fbpixel

Search icon
Search
One night stand rules: έρωτας για μια νύχτα
PSYCHOLOGY

One night stand rules: έρωτας για μια νύχτα

Τι πρέπει να ξέρετε αν δε θέλετε δεσμεύσεις


Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: από ένα σημείο και μετά ο άνθρωπος πρέπει να «σοβαρευτεί», να βρει ένα καλό παιδί ή μια καλή κοπέλα, να επενδύσει στη σχέση του, με σκοπό και μόνο να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Εντάξει, κι αυτό πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, αν φυσικά νιώσει την ανάγκη να δεσμευτεί και να συνεχίσει το ανθρώπινο είδος. Μέχρι τότε όμως και μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος, συνήθως κανείς βρίσκεται να περνάει από τη μια σχέση στην άλλη, «εγκλωβισμένος» σε αποτυχημένα ραντεβού και βραχυπρόθεσμες σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Τα ταμπού που ακόμα και στον 21ο αιώνα απαγορεύει σε γυναίκες και άνδρες να χαρούν την ελευθερία τους με σύντομες και ανούσιες –αλλά συναρπαστικές- περιπέτειες, που μπορεί να διαρκούν ακόμα κι ένα μόνο βράδυ, συνήθως τους αναγκάζει να μένουν σε μια σχέση που δε θέλουν. Αν όμως είστε από αυτούς που δεν πιστεύουν σε ανόητους κανόνες και νιώθετε την ανάγκη να εξερευνήσετε περισσότερες από μια επιλογές μέχρι να κατασταλάξετε στον… έναν, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές, προκειμένου να κινηθείτε σωστά, να αποφύγετε λάθη, να μην πληγωθείτε και να μην πληγώσετε κανέναν.

one-4.jpg

Να είστε ξεκάθαρη

Και σε αυτά που λέτε και σε αυτά που κάνετε. Αν δεν ψάχνετε κάτι πιο σοβαρό τονίστε το σε όποιον σας φλερτάρει ή σας ζητήσει να βγείτε. Μην τον αφήνετε να νομίζει ότι είστε διατεθειμένη να επενδύσετε περισσότερο στη μεταξύ σας σχέση, όσο γοητευτικό κι αν τον βρίσκετε. Καλύτερα από την αρχή να είστε ειλικρινής και να μην δώσετε σε κανέναν ψεύτικες ελπίδες. Δε θα θέλατε να ήσασταν στη θέση του έτσι κι αλλιώς.

Επίσης, πρέπει να είστε ξεκάθαρη και με τον εαυτό σας. Αν δεν ανήκετε στους ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν σεξουαλικές επαφές χωρίς δεσμεύσεις, καλύτερα να μην μπείτε σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Βγείτε πρώτα για έναν καφέ

Οκ, είπαμε ότι θέλετε απλώς να περάσετε καλά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάτε κατευθείαν στο… επιδόρπιο. Γνωριστείτε λίγο καλύτερα πίνοντας έναν καφέ κάπου χαλαρά και ανταλλάξτε απόψεις και κάποια στοιχεία της καθημερινότητάς σας, ώστε να νιώσετε και οι δύο λίγο πιο άνετα και να δώσετε στη μεταξύ σας χημεία την ευκαιρία να έρθει στην επιφάνεια. Έτσι, θα περάσετε σίγουρα καλύτερα.

Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε στον κόπο να κανονίσετε δείπνο –είτε έξω είτε στο σπίτι- κι άλλες επισημότητες, αφού θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα όσο γίνεται πιο χαλαρά γίνεται.

one-3.jpg

Παίρνετε ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, ρωτήστε αν έχει προφυλακτικά πριν φτάσετε σπίτι του ή φροντίστε να έχετε εσείς στο δικό σας σε περίπτωση που καταλήξετε εκεί (κάθε γυναίκα πρέπει να έχει σπίτι της ό,τι αφορά μια υγιή σεξουαλική ζωή). Σιγουρευτείτε ότι το φόρεσε κι ότι το φορά σε όλη τη διάρκεια της πράξης, αφού το “stealthing” –να βγάζει ο άνδρας το προφυλακτικό χωρίς να το καταλαβαίνει η παρτενέρ του- αποτελεί ένα από τα πιο συχνά και ανησυχητικά φαινόμενα παγκοσμίως. Better safe than sorry!

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Το one night stand είναι η ευκαιρία σας να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο σεξ για τα οποία ίσως να νιώθατε ντροπή να ζητήσετε από μια σταθερή σχέση, με την ανόητη σκέψη ότι μπορεί να πέσετε στα μάτια της. Εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε δεσίματα και χειροπέδες για ευνόητους λόγους. Αλλά, κινήσεις, στάσεις και αξεσουάρ είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά με κάποιον που ίσως να μην ξαναδείτε και ποτέ. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε ηλικιακό γκρουπ και να κινηθείτε σε πιο νέους ή πιο μεγάλους από αυτούς που προτιμάτε συνήθως.

one-1.jpg

Μην παρασύρεστε από τη στιγμή

Όταν τελειώσετε και είστε στο σπίτι του, μη φύγετε αμέσως αλλά μην κάτσετε και πάρα πολύ. Και –προς Θεού- μην κοιμηθείτε εκεί! Όσο ωραία και αν αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή, μην παρασύρεστε, ζητήστε του συγνώμη και πείτε του ότι πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς. Ντυθείτε και τονίστε του ότι χαρήκατε πολύ για τη γνωριμία, αλλά δυστυχώς ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε (ή να αποχωρήσει αυτός αν είστε σπίτι σας). Θυμηθείτε ότι, και για τους δυο ήταν απλώς μια όμορφη εμπειρία μεταξύ δυο ανθρώπων. Την επόμενη μέρα μην του στείλετε μήνυμα και μην το πάρετε τηλέφωνο για να φανείτε ευγενική, δε χρειάζεται.

4 extra tips:

  1. Δοκιμάστε το online dating. Ζούμε στο 2018!
  2. Πριν βγείτε με κάποιον ραντεβού πείτε σε μια φίλη σας που είστε.
  3. Αν δεν περνάτε καλά, βρείτε μια δικαιολογία και φύγετε. Δεν είστε υποχρεωμένη να καθίσετε.
  4. Αν περάσουν δυο-τρεις μέρες και ακόμα τον σκέφτεστε, στείλτε του ένα μήνυμα. Δε χάνετε κάτι. Το πολύ-πολύ να σας απορρίψει. So what?
adv

GLOW LOVES

5 makeup tricks που θα κάνουν το χαμόγελό σας πιο λαμπερό
MAKE UP

5 makeup tricks που θα κάνουν το χαμόγελό σας πιο λαμπερό