fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Ο Οlivier Rousteing «έσπασε» για ακόμα μία φορά τους κανόνες της μόδας, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια παρουσίας του
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Ο Οlivier Rousteing «έσπασε» για ακόμα μία φορά τους κανόνες της μόδας, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια παρουσίας του

Κι όλα τα shows που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας


Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και το ένα show διαδέχεται το άλλο με ιδιαίτερη επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως ακόμα δε βρισκόμαστε ούτε στα μισά αλλά οι διάσημοι οίκοι και τα «μεγάλα» ονόματα του fashion world μας έχουν χαρίσει υπέροχες στιγμές στην παρουσίαση των shows αλλά και εξαιρετικές δημιουργίες, για την επόμενη σεζόν. Εχθές τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην επίδειξη του Balmain και σε όλα όσα είχε ετοιμάσει ο Olivier Rousteing, ο οποίος για ακόμα μία φορά «κέρδισε» το στοίχημα, σπάζοντας τους κανόνες. Νωρίτερα, η Δανή σχεδιάστρια Cecilie Bahksen επέλεξε για ακόμα μία φορά ένα βροχερό σκηνικό για τα εντυπωσιακά της φορέματα, ενώ ο Dries Van Noten μας «ταξίδεψε» στον κόσμο των prints και των χρωμάτων.

Balmain

balmain-1.jpg


Πριν από 10 χρόνια, ο Olivier Rousteing εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον Γαλλικό οίκο. Τότε κανείς δεν πίστευε πως αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να εξελίξει τον Balmain. Κι όμως, δούλεψε περισσότερο από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς και το 2016 έγινε ο πρώτος μαύρος που αναλαμβάνει τα ηνία ενός fashion house από τη Γαλλία, θέτοντας τους δικούς του κανόνες στο χώρο της μόδας. Κι αυτό το απέδειξαν οι 6.000 άνθρωποι που ζητοκραύγαζαν και χειροκροτούσαν στη λήξη της επίδειξης. 

Υπό τη μουσική του Michel Gaubert, τα μοντέλα εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες που φορούσαν. Μία από τις πιο έντονες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν δύο plus size models, η Precious Lee και η Alva Claire έκαναν την εμφάνιση τους μέσα σε μοναδικά κομμάτια. «Χαίρομαι που ακούσατε το κοινό να φωνάζει από ενθουσιασμό. Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι η βιομηχανία της μόδας μερικές φορές αργεί να καταλάβει ότι αυτός είναι ο νέος κόσμος. Και ότι είναι όμορφο να δείχνεις την πραγματικότητα και τη διαφορετικότητα, και να αφήνεις στην άκρη τα standards, με τα οποία έχουμε μεγαλώσει», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής. 

balmain-2.jpg

Η ready to wear collection αποτελούνταν τόσο από γυναικεία όσο και από αντρικά σχέδια, ενώ το δεύτερο μέρος τους show, άνοιξε η Naomi Campbell και το έκλεισε η Carla Bruni. Τα τελευταία φορέματα της συλλογής αντανακλούσαν μια άλλη προσωπική αλήθεια του Rousteing. Κατά τη διάρκεια του lockdown κάηκε άσχημα, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο για να αναρρώσει και ως εκ τούτου αποφάσισε να ασχοληθεί με μία διαφορετική απόχρωση του δέρματος. Οι υπόλοιπες δημιουργίες είχαν έντονα κοψίματα με στόχο να αναδείξουν τα δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος, ενώ οι oversized γραμμές κυριάρχησαν με σκοπό να χαρίσουν περισσότεροι άνεση. 

Cecilie Bahnsen

cecilie-1-CdOo2.jpg

Μία από τις αγαπημένες νέες σχεδιάστριες, η Δανή Cecilie Bahsen μας απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο πολύ απολαμβάνει την αίσθηση και τον «ήχο» των υφασμάτων της. Η Bahnsen συνεργάστηκε με την Okay Kaya (τη Νορβηγό-Αμερικανίδα τραγουδίστρια Kaya Wilkins) για το digital show της.  Μάλιστα, παρουσίασε την πρώτη σειρά τσαντών της, που έγινε σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Chacoli. Για τη ολοκλήρωση της παρουσίασης έστειλε ένα κουτί με πολλά ρούχα στον φωτογράφο Takashi Homma με στόχο να τα φωτογραφίσει, όπως μόνο ο ίδιος ξέρει. «Ήταν τόσο σπουδαίο πράγμα να μάθεις πώς εσύ ως brand και ως νέος σχεδιαστής, δυναμώνεις δουλεύοντας μαζί με ανθρώπους. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία γνωρίζετε ακόμη περισσότερο τη δική σας ταυτότητα σε αυτό που κάνετε, και αποκτάτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση»,δήλωσε η σχεδιάστρια. 

cecilie-2-z8ptE.jpg

Πρόκειται για ακόμα μία συλλογή που χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, με τα signature φορέματα της να μαγνητίζουν τα βλέμματα και να μας εντυπωσιάζουν. Η χρωματική παλέτα της κινείται ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δημιουργίες στο μπλε του ουρανού, στο φλογερό κόκκινο και στο απαλό ροζ. Τα ιδιαίτερα και εκκεντρικά μανίκια -σήμα κατατεθέν- μας υπενθυμίζουν ξανά τον λόγο για τον οποίο η Cecilie Bahsen ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μόδας. 

Dries Van Noten

dries-1.jpg

Σε περίπτωση που αναζητάτε τις λέξεις για να περιγράψετε την νέα συλλογή του οίκου Dries Van Noten τότε σας καλούμε να διαλέξετε ανάμεσα στις εκρηκτική, χρωματιστή, εκκεντρική αλλά και δυναμική. Αδιαμφισβήτητα μας προτρέπει να βγούμε έξω και να ντυθούμε πιο υπέροχα από ποτέ. «Θέλαμε πραγματικά αυτή τη στιγμή της χαράς! Τα φεστιβάλ και όλα αυτά τα events ήρθαν στο μυαλό μας. Ανατρέξτε σε εκείνες τις στιγμές όταν βγαίνατε έξω, βρισκόσασταν με πλήθη, μοιραζόσασταν συναισθήματα και διασκεδάζατε μαζί -είτε πρόκειται για ποπ ή ροκ φεστιβάλ, είτε για ένα κλαμπ», είπε ο Van Noten. 

Μία από αυτές τις στιγμές είναι το διάσημο φεστιβάλ μουσικής, Tomorrowland. "Είναι το μεγαλύτερο festival χορού στον κόσμο, με όλους τους κορυφαίους DJs, και λαμβάνει χώρα εδώ στο Βέλγιο. Όταν κοιτάζετε τις εικόνες, μερικοί άνθρωποι είναι εντελώς ντυμένοι, κάποιοι είναι με άνετα ρούχα, αλλά μοιράζονται κάτι. Αυτό ήθελα να παίξω σε αυτή τη συλλογή. Visual Fireworks!», συμπλήρωσε. 

dries-2.jpg

Παρόλο που τα εκκεντρικά μοτίβα και τα εντυπωσιακά χρώματα θα ήταν ακόμα πιο όμορφα από κοντά, ο σχεδιαστής αποφάσισε να παρουσιάσει τη συλλογή του σε digital μορφή. Αποτυπώθηκε λοιπόν, σε ένα σετ κατά τη διάρκεια τριήμερου γυρίσματος με τον Rafael Pavarotti και τον σκηνοθέτη Albert Moya στην Αμβέρσα. Έντονες σιλουέτες, απόλυτα fashionable φορέματα αλλά και μοναδικά παλτό που θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις είναι μερικά από τα σχέδια που ξεχώρισαν.