fbpixel

Search icon
Search
Over 40s: Οι ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να δοκιμάσετε
WELLNESS

Over 40s: Οι ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να δοκιμάσετε

Δείτε εμφανή αποτελέσματα στη σιλουέτα σας


Καθώς οι εμφανίσεις μας με μαγιό στην παραλία γίνονται όλο και πιο συχνές, είναι  πολύ λογικό να επιθυμούμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη σιλουέτα και τη διατροφή μας αυτούς τους μήνες. Σίγουρα, τώρα το καλοκαίρι οι αντοχές μας σε ό,τι αφορά την αυστηρότητα μιας δίαιτας δεν είναι οι ίδιες, ωστόσο μπορούμε πάντα να φροντίζουμε την υγεία του σώματός μας. Μάλιστα, ιδιαίτερα μετά από μια ηλικία η σωστή επιλογή της γυμναστικής είναι ιδιαίτερα σημαντική απόφαση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια άσκηση είναι η κατάλληλη για το σώμα και την ηλικία μας, ώστε να έχουμε πιο άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα και φυσικά αποφυγή τραυματισμών. 

Δείτε παρακάτω ποια gym work outs ταιριάζουν στις over 40s!

Jogging

shutterstock-527012389.jpg

Εάν είστε άνω των 40 ετών και δε γυμνάζεστε τακτικά πρέπει να γνωρίζετε ότι η έντονη προπόνηση δημιουργεί τον κίνδυνο υπερβολικής πίεσης στην καρδιά σας. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι περισσότεροι ειδικοί σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνουν το γνωστό jogging. Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα σας και σας βοηθά να παραμένετε σε καλή φυσική κατάσταση, χωρίς φυσικά τον κίνδυνο να σας προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Tip: βεβαιωθείτε μόνο ότι έχετε τα κατάλληλα παπούτσια με μαλακή σόλα για να μειώσετε τους κραδασμούς στις αρθρώσεις σας.

Yoga

shutterstock-1666311259.jpg

Η διατήρηση της ευελιξίας των μυών σας θα πρέπει να γίνει ένας από τους πρωταρχικούς στόχους σας μόλις αγγίξετε τα 40. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Προτείνεται yoga, tai chi και/ή pilates, καθώς όλες αυτές οι ασκήσεις θα ενεργοποιήσουν τους μυς σας βοηθώντας τους να τεντώσουν όσο χρειάζεται και να παραμείνουν υγιείς.

Κολύμπι

shutterstock-1138384460.jpg

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι σιγουρευτείτε ότι εκμεταλλεύεστε σωστά τη θάλασσα ή την πισίνα. Το κολύμπι είναι μία πολύ ωφέλιμη cardio άσκηση, που θα έχει θετικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή σας υγεία, στους μυς και στις αρθρώσεις σας. Το καλύτερο; Δεν είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό όσο και αν μεγαλώνετε.

Περπάτημα

shutterstock-1801753909.jpg

Μια καλή εναλλακτική λύση για το jogging είναι το γρήγορο περπάτημα. Βοηθά την καρδιαγγειακή σας υγεία κι επιφέρει επίσης επωφελή αποτελέσματα στην ψυχική σας υγεία. Είναι μια σύντομη άσκηση που απαιτεί την ελάχιστη αφοσίωση και μπορεί να κάνει ο καθένας καθημερινά χωρίς να κουράζεται ιδιαίτερα. Γύρω στα 150 λεπτά ανά εβδομάδα είναι αρκετά για να κρατήσουν την καρδιά σας σε φόρμα.

Heel raises

shutterstock-1501221257.jpg

Τα γνωστά heel raises, που εξασκούν την άνοδο και την πτώση των πελμάτων σας, όπως όταν φοράμε τακούνια -εξ ου και το όνομα- αποτελούν μία από τις καλύτερες ασκήσεις για άτομα άνω των 40 ετών. Αυτό το είδος γυμναστικής αντιμετωπίζει την αδυναμία στο σώμα, την ισορροπία, διορθώνει το εύρος κίνησης και συντονίζει τα πόδια με τον αστράγαλο. Μπορεί να φαίνεται μια απλή κίνηση, αλλά βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τις μεγαλύτερες ηλικίες.