fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Over 40s: Οι καλύτερες συμβουλές αντιγήρανσης για εσάς

Ο απόλυτος οδηγός που θα σας καθοδηγήσει


Over 40s: Οι καλύτερες συμβουλές αντιγήρανσης για εσάς

Με το πέρασμα του χρόνου, τα επίπεδα του κολλαγόνου στον οργανισμό αρχίζουν να μειώνονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται λιγότερο σφιχτό, σφριγηλό, φωτεινό και λαμπερό και να εμφανίζει ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Τότε είναι που πρέπει να εντάξετε μία κρέμα με αυτό ή κάποιο άλλο συστατικό στην καθημερινότητά σας προκειμένου να καταπολεμήσετε τα σημάδια του χρόνου. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά είναι πολλές, αλλά μόνο μερικές από αυτές περιέχουν τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών, που θα σας χαρίσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

The basics

Πολύ περισσότερο από πολλά άλλα προϊόντα εκεί έξω, οι θεραπείες για τις ρυτίδες μπορεί να υπόσχονται θαύματα αλλά αν δεν κάνετε τις σωστές επιλογές θα καταφέρετε να δείτε κανένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.  Έτσι, παρακάτω θα βρείτε και όλα τα χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να δείτε το πρόσωπο των ονείρων σας να διατηρείται. 

beauty-podia.jpg

1. Gentler Face Wash

Όταν καθαρίζετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μια απαλή φόρμουλα καθαριστικού προσώπου. Το δέρμα με την πάροδο του χρόνου τείνει να γίνεται λιγότερο λιπαρό και πιο ευαίσθητο. Έτσι, ακόμη και αν εξακολουθείτε να έχετε ξεσπάσματα ακμής ως ενήλικες, κάντε stick σε κάποιο που ταιριάζει στις ανάγκες της ηλικίας σας. 

2. Upgraded SPF Routine

Η τακτική χρήση αντηλιακού με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο SPF 30 ή υψηλότερη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και να αποτρέψετε τα σημάδια της ηλικίας και τον αποχρωματισμό. Όμως, δεν είναι όλα τα αντηλιακά κατάλληλα για την εξασφάλιση ελαστικής επιδερμίδας. Μεταβείτε σε μια πιο ενυδατική αντηλιακή κρέμα και αποφύγετε σπρέι και πηκτές που περιέχουν αλκοόλ και που μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας.

eye-cream-for-blog-1.jpg

3. Richer Face Cream

Επειδή οι αδένες των ελαίων γίνονται λιγότερο ενεργοί καθώς μεγαλώνετε, σύστηνεται να χρησιμοποιείτε πιο πλούσιες υφές. Η απλή εναλλαγή της κανονικής κρέμας προσώπου με μια πιο παχύρευστη θα βοηθήσει να παγιδευτεί το νερό στο δέρμα. Μην ξεχνάτε, φυσικά, να την κατεβάζετε και μέχρι το λαιμό.

4. What You Eat

Ένα μεγάλο μέρος αυτού που συμβαίνει στο εξωτερικό του σώματος σας είναι το αποτέλεσμα αυτού που βάζετε εσωτερικά. Είναι σημαντικό να τρώτε τρόφιμα που τρέφουν το δέρμα με την πάροδο των ετών. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να αφυδατώσει, όπως το αλκοόλ και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λευκούς υδατάνθρακες καθώς γερνούν τους ιστούς γρηγορότερα, διασπώντας τη γλυκόζη. Επιλέξτε αντ 'αυτού περισσότερη πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων όπως ψάρια, άπαχα κρέατα, φασόλια και όσπρια για να βοηθήσετε στην ανοικοδόμηση ισχυρού κολλαγόνου.

mk-lifestyle-image-1024x1024px-supplements-1024x1024.png

5. Consider

Μπορεί ένα χάπι να αποκαταστήσει την υγρασία στη γήρανση του δέρματος; Μπορεί. Τα ωμέγα-3 που βρίσκονται σε ορισμένα θαλασσινά, όπως ο σολομός, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και μπορεί ακόμη και να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης τους αποτρέποντας τις ρυτίδες. Εάν δεν τρώτε ψάρια ή προϊόντα ψαριών, μπορείτε με τη συμβουλή του γιατρού σας να δοκιμάσετε κάποιο συμπλήρωμα κατάλληλο για εσάς. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό αναπληρώνοντας τα έλαια του, τα οποία μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες εάν υποφέρετε από ακμή ενηλίκων. 

6. Exfoliate Weekly

Το δέρμα σας ρίχνει τακτικά τα νεκρά κύτταρα, δημιουργώντας ένα νέο στρώμα κάθε 28 ημέρες. Όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί να επιβραδυνθεί με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε μια θαμπή εμφάνιση. Για να αφαιρέσετε αυτήν τη συσσώρευση, η εβδομαδιαία απολέπιση είναι το απόλυτο must. Αποφύγετε τα προϊόντα που κατασκευάζονται με πλαστικά μικροσφαιρίδια, τα οποία μολύνουν το περιβάλλον και, όταν απελευθερώνονται σε υδάτινες οδούς, μπορούν να καταποθούν από θαλάσσιους οργανισμούς.

1

Flaxseed extract

Rénergie Multi-Lift Ultra Anti-Wrinkle Cream, Lancome, Hodos Center BUY ME

2

Black magic

Le Lift Creme Firming Anti-Wrinkle Cream, Chanel

3

Protein infusion

Protini™ Polypeptide Moisturizer, Sephora BUY ME

4

Every skintype

Clinique Smart™ SPF 15 Custom-Repair Moisturizer, Clinique BUY ME

5

Night cream

Future Solution LX Total Regenerating Cream, Shiseido BUY ME

6

Secret key

Liftactiv Collagen Specialist, Vichy BUY ME

7

Must have

Laser Renew Night, L'Oreal BUY ME

8

Multivitamin

Anti Age Balsam Cream, Tzimas Cosmetics BUY ME

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα νέα!