fbpixel

Search icon
Search
 On the go: Τα πιο γευστικά snacks που θα σας κρατήσουν χορτάτες all day long
WELLNESS

On the go: Τα πιο γευστικά snacks που θα σας κρατήσουν χορτάτες all day long

Γευστικά και εύκολα γεύματα για να απολαμβάνετε ακόμη και στον δρόμο


Όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας «τρέχουν», πολλές φορές αμελούμε βασικές συνήθειες, προκειμένου να μην καθυστερήσουμε στις υποχρεώσεις μας. Μια από αυτές, είναι η αποφυγή κατανάλωσης φαγητού, λόγω το ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο προκειμένου να γίνει η προετοιμασία του, με αποτέλεσμα να παραμένουμε νηστικοί, ειδικά σε κρίσιμες μέρες, οι οποίες απαιτούν έναν υγιή και ενεργό οργανισμό. Γι αυτό το λόγο, εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες νόστιμες, εύκολες και κυρίως γρήγορες συνταγές, ιδανικές για να τις έχετε μαζί σας ακόμα και στον δρόμο, , ώστε να μην αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως θέμα, αφού θα έχετε καταναλώσει τις απαιτούμενες θερμίδες για να καταφέρετε να ανταπεξέλθετε.

Ριζογκοφρέτες

shutterstock-468136112.jpg

Η τάση των τελευταίων μηνών, που συνίσταται και από τους περισσότερους διατροφολόγους, είναι από τις καλύτερες λύσεις. Μπορείτε να τις βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας και μάλιστα σε ποικιλία γεύσεων είτε κλασσικές, με καλαμπόκι, σοκολάτα και άλλα πολλά και συνδυάζονται με οτιδήποτε καλύπτει τη γευστική σας παλέτα. Ορισμένες ιδέες είναι να αλείψετε ταχίνι και μέλι ή μαρμελάδα ή να τις καταναλώσετε με κασέρι και γαλοπούλα. Χωράνε εύκολα σε μικρό ταπεράκι για να έχετε μαζί σας και ακόμα πιο εύκολα μπορούν να καταναλωθούν εν κινήσει, αφού ούτε θα σας λερώσουν ούτε θα έχουν ψίχουλα.

Αποξηραμένα φρούτα

shutterstock-241669012.jpg

Μια απόλυτα υγιεινή πρόταση, η οποία δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία από το σπίτι, καθώς θα τα προμηθευτείτε απευθείας από κάποιο ξηροκαρπάδικο. Αγοράστε πληθώρα αποξηραμένων φρούτων, μπανάνες, φράουλες, βατόμουρα και ότι άλλο σας αρέσει και μέσα σε ένα σακουλάκι το βάζετε στην τσάντα σας και είναι έτοιμο. Επομένως, αντιλαμβάνεστε την ευκολία να τα φάτε την ώρα που είστε στον δρόμο, χωρίς μάλιστα να ανησυχείτε ούτε και για να μην χαλάσουν, ειδικότερα κατά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Φυσικός χυμός και μπισκότα βρώμης

shutterstock-1022081968.jpg

Προτιμήσετε τον φυσικό δεδομένου της σημαντικής ανάγκης μας για βιταμίνες, την στιγμή που δεν έχουμε χρόνο για το κατάλληλο γεύμα, που θα μας διατηρούσε χορτασμένους. Ο χυμός θα μας προσδώσει τα απαραίτητα συστατικά και μαζί με τα μπισκότα βρώμης θα ικανοποιήσουν την αίσθηση της πείνας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των μπισκότων, αποφεύγετε τα πλούσια σε συντηρητικά και ιδανικότερα θα ήταν να τα μαγειρεύετε εσείς οι ίδιοι. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει προνοήσει και μας συστήνει την πιο εύκολη συνταγή. Θα χρειαστείτε 100 γρ. ταχίνι, 120 γρ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι, 120 γρ. βρόμη, 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα, 50 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη, 1 κ.γ. κανέλα. Αφού προθερμάνετε τον φούρνο, έπειτα βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Η διαδικασία μετά είναι απλή, καθώς θα χρειαστεί να δημιουργήσετε με τη ζύμη το σχήμα των μπισκότων και να τα ψήσετε για 5-8 λεπτά.

Toast

shutterstock-1314471524.jpg

Η παιδική μας συνήθεια είναι μια έξυπνη επιλογή για ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό σνακ, το οποίο είτε αλμυρό είτε γλυκό θεωρείται το ίδιο νόστιμο. Στην πρώτη εκδοχή μπορείτε να βάλετε μια φέτα από κασέρι και γαλοπούλα, μια μικρή ψιλοκομμένη ντομάτα και μαρούλι ή οτιδήποτε της αρέσκειάς σας. Διαφορετικά, δοκιμάστε να αλείψετε ταχίνι, μέλι και να ρίξετε ξηρούς καρπούς και κομματάκια μπανάνας, μια προσέγγιση ιδιαίτερα πετυχημένη.

Ξηροί καρποί και δημητριακά ολικής άλεσης

shutterstock-1072346594.jpg

Η ένταξή τους στην διατροφική σας ρουτίνα πέρα από την ικανοποίηση της πείνας, σας προσφέρει και απίστευτα οφέλη από το να μειώσουν τον κίνδυνο της εμφάνισης του Αλτσχάιμερ μέχρι και να κρατήσουν μακριά από την υγεία σας τα προβλήματα που συνδέονται με την υπέρταση, όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό. Η κατανάλωσή τους γίνεται χωρίς να δυσκολευτείτε, όταν βρίσκεστε έξω, αρκεί να τα τοποθετήσετε ανάμεικτα σε ένα σακουλάκι ή και σε ένα μικρό μπολ ή τάπερ που θα μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας.