fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να γίνεται vegan
WELLNESS

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να γίνεται vegan

Πώς θα πετύχετε μία ομαλή μετάβαση


Πολλές οι διατροφικές επιλογές και οι τύποι δίαιτας εκεί έξω. Είναι πολύ σημαντικό προτού ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα διατροφής να αναζητήσετε και να αναλύσετε διεξοδικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να επιλέξετε τελικά αυτήν που ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες σας καλύτερα. Έτσι, εντός αυτών των συνθηκών μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων στρέφεται στον βιγκανισμό. Ωστόσο, η αλλαγή των διαιτολογικών σας συνηθειών χρειάζεται να γίνει ομαλά και όχι με απότομο τρόπο. 

Το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα το μάθετε διαβάζοντας παρακάτω!

Ξεκινήστε σταδιακά

Ρεαλιστικά δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξετε την διατροφή σας εξ’ ολοκλήρου. Αυτή είναι μια διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνει σταδιακά, ώστε ο οργανισμός σας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να μην υποστεί ένα έντονο σοκ που ενδέχεται να επιφέρει και οδυνηρές συνέπειες στην υγεία σας. Ξεκινήστε να εντάσσεστε στην vegan διατροφή με αργά και σταθερά βήματα, όπως για παράδειγμα δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

vegan-2.jpg

Επικεντρωθείτε στον σκοπό

Η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών είναι ένα μεγάλο και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο και επώδυνο ταξίδι, στο οποίο οφείλετε να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, καθώς η αλλαγή είναι μεγάλη. Αν βρεθείτε αποπροσανατολισμένοι επικεντρωθείτε απευθείας στον λόγο, για τον οποίο επιλέξατε να στραφείτε στην vegan διατροφή, υπενθυμίζοντας το στον εαυτό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να έχετε πάντα στο μυαλό σας τον απώτερο σκοπό αυτής σας της επιλογής και να αντλήσετε δύναμη.

Οι επιλογές είναι πολλές

Μην ανησυχήσετε για τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για τους vegan. Τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για να τα καταναλώσετε είναι ποικίλα και ιδιαίτερα εύγευστα. Επιπλέον, τα εστιατόρια διαθέτουν menu ειδικά διαμορφωμένο για τους χορτοφάγους, οπότε δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και προβληματισμού.

vegan-4.jpg

Αρνητικές αντιδράσεις

Οι αρνητικές αντιδράσεις σίγουρα θα υπάρξουν, όμως δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να σας πτοήσει και να σας αποπροσανατολίσει από τον στόχο σας. Η επιλογή είναι δική σας και οφείλετε να την υποστηρίξετε με θέρμη, ακόμα και αν βρεθείτε αντιμέτωποι με λεκτικές επιθέσεις.

Ανταλλαγή vegan απόψεων

Οι vegans είναι μια κοινότητα που ολοένα και αυξάνεται. Έτσι, δεν θα σας είναι καθόλου δύσκολο να έρθετε σε επαφή με άτομα που έχουν υιοθετήσει τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και ζωής. Μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους ακόμα και για συνταγές. Αυτή η συναναστροφή θα σας βοηθήσει πολύ να ενταχθείτε στον βιγκανισμό, καθώς άτομα που ακολουθούν ήδη την δεδομένη διατροφή θα σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές και θα σας αποκαλύψουν μυστικά για τον βιγκανισμό, τα οποία σίγουρα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτό το χορτοφαγικό ταξίδι.

vegan-3.jpg

Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες vegan συνταγές για να κάνετε μια καλή αρχή:

  • Τάρτα λαχανικών
  • Πιροσκί με πατάτα
  • Σαλάτα με παστέλι αμυγδάλου
  • Κρέπες από φαγόπυρο
  • Ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά
  • Κριθαράκι ολικής με ντομάτα και βασιλικό
  • Ζυμαρικά φούρνου
  • Λαχανικά τεμπούρα
  • Σπανακόρυζο
  • Ζυμαρικά από σπανάκι
  • Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια
vegan-1.jpg

Συμπερασματικά, η υιοθέτηση ενός νέου διατροφικού προτύπου είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, όμως σίγουρα δεν είναι κάτι το απροσπέλαστο. Θα βρεθούν αρκετά εμπόδια στον δρόμο σας, ωστόσο η επιμονή σας και η θέληση σας για μια δραστική αλλαγή στον τρόπο ζωής σας θα υπερισχύσει και σίγουρα θα πετύχετε τον στόχο σας.