fbpixel

Search icon
Search
Ολυμπιακοί Αγώνες: Oι Θεσσαλονικιές Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ
#GREEKSDOITBETTER

Ολυμπιακοί Αγώνες: Oι Θεσσαλονικιές Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ

Οι δύο αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο αγώνισμα της κωπηλασίας


Οι Θεσσαλονικιές Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, έδωσαν το 100% του εαυτού τους στο αγώνισμα της κωπηλασίας και προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70!

Παρά το αργό τους ξεκίνημα, με την εκκίνησή τους να τις έκανε να περάσουν τέταρτες τα 1.500 μέτρα, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν δυναμικά με πίστη στις ικανότητές τους, ώσπου στην τελική ευθεία κατάφεραν να τερματίσουν πρώτες. Συγκεκριμένα, το 6:48.70 που πέτυχαν είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ανήκε στη Νέα Ζηλανδία από το 2017.

Η σπουδαία «μάχη» που έδωσαν

kophlasia-telikos.jpg

Σε έναν αγώνα με εξίσου δυνατούς αθλητές που «φλέρταραν» εξ αρχής με την πρόκριση, η Μαρία και η Χριστίνα, ούσες νεαρές σε ηλικία αλλά με αξιοθαύμαστες ικανότητες και ταλέντο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, κατάφεραν να ξεχωρίσουν μεταξύ άλλων και να βρεθούν στην κορυφή, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι' αυτές.

Στη δεύτερη θέση άφησαν τις Βρετανίδες Helen Glover και Polly Swann με 6:49.39 και στην τρίτη θέση τις Καναδές Caileigh Filmer και Hillary Janssens με 6:49.46. Να σημειωθεί πως εκτός τελικού έμειναν οι τέταρτες στην κατάταξη Morrison/McIntyre από την Αυστραλία (6:49.82), οι πέμπτες Croley/Dukarska από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι έκτες Rasmussen/Eriksen από τη Δανία (7:08.44).

kiridou-mpourmpoi-scaled.jpg


H Μαρία και η Χριστίνα, θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου αύριο τα ξημερώματα στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το βάθρο. Αυτός πρόκειται να είναι ο τέταρτος τελικός για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ο πρώτο ήταν στο Πεκίνο και το πλήρωμα των γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών με τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες τερμάτισαν στην 6η θέση. Στον δεύτερο τελικό σε Ολυμπιακούς για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου χάρισαν το πρώτο και μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

Success stories

Kαι οι δύο πρωταθλήτριες έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές το πάθος τους για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για την κωπηλασία, με την πρόκριση αυτή να δικαιώνει τις μέχρι τώρα προσπάθειές τους και το πείσμα τους να φτάσουν στην κορυφή, κάνοντάς μας να μιλάμε για τα απόλυτα success stories!

az-24media-064-01-wqxga.jpg


Δύο χρόνια τώρα, οι δυο τους λειτουργούν σαν μια γροθιά δύναμης, έχοντας την ίδια αγάπη γι' αυτό που κάνουν, καθώς και κοινούς στόχους για το μέλλον που φαντάζει τόσο φωτεινό στην περίπτωσή τους. Στα 20 τους χρόνια έχουν βρει αυτό που γεμίζεις τις ψυχές τους, αποδεικνύοντας συνεχώς πως η μία συμπληρώνει την άλλη και πως μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Παρά τα εμπόδια και το άγχος που συχνά τις καταβάλει, έχουν φέρει εις πέρας δοκιμασίες από τις οποίες βγαίνουν νικήτριες. Όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους, οι επιρροές από το οικογενειακό τους περιβάλλον ήταν αυτές που τους έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με την κωπηλασία -το άθλημα που στην πορεία λάτρεψαν και από το οποίο ξεχώρισαν.

img-3653.jpeg


Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η «θυσίες» στην καθημερινότητά τους δε θυμίζουν σε τίποτα στο lifestyle άλλων παιδιών τις ηλικίας τους, αλλά όπως οι ίδιες έχουν πει, το αποτέλεσμα δικαιώνει τον συνεχή κόπο τους, και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν από πάντα ένα όνειρο, το οποίο πραγματοποιήσαν κι έφεραν επιτυχώς εις πέρας.

Keep going!