fbpixel

Search icon
Search
Ορθή στάση σώματος: Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να τα καταφέρετε;
WELLNESS

Ορθή στάση σώματος: Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να τα καταφέρετε;

Κι όμως μπορείτε να τη βελτιώσετε άμεσα!


Οι περισσότεροι από εμάς υπηρετούμε μια θέση γραφείου, η οποία προφανώς είναι καθιστική. Παρόλα αυτά, η στάση και η θέση, στην οποία καθόμαστε διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στους πόνους που αισθανόμαστε στο σώμα και στον αυχένα μας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου μυϊκές ανισορροπίες και μυοσκελετικούς πόνους καθιστώντας την καθημερινή μας ζωή δυσκολότερη. Εσείς γνωρίζετε με ποιες ασκήσεις μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση σας;

Ξεκινήστε άμεσα να γυμνάζεστε

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος σας, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ακόμα και ελαφριά βάρη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κάνετε τους μυς σας πιο δυνατούς, όμως προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβουλευθείτε τον γιατρό και τον προπονητή σας.

Προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε

Προσπαθήστε η στάση του σώματος σας να είναι όσο πιο κατάλληλη γίνεται τόσο όταν στέκεστε όρθιοι, όσο κι όταν είστε καθιστοί στο γραφείο. Συγκεκριμένα, ο λαιμός πρέπει να είναι ίσιος, το κεφάλι σχετικά ψηλά και οι ώμοι σας ίσιοι, χωρίς, ωστόσο, να είναι οι γλουτοί, αλλά και η μέση σας προς τα πίσω, καθώς αυτή η συγκεκριμένη θέση θα δημιουργήσει πιθανές, νέες βλάβες με το πέρασμα του χρόνου.

shutterstock-155645630.jpg

Αλλάξτε την καρέκλα σας

Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο η καρέκλα σας να μην είναι η κατάλληλη για εσάς; Επιλέξτε μια που να είναι ίσια, που έχει αρκετό χώρο, ώστε να στηρίζετε τα χέρια σας και που σας βοηθά να διατηρήσετε την πλάτη σας στην κατάλληλη θέση, χωρίς να ασκείτε πίεση και να επιβαρύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Ταυτόχρονα, στον εργασιακό σας χώρο ρυθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας με κατάλληλο τρόπο, ώστε το να μην κοιτάζετε προς το κάτω ή προς τα πάνω, αλλά σε ακριβώς ίσια θέση, δηλαδή στο επίπεδο των ματιών σας.

Κωπηλατική άσκηση

Η πιο δημοφιλής άσκηση για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την ενδυνάμωση του κορμού σας δε θα μπορούσε σε καμία απολύτως περίπτωση να παραλειφθεί από αυτήν εδώ τη λίστα. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα λάστιχο ενδυνάμωσης και αντίστασης. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα, να τοποθετήσετε το λάστιχο στα πέλματα σας και να προσπαθήσετε να το τραβήξετε και με τα δυο σας χέρια προς τα πίσω. Κρατήστε αυτή τη θέση για 2 περίπου δευτερόλεπτα και επαναλάβετε όσες περισσότερες φορές μπορείτε κάνοντας ενδιάμεσα, μικρά διαλείμματα.

shutterstock-1244623147.jpg

Το σωτήριο V

Και τι εννοούμε με αυτό; Το λεγόμενο V, είναι μια αρκετά αγαπημένη και αποδεδειγμένα αποτελεσματική άσκηση, η οποία μπορεί να μειώσει σε αξιοσημείωτο βαθμό τους πόνους στον αυχένα και την πλάτη. Σταθείτε όρθιοι, πατώντας με τα πόδια σας το λάστιχο ενδυνάμωσης σας και κρατήστε το με τα χέρια σας ψηλά, επαναφέροντας το ξανά σε χαμηλή θέση. Επαναλάβετε για αρκετές φορές, ώστε να βελτιώσετε περισσότερο τη σωματική σας στάση.

H βελτίωση της στάσης του σώματος σας δεν είναι πλέον ακατόρθωτη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες ασκήσεις και να συμβουλευθούμε έναν ειδικό που θα μας ενημερώσει με κατάλληλο τρόπο.