fbpixel

Search icon
Search
«Opera Tables»: O Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε το νέο coffee table book του μ' ένα λαμπερό event
PEOPLE & MOMENTS

«Opera Tables»: O Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε το νέο coffee table book του μ' ένα λαμπερό event

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο Corfu Palace στην Κέρκυρα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου


Το coffee table book «Opera Tables» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Niki Publishing, παρουσιάστηκε από τον δημιουργό του, Γιώργο Ντάβλα, σε μία λαμπερή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Corfu Palace. Το ξενοδοχείο Corfu Palace βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας μόλις 5 λεπτά από το Λιστόν και λειτουργεί όλο το χρόνο. Χτίστηκε το 1954 από τον αρχιτέκτονα Περικλή Σακελάριο και χαίρει μεγάλης εκτίμησης όλων των Κερκυραίων, αφού αποτελεί θρύλο για το νησί.

1.jpeg
Έλενα Ντάβλα, Γιώργος Ντάβλας, Μερόπη Υδραίου, Κατερίνα Ανεμογιάννη, Αλέξανδρος Ανεμογιάννης

Ο Γιώργος Ντάβλας επέλεξε το ιστορικό ξενοδοχείο Corfu Palace και την Κέρκυρα για να παρουσιάσει το «Opera Tables» στους εκλεκτούς καλεσμένους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, Γιώργος Ντάβλας, προλόγισε την παρουσίαση του βιβλίου ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν προσωπικότητες της Κέρκυρας που συνέβαλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην υλοποίηση αυτού του μοναδικού έργου που εξυμνεί την όπερα. Στις σελίδες του αναπτύσσονται θεατρικά θεματικά τραπέζια με αναφορές σε 90 όπερες σε 33 διαφορετικά μέρη του κόσμου. Ξεφυλλίζοντας το πολυσέλιδο coffee table book ο αναγνώστης ανακαλύπτει τη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις νότες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και τις εμπνευσμένες προτάσεις για την διακόσμηση του τραπεζιού ενός ιδιαίτερου καλέσματος.

couverture-final.jpg
Η πολύτελής έκδοση Opera Tables του Γιώργου Ντάβλα από τον εκδοτικό οίκο Niki Publishing

Το θέατρο του Σαν Τζάκομο, ή αλλιώς το θέατρο του Αγίου Ιακώβου της πόλης της Κέρκυρας,αποτέλεσε πηγή έμνευσης για το Γιώργο Ντάβλα καθώς ήταν το πρώτο θέατρο που οικοδομήθηκε και λειτούργησε στον ελληνόφωνο χώρο τα νεότερα χρόνια. Εγκαινιάστηκε το 1733 και έως το 1893 αναδείχθηκε ως εστία της όπερας και του μουσικού θεάτρου και η Κέρκυρα αποτέλεσε την ιδανική πόλη για την παρουσίαση του βιβλίου.

screenshot-2021-06-21-at-105326-pm.png
Σελίδες από το "Opera Tables"


Νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, είχαν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «Μαρία Κάλλας- Παγκόσμια Ιέρεια της Όπερας» στο Αχίλλειο Μουσείο με διοργανωτές την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και τη Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου, και συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Οι ιδιοκτήτες του Corfu Palace, Χρήστος και Έλφη Φωκά, με τη πολύτιμη συμβολή του γιου τους Ντάνιελ, οργάνωσαν δεξίωση προς τιμήν του Γιώργου Ντάβλα, για την παρουσίαση του «Opera Tables» στο ιστορικό ξενοδοχείο.

screenshot-2021-06-21-at-105635-pm.png
Σελίδες από το "Opera Tables"


Περιηγηθείτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Γιώργος Ντάβλας