fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα χρειάζεται να βάλετε στην ατζέντα σας για να ζήσετε μοναδικά Χριστούγεννα στην πόλη
MAGAZINE

Όλα όσα χρειάζεται να βάλετε στην ατζέντα σας για να ζήσετε μοναδικά Χριστούγεννα στην πόλη

Γεύσεις, βόλτες, συναντήσεις με φίλους


Από τις σκοτεινές χριστουγεννιάτικες εικόνες του Dickens στα σκληρά, νατουραλιστικά πορτρέτα του Παπαδιαµάντη και από εκεί στον ονειρικό κόσµο του Disney, τα Χριστούγεννα είναι χωρίς αµφιβολία µια παγκόσµια γιορτή. Το νιώθεις όταν ταξιδεύεις από µακριά για να φτάσεις στο σπίτι που µεγάλωσες, όταν κάθεσαι στο τραπέζι µε τους πιο σηµαντικούς ανθρώπους του κόσµου κι όταν µπορείς να ονειρευτείς πως όλο αυτό το συναίσθηµα µπορεί να κρατήσει για πάντα. Τι κι αν στεκόµαστε µε αµηχανία µπροστά στις αργίες των ηµερών, στην ένταση και στην εναλλαγή των συναισθηµάτων; Αυτές οι µέρες είναι µοναδικές.

Let’s meet

lautre.jpg

Φέτος τα Χριστούγεννα δίνουµε ραντεβού στο L’ Αutre Cafe, στο κέντρο της πόλης. Μικρό, cozy και πολύ ζεστό, είναι το ιδανικό σηµείο για Χmas συναντήσεις µε φίλους από νωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ. Οι µέρες εδώ ξεκινάνε µε ζεστό καφέ, ροφήµατα και µικρά σνακ, ενώ αργότερα, τα ποτήρια γεµίζουν µε cocktails και ποτά. Μη χάσετε τα parties µε guest dj's τις παραµονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που θα ξεκινήσουν από το µεσηµέρι και θα γίνουν το place to be των ηµερών!

flocafe.jpg

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και στο ζεστό σαλόνι του Flocafe Espresso Room, στο Εµπορικό Κέντρο Florida. Aπολαύστε µια γουλιά από τα νέα, χριστουγεννιάτικα ροφήµατα που έχουν ως βάση τον φρεσκοαλεσµένο signature καφέ ή τη σοκολάτα. Το Sweet Santa Claus είναι ένας εθιστικός συνδυασµός σοκολάτας, φράουλας και µπισκότου, το Apple Crumble µε άρωµα espresso, µήλου και κανέλας είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν µια εορταστική εκδοχή στον καφέ τους, το Merry Chestnut συνδυάζει τον espresso µε τη bitter σοκολάτα, ενώ το Choco Τale είναι το ρόφηµα για τους λάτρεις της πλούσιας σοκολάτας. Ειδικά την περίοδο των γιορτών, τα ροφήµατα συνδυάζονται τέλεια µ’ ένα κοµµάτι Red Velvet Cake. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Sugar on top

marthas.jpg

Τον χειµώνα νυχτώνει νωρίς, τα παιδιά ανεβάζουν το φερµουάρ µέχρι ψηλά στον λαιµό και βαδίζουν γρήγορα. Αν ένα τέτοιο βράδυ περάσετε έξω απ’ το Martha’ s Sweet Philosophy η µυρωδιά απ’ τα γλυκά που ψήνονται θα σας κάνει να σταµατήσετε µπροστά στη φωτισµένη βιτρίνα. Στο εργαστήριό της η Μάρθα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, τα πιο ωραία κέικ της πόλης. Εδώ, η ιδέα είναι απλή: κλασικές οικογενειακές συνταγές, πρώτης γραµµής υλικά, ακριβής επαγγελµατική εκτέλεση, άψογη εµφάνιση. Επιπλέον τις µέρες αυτές, µπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα ειδικά workshops και να γίνει εξπέρ στα γλυκά. Φτιάξτε το δικό σας red velvet cake στις 21 ∆εκέµβρη, ενώ στις 23 ακολουθεί ένα surprise xmas baking µάθηµα!

elenidis.jpg

Το γλυκό στον Ελενίδη είναι µια παράδοση ετών και τα χειροποίητα τρίγωνα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό γλύκισµα. Η προσήλωση στην ποιότητα και η προσωπική φροντίδα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας είναι το µυστικό για το γλυκό, του οποίου η φήµη αγγίζει τον µύθο. Το φύλλο διπλώνεται σε αλλεπάλληλα στρώµατα στο χέρι, ενώ τα τρίγωνα σιροπιάζονται και γεµίζονται τη στιγµή της παραγγελίας. ∆οκιµάστε, επίσης, το αξεπέραστο προφιτερόλ, αλλά και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως κανταΐφι, µπακλαβά και κουραµπιέδες.

exereton.jpg

Γλυκά χωρίς ζάχαρη γίνεται; Μια χαρά γίνεται και θα το διαπιστώσετε στο Exereton. Κανέλα, µέλι και γαρύφαλλο, ξύσµα πορτοκαλιού, βανίλια και σοκολάτα, τα γλυκά εδώ είναι µοναδικά και φυσικά, γίνονται ανάρπαστα. ∆οκιµάστε τα µελοµακάρονα µε αλεύρι ολικής άλεσης και µέλι, αλλά και τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα κέικ. Επιπλέον, εδώ θα βρούµε υλικά για τα γλυκά των ηµερών, ξηρούς καρπούς και υψηλής ποιότητας αποξηραµένα φρούτα. Εσείς τι θα µαγειρέψετε φέτος; 

pantopoleio.jpg

Ένα γαστρονοµικό λούνα παρκ, To Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, καταφέρνει το ακατόρθωτο: να συγκεντρώσει όλα όσα µπορεί κανείς να φανταστεί ότι χρειάζεται στην κουζίνα του τις ηµέρες αυτές. Τυριά και αλλαντικά, µυρωδικά και µπαχαρικά, προϊόντα έτοιµα για σερβίρισµα, καφέδες, ροφήµατα και γλυκά. Γεύσεις απ’ όλο τον κόσµο συνθέτουν το τέλειο παζλ της γαστρονοµίας της πόλης.

By the Sea

mavri-thalassa.jpg

Το ψάρι και τα θαλασσινά έχουν µια σπουδαία θέση στη γεύση της πόλης. Και πώς θα µπορούσε να είναι αλλιώς; Εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, φρεσκάδα και ποικιλία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αγαπηµένος sea food προορισµός, η Μαύρη Θάλασσα φέτος τις γιορτές αλλάζει πρόσωπο, αλλά όχι γευστική ταυτότητα. Εδώ, θα βρείτε µόνο τα πιο εκλεκτά υλικά της εποχής σ’ ένα µενού που εντυπωσιάζει. ∆οκιµάστε την επική σαλάτα µε τη λαχανίδα -µαγική στην απλότητά της-, σούπα µε τον αστακό, τις αχνιστές καραβίδες και γαρίδες και φυσικά, τα ψάρια πλακί στον φούρνο και τον ροφό στιφάδο. Τολµήστε να τα συνδυάσετε µ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Θα εντυπωσιαστείτε µε τον συνδυασµό. 

grada-nuevo.jpg

Στο Grada Nuevo, το µενού έχει καταφέρει ν’ αποκτήσει φήµη που έχει λάβει µυθικές διαστάσεις. Στο γευστικό ορόσηµο της πόλης έρχεστε για µια κουζίνα υψηλών γαστρονοµικών αξιώσεων µε πιάτα που θα µείνουν για πάντα χαραγµένα στη µνήµη σας, όπως το µπαρµπούνι µε καπνιστή µελιτζάνα και το λαυράκι µε σελινόριζα και bacon. Τις ηµέρες των γιορτών, αξίζει να αναζητήστε τα special πιάτα ηµέρας, ενώ ένα σύνολο εγχόρδων θα συνοδεύσει το γεύµα σας.

Hotel Life

med-hotel.jpg

Ζήστε µια λαµπερή, γαστρονοµική φιέστα στα ξενοδοχεία της πόλης. Ο σεφ του Grand Hotel Palace, Βασίλης Τσόντζος, και του Mediterranean Palace, Κωνσταντίνος Κούρος, επιφυλάσσουν πολλές γαστρονοµικές εκπλήξεις. Στο µενού θα βρούµε αγαπηµένα πιάτα των ηµερών, µαγειρεµένα µε πρώτης γραµµής υλικά. Σε επίπεδο διασκέδασης, στο Grand Hotel Palace τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ντύσουν µουσικά η Anastasia Lina band µε τον Βαγγέλη Τυµπώ και τον σαξοφωνίστα Edmond.

porto-palace.jpg

Στο Mediterranean Palace, τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα πλαισιώσουν οι Γιάννης ∆αµιανίδης, η ∆ανάη Παπαδηµητρίου και µουσική από dj. Σε ρυθµούς γιορτής και το Porto Palace Hotel. Εδώ, οι γιορτές έχουν ένταση, έµπνευση και µοναδική ποιότητα. Την παραµονή των Χριστουγέννων γεµίζουµε τα πιάτα µας µε κόκορα κρασάτο, ζαρκάδι µε φρούτα του δάσους, γαλοπούλα µε δαµάσκηνα, αρνάκι φρικασέ, brownies µε κάστανο και τούρτα λευκής σοκολάτας. Για την αλλαγή του χρόνου τη σκυτάλη παίρνει ένα εξίσου εντυπωσιακό µενού σε µπουφέ. Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!

Dining Out

clochard.jpg

Πολυτέλεια, λάµψη και ιδιαίτερες γεύσεις, τα εστιατόρια της πόλης ετοιµάζουν τα πιο εντυπωσιακά µενού για τις ηµέρες αυτές. Οι γιορτές θέλουν κλασικά πιάτα, φίλους, µουσική και άφθονο κόκκινο κρασί στα ποτήρια. Το Clochard διαθέτει µια κορυφαία οµάδα, που έχει δείξει την δυναµική της εδώ και χρόνια, µε πολλά βραβεία και διακρίσεις. Η αγάπη του κόσµου, αυτό είναι το σηµαντικότερο για ένα αστικό εστιατόριο. Την παραµονή των Χριστουγέννων θα δοκιµάσετε το υπέροχα µαγειρεµένο χοιρινό µε παλαιωµένη Madeira Malvasia, µαντζουράνα, κρέµα γλυκοπατάτας και κυδώνια, γαλοπούλα της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής σε κρούστα µανιταριών, κρέµα καπνιστής πατάτας, σπαράγγια και σάλτσα µαύρης τρούφας. Για την παραµονή του χρόνου, η κουζίνα θα ετοιµάσει αρνάκι γάλακτος µε αρωµατικά, κρέµα από πατάτες φούρνου και πορτσίνι, αλλά κι ένα µελωµένο, σιγοµαγειρεµένο ζαρκάδι µε πουρέ καρότου. 

-NzYUS.jpg

Εδώ και χρόνια, το εστιατόριο Μανιτάρι στη Σοφούλη είναι κορυφαίος γαστρονοµικός προορισµός. Το µενού, µε την υπογραφή του βραβευµένου ∆ηµήτρη Παµπόρη, ανανεώνεται συχνά, ενώ το βράδυ της παραµονής των Χριστουγέννων απολαύστε το εορταστικό µενού µε ζωντανή µουσική κι εκλεκτά κρασιά, γιορτινά πιάτα ηµέρας -µη χάσετε την πάπια ραγού, το αγριογούρουνο και την κλασική γαλοπούλα.

aficionados.jpg

Το The Aficionados συνεχίζει να προσφέρει µια ποιοτική γαστρονοµική εµπειρία στην πόλη. Φέτος στις γιορτές, σας υποδέχεται στον γιορτινό του κήπο µ’ ένα ανανεωµένο µενού, που υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Σάκης Καλλιοντζής και φυσικά αξίζει να δοκιµάσετε. Γευτείτε ιβιρικό χοιρινό σιγοµαγειρεµένο την παραµονή Χριστουγέννων και το µοσχαρίσιο Black Angus µε foie gras rougie και mousselline πατάτας. Κλασικά πιάτα των ηµερών, αγαπηµένες signature γεύσεις και µια εντυπωσιακά ενηµερωµένη κάβα, θα κάνουν τις στιγµές σας εδώ αξέχαστες.

718.jpg

Ατµόσφαιρα γιορτής, εξαιρετικής ποιότητας φαγητό και η καλύτερη θέα στην πόλη, το 718 Dine & Wine στο Πανόραµα φοράει τα γιορτινά του και µας υποδέχεται σ’ έναν χώρο, που η γαστρονοµία λατρεύεται. Για τις παραµονές των γιορτών, ο σεφ ∆ηµήτρης Στάχταρης έχει ετοιµάσει αγαπηµένες γεύσεις στο κλίµα των ηµερών. Εκλεκτές πρώτες ύλες, ακρίβεια στην εκτέλεση και άψογη τεχνική σ’ ένα µενού που θα σερβιριστεί υπό τους ήχους ζωντανής µουσικής και, πιστέψτε µας, θα σας µείνει αξέχαστο.

Τις ηµέρες αυτές µπορεί να κάτσουµε στο τραπέζι µε πολλούς ή µε λιγότερους. Μπορεί να κάνουµε κράτηση ή να ρισκάρουµε διαλέγοντας κάτι την τελευταία στιγµή. ∆εν έχει σηµασία, αρκεί να δώσουµε αξία στη στιγµή. Ας τσουγκρίσουµε τα ποτήρια µας µε µια ευχή: να κάνουµε την επόµενη χρονιά υπέροχη. Είναι στο χέρι µας!

Don’t miss

It’s party time! Πού θα διασκεδάσετε τις παραμονές και ανήμερα των γιορτών.

Casablanca Social Club: Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων το γιορτινό ρεβεγιόν θα είναι άκρως απολαυστικό, με σπάνιες ετικέτες κρασιού από τον ξένο αμπελώνα, fine drinking προτάσεις κι εξαιρετικό φαγητό! (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18). Save the date: Το απολαυστικό και άκρως εορταστικό brunch τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς -αν αγαπάτε τα ροφήματα, θα βρείτε μια ειδική, premium γιορτινή κάρτα.

Charlie D.: H αγαπημένη brasserie στο ισόγειο του Excelsior σας καλεί να γιορτάσετε μαζί την παραμονή Χριστουγέννων και την αλλαγή του χρόνου. Το μενού, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, επιμελήθηκε ο νέος σεφ του εστιατορίου, Γιάννης Τσικονδούρας. Δροσερά πιάτα με signature πινελιές, ενώ το wine pairing θα γίνει σε συνεργασία με το MyCava. (Κομνηνών 10)

Dandelion: Παραμονή Πρωτοχρονιάς γίνεται ένα ωραίο «μπέρδεμα» με καλούς φίλους, θαμώνες, αλλά και όσους τριγυρνούν στο κέντρο εκείνη την ημέρα. Το τέλειο-τελευταίο μεσημεριανό πάρτι της χρονιάς επιστρέφει με ωραίες εκπλήξεις για να διαρκέσει μέχρι και λίγο πριν την αλλαγή! (Χρυσοστόμου Σμύρνης 17)

Kai.ros: H παραμονή των Χριστουγέννων θέλει διάθεση ανεβασμένη. Από τις 14.30, ξεκινάει το X-mas Eve Celebration με τον Βένο Κυρίδη στα decks, ενώ μετά τις 21.30 θα στηθεί ένα πλούσιο ρεβεγιόν με ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μενού! (Βενιζέλου 1 Πανόραμα)

Local: Τα κλασικά πλέον πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει παράδοση για θαμώνες και φίλους καλούς. Παράλληλα, όμως, φέτος τα Χριστούγεννα, παίρνει πρωτοβουλία και αναπτύσσει μια σειρά από δράσεις κοινωνικής προσφοράς για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ψάξτε το, αξίζει! (Παλαιών Πατρών Γερμανού 17)

Nooon: Τι καλύτερο από το να ξεκινήσει η μέρα των Χριστουγέννων μ’ ένα πλούσιο πρωινό κι ένα χορταστικό brunch, με ροφήματα χειμωνιάτικα, αφράτα κρουασάν βουτύρου με τις μαρμελάδες τους, φρεσκοψημένες πίτες από τον φούρνο τους, τα άπαιχτα Croquet Madame και ό,τι άλλο θα σας προτείνουν από το ανανεωμένο μενού! (Μητροπόλεως 51)

Paraty & Loft: Με πρωταγωνιστές τους παραμυθένιους στολισμούς και τη ζεστή ατμόσφαιρα, οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιορτάζονται με δύο μεσημεριανά πάρτι. Στις 31/12, να είστε προετοιμασμένοι. Tο πάρτι συνεχίζεται ως τις πρώτες πρωινές ώρες και η παράδοση θέλει να φεύγετε την πρώτη μέρα του χρόνου, με μια ζεστή σούπα στο χέρι! (Πίνδου 8 Λαδάδικα). 

Kεντρική Φωτογραφία: Mediterranean Palace

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 155 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019