Vouette & Sorbée. Όλες αυτές οι ποικιλίες είναι διαθέσιμες στο Garde Champêtre, το τοπικό εστιατόριο που πρέπει να επισκεφθείτε με επικεφαλής τον Ιάπωνα σεφ Kazuya Miyashita.


4. Giverny

shutterstock-2323968027.jpg

How to get there: Με δίωρο λεωφορείο από το Porte Maillot στο Grand Val.

Αν το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού γιόρτασε την 150ή επέτειό του το 2024, το Giverny βρίσκεται στην καρδιά των απαρχών του. Το χωριό στη Νορμανδία φιλοξένησε έναν από τους πιο περήφανους εκπροσώπους του, τον Claude Monet, ο οποίος έζησε εκεί για πάνω από 40 χρόνια. Σήμερα, οι επισκέπτες έρχονται για να δουν το σπίτι και το εργαστήριο του ζωγράφου, που διατηρούνται τέλεια, από την υπέροχη κουζίνα με τα πλακάκια μέχρι τα ιδιωτικά διαμερίσματα. Αλλά το αποκορύφωμα είναι ίσως έξω, στους κήπους που ξεχειλίζουν από λουλούδια, ιδίως τα νούφαρα που ενέπνευσαν την ατελείωτη σειρά από τους διάσημους πίνακες "Water Lilies" του Μονέ, το απόλυτο αριστούργημα της οποίας μπορείτε να θαυμάσετε στο Μουσείο Orangerie στο Παρίσι.


5. Fontainebleau

shutterstock-2440918787.jpg

How to get there: Με τρένο 40 λεπτών από το σταθμό Gare de Lyon προς το Fontainebleau - Avon.

Η βασιλική Γαλλία δεν έχει να κάνει μόνο με τις Βερσαλλίες. Πριν χτιστεί αυτό, το μεσαιωνικό παλάτι του Fontainebleau ήταν το σπίτι του Ναπολέοντα Γ' (ανιψιού του γνωστού συνονόματου) και του Λουδοβίκου Ζ', και ήταν γνωστό ως η «Δεύτερη Ρώμη» χάρη στη σουίτα δωματίων που είχε διακοσμήσει ειδικά ο Ναπολέων Α' για τον Πάπα Πίο Ζ'. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να ρίξουν μια ματιά στο Château de Vaux-le-Vicomte, το οποίο διαμορφώθηκε από τον ίδιο αρχιτέκτονα που εργάστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Ενώ βρίσκεστε στη (δεύτερη) Ρώμη, κατευθυνθείτε στο δάσος του Fontainebleau, με τους μεγάλους ογκόλιθους και την εκπληκτική θέα. Επίσης, εδώ υπάρχουν περίπου 3.000 είδη μανιταριών για εξερεύνηση. 


6. Baie de Somme

shutterstock-2307460295.jpg

Με τρένο 1 ώρας και 40 λεπτών από το Paris Nord προς το Noyelles Sur Mer και με τρένο 10 λεπτών προς τον Baie de Somme.

Δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα βλέπατε φώκιες σε λιγότερο από δύο ώρες με το τρένο από το Παρίσι; Σκεφτείτε το ξανά! Σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους της Γαλλίας, ο οποίος είναι και ο πιο πυκνοκατοικημένος από γκρίζες φώκιες, αρκεί να κάνετε μια βόλτα στο λιμάνι Le Crotoy ή στο Pointe du Hourdel για να τις δείτε. Για τους τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή με κανό ή καγιάκ, να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα πουλιά στο πάρκο Marquenterre, έκτασης 200 εκταρίων, ή να κάνετε μια πεζοπορία στην παραλία σε ένα άλογο Henson. Και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Baie, το καλύτερο bistrot της περιοχής.

Κεντρική φωτογραφία: Giverny