fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες
ARTS & CULTURE

Όλα όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες

Οι καλύτερες προτάσεις για να ακολουθήσετε μέσα και κοντά στην πρωτεύουσα


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι καυτές ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

For Theater Lovers


«Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

875203.jpg

Στους Όρνιθες ο Αριστοφάνης εξιστορεί την απόφαση δύο Αθηναίων, του Πεισθέτερου και του Ευελπίδη, να εγκαταλείψουν τον κόσμο των ανθρώπων αναζητώντας μια πόλη χωρίς μικρότητα και διαφθορά, όπου να μπορεί κανείς να ζήσει με ειρήνη και δικαιοσύνη. Ιδρύουν μαζί με τα Πουλιά μια πολιτεία στους αιθέρες και υψώνουν ένα τείχος ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς. Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης. Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κώστας Κορωναίος κ.ά.

Info: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Ναυπλίου - Επιδαύρου), 9 & 10 Αυγούστου στις 21:00.

«Αίας» του Σοφοκλή στο Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

aias.jpg

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Info: Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196), 9 Αυγούστου στις 21:30.

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Alex Cinema

808346.jpg

Ένας μονόλογος – κλαυσίγελος μιας γυναίκας στο μεταίχμιο μεταξύ σκληρότητας και τρυφερότητας, σοφίας και τρέλας, κωμικότητας και τραγικότητας. Μιλάει στον εύζωνα γιό της που φυλάει σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Απέναντι της αυτός, θέλει δε θέλει θα την ακούσει, παλιά όταν του μιλούσε η μάνα του έφευγε, τώρα είναι ανυπεράσπιστος μπροστά της. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου. Ερμηνεύει η Μαριάννα Τουμασάτου.

Info: Άλεξ Cinema θερινός (Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235), 11 Αυγούστου στις 21:15.

«Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Φρύνιχος

amletjpg.webp

Το Άμλετ, το κορυφαίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Επεξεργασία κειμένου- Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Φρύνιχος (Δελφοί), 13 Αυγούστου στις 21:30.


Music Nights


Blues Cargo στο Theatre of the NO

blues-cargo.jpg

Το Theatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, φιλοξενεί για 8 μοναδικές εμφανίσεις τους Blues Cargo. Η πιο αυθεντική Chicago Blues μπάντα της ελληνικής σκηνής, με 37 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αφοσίωσης στο αγαπημένο τους μουσικό είδος, υπόσχεται να οδηγήσει το κοινό σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι. Οι βραδιές θα είναι γεμάτες από Chicago-Funky-Soul-Blues Standards, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις από τα επιτυχημένα τους άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του πολυσυζητημένου "Delayed Delivery" (2009), το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το "BLUES Magazine", ένα από τα κορυφαία αμερικανικά περιοδικά.

Info: Theatre of the NO (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3), έως τις 30 Αυγούστου, Παρασκευές στις 22:30.

Vagionia Music Festival 2024

2-5.jpg

Το Vagionia Music Festival 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Αυγούστου με συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών. Πρόγραμμα Φεστιβάλ: Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 Σωκράτης Μάλαμας, Ιουλία Καραπατάκη. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου.

Info: Επίδαυρος, 11 & 12 Αυγούστου στις 21:00.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Μα υπάρχω, είμαι ακόμα εδώ»

maxairisas.webp

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του Ά90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Info: Αίγινα, 10 Αυγούστου στις 21:15.


New in Town


RawBata

zara-2-lYhlo.jpg

Στην πλατεία Λακωνίας στους Αμπελόκηπους, ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς άνοιξε πρόσφατα το δικό του εστιατόριο. Η διαφορά εδώ είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μενού, καθώς τα πιάτα αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται στα αγνά, φρέσκα υλικά εποχής. Το καλοκαίρι την τιμητική τους έχουν τα κολοκυθάκια, τα βλίτα, οι κολοκυθοανθοί, τα κεράσια και τα ροδάκινα. Ένα νέο, super cozy spot που αναβαθμίζει την περιοχή και γίνεται ανάσα δροσιάς για όσους παραμείνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και για τους επισκέπτες.

Info: RawBata, Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι.