fbpixel

Search icon
Search
Olivier Rousteing: Το φρικτό ατύχημα κι η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τη λάμψη
PEOPLE & MOMENTS

Olivier Rousteing: Το φρικτό ατύχημα κι η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τη λάμψη

Μέσα από την εξομολόγησή του έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα


Φώτα, λάμψη, ομορφιά, χλιδή, social media. Ένας εικονικός κόσμος, ένα ιδεατό περιβάλλον που όμως -τις περισσότερες φορές- δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Η σκληρή εξομολόγηση του Olivier Rousteign έρχεται για μία ακόμη φορά να το επιβεβαιώσει αυτό. Ο πασίγνωστος creative director του οίκου Balmain μοιράστηκε με τον κόσμο τη δική του ιστορία. Έδειξε χωρίς φίλτρα, χωρίς κάλυψη, χωρίς μάσκες την αληθινή εικόνα του. 

Πριν από ένα χρόνο ήρθε αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη. Πάλεψε σιωπηλά, έμεινε στο σκοτάδι. Δεν επικοινώνησε αυτό που του συνέβη. Όλα αυτά μέχρι τώρα. Πολλούς μήνες μετά, πήρε την απόφαση να μιλήσει και να στείλει και το δικό του μήνυμα. Η αλήθεια δε βρίσκεται μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα που παρουσιάζουμε όλοι μας μέσα από αυτά, δεν είναι πάντα η πιο αληθινή. Κανείς δεν γνωρίζει, αν δε ρωτήσει. Ο Γάλλος σχεδιαστής κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο χώρο της μόδας από την πρώτη μέρα. Αυτό που κατάφερε τώρα όμως, η εξομολόγησή του, είναι -ίσως- το πιο σημαντικό του επίτευγμα. 

Τα social media δεν είναι ο πραγματικός κόσμος!

Το ατύχημα που τον σημάδεψε

Πριν από περίπου ένα χρόνο όλα έμοιαζαν απολύτως φυσιολογικά. Ο Rousteign καθόταν στο σπίτι του στο Παρίσι, περνώντας αρκετό χρόνο σε αυτό εξαιτίας της καραντίνας και του Covid19. Ωστόσο μία στιγμή ήταν ικανή να τα αλλάξει όλα. Ένα πρόβλημα με το τζάκι, μία μεγάλη έκρηξη, η μεταφορά στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η σειρά των γεγονότων, με τον Γάλλο να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Paris’ Hôpital Saint Louis. Έφερε σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ωστόσο οι γιατροί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. Περιελάμβανε πόνο, υπομονή, αντοχή, αλλά και φόβο. Γιατί, όπως λέει κι ο ίδιος, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μπορέσει να μιλήσει γι' αυτό και να αποδεχτεί το τι του συνέβη. Στην ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

245131921-566820164601999-6453161902355484476-n.jpg
Image source: @olivier_rousteing

«Πριν από έναν χρόνο. Επιτέλους, νιώθω έτοιμος να το μοιραστώ. Κρυβόμουν εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήρθε η ώρα να το μάθετε. Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, εξερράγη το τζάκι μέσα στο σπίτι μου. Ξύπνησα το επόμενο πρωί, στο νοσοκομείο Paris’ Hôpital Saint Louis. Το ταλαντούχο προσωπικό, που είχε να αντιμετωπίσει έναν απίστευτο αριθμό περιστατικών Cοvid19, παράλληλα με φρόντισε εκπληκτικά, ό,τι κι αν τους πω για να τους ευχαριστήσω θα είναι λίγο. Έκανα τα πάντα για να κρύψω αυτή την ιστορία από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, προσπάθησα για πολύ καιρό να κρατήσω το μυστικό μόνο με την ομάδα και τους φίλους μου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί ντρεπόμουν τόσο, ίσως λόγω αυτής της εμμονής της μόδας με την τελειότητα και για τις δικές μου ανασφάλειες…

Αναρρώνοντας, απλά δούλευα μέρα-νύχτα για να ξεχάσω, δημιουργώντας όλες τις συλλογές μου, προσπαθώντας να βοηθήσω τον κόσμο να συνεχίσει να ονειρεύεται μέσα από αυτές και ταυτόχρονα κρύβοντας τις ουλές με μάσκες, ζιβάγκο, μακριά μανίκια, ακόμα και πολλά δαχτυλίδια στα δάχτυλά μου, στις συνεντεύξεις ή τις φωτογραφίσεις. Και συνειδητοποίησα αληθινά ότι η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να αποκαλύπτουν αυτό που θέλεις να δείξεις! Να μας επιτρέπουν να δημιουργούμε τη δική μας, ξεχωριστή αφήγηση, αποφεύγοντας ό,τι δεν θέλουμε να δούμε ή να δείξουμε. Αυτός είναι ο κόσμος μας. Τώρα, έναν χρόνο αργότερα, είμαι θεραπευμένος, χαρούμενος και υγιής. Συνειδητοποιώ πόσο ευλογημένος είμαι και ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα της ζωής μου». Τα λόγια του κι ακόμη περισσότερο, η εικόνα του, σοκάρουν. Μα πώς είναι δυνατόν να μην το κατάλαβε κανείς; Αυτό επέλεξε να κάνει! Έδειχνε για μήνες ολόκληρους αυτά που ήθελε, όταν ήθελε και τίποτα περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς είχε μάθει από μικρός να αντιμετωπίζει μόνος του τις δύσκολες καταστάσεις.

Μαθημένος στα δύσκολα

Οι γονείς του τον υιοθέτησαν όταν ήταν μόλις ενός έτους. Η βιολογική του μητέρα είναι από τη Σομαλία κι ο πατέρας του από την Αιθιοπία, αλλά δεν τους γνώρισε ποτέ. Ο ίδιος, έμαθε ότι είναι υιοθετημένος όταν ήταν μόλις 11 ετών κι αυτό, εξαιτίας της συμπεριφοράς των συμμαθητών του στο σχολείο. Διέφερε -εξωτερικά- από αυτούς και δεν μπορούσαν να το δεχτούν. Τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε στο Μπορντό, αλλά μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει στο Ecole Supérieure des Arts et Techniques de la Mode. Είχε απίστευτο ταλέντο και δεν άργησε να το δείξει. Έκανε τα πρώτα του βήματα σαν σχεδιαστής, μπαίνοντας στην ομάδα του Roberto Cavalli, ενώ μόλις στα 25 του, διαδέχθηκε τον Christophe Decarnin, που εκτελούσε -μέχρι τότε- χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Balmain. 

244364249-4458968930809235-1420617275768784491-n.jpg
Image source: @olivier_rousteing

Από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να αφήσει τη δική του σφραγίδα. Είναι άλλωστε άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, που παραμένει σταθερός στα πιστεύω του. Έχει πει σε συνέντευξή του, πως η καταγωγή, η ηλικία κι η ανωνυμία του τον ώθησαν στο να αναπτύξει με έναν διαφορετικό τρόπο την ταυτότητα του οίκου. Στη διάρκεια των χρόνων κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα. Μερικά από τα πιο hot ονόματα όπως η Kim Kardashian, η Bella Hadid, η Rihanna κι ο Justin Bieber δεν αποχωρίζονται τις δημιουργίες του και τον στηρίζουν πιστά σε κάθε του βήμα. Το ίδιο κάνουν και τώρα. Είναι στο πλευρό του σε μία δύσκολη στιγμή. Ο οίκος Balmain γιόρτασε τα 10 χρόνια του Γάλλου στη θέση του creative director με ένα μοναδικό show στο κατάμεστο Music Hall κοντά στον Σηκουάνα, όπου έδωσαν το παρών πολλά σπουδαία πρόσωπα. Ο Rousteign ήταν στο επίκεντρο και το απόλαυσε περισσότερο από ποτέ!

Τελικά τα social media λένε την αλήθεια;

Ένας άνθρωπος δυνατός, καταξιωμένος, πετυχημένος. Αυτός είναι ο Olivier Rousteign. Κι όμως, όλη αυτή την περιπέτεια επέλεξε να την κρατήσει γι' αυτόν και για τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους. Όπως λέει, δεν ήθελε να χαλάσει την «αψεγάδιαστη» εικόνα του. Δεν αισθανόταν έτοιμος, καθώς παράλληλα έπρεπε να ξεπεράσει ο ίδιος πρώτα το σοκ. Για αρκετό καιρό έκρυβε τα τραύματά του και κατάφερε να πετύχει ακριβώς αυτό που ήθελε. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, όλοι συνέχιζαν να θαυμάζουν την παραμυθένια ζωή του μέσα από το Instagram. Μέχρι που αντίκρισαν την πραγματικότητα κι ήρθαν αντιμέτωποι με την αλήθεια. Τα social media είναι ένας μικρόκοσμος. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει μέσα από αυτά. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο από όσα του δείχνει ο άλλος. 

Τις δυσκολίες της ζωής τις κρατάμε για εμάς και μοιραζόμαστε τις χαρούμενες στιγμές, όμως δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε, υπάρχουν κι αυτές. Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα που έστειλε ο Γάλλος σχεδιαστής.