fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα μπορείτε να απολαύσετε στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού
AGENDA

Όλα όσα μπορείτε να απολαύσετε στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού

Plus, οι top εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε και την επόμενη εβδομάδα


Είναι αυτή η εποχή που οι περισσότεροι επιστρέφουν στην πόλη έπειτα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με το αστικό τοπίο να παίρνει και πάλι ζωή. Εάν ανήκετε κι εσείς στους ταξιδιώτες που βρίσκονται ξανά σε γνώριμα εδάφη, αλλά ακόμα δυσκολεύεστε να επανενταχθείτε σε εργασιακούς ρυθμούς, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα όσα θα σας βοηθήσουν να αφεθείτε στο καλοκαιρινό κλίμα που αφήσατε πίσω σας, μέσα από μια ποικιλία από events που υπόσχονται απόλαυση και ψυχαγωγία στο έπακρο.

Have fun!

Παραστάσεις

Ο Καραγκιόζης συναντά την αρχαία κωμωδία και συστήνει στα παιδιά με το δικό του μοναδικό τρόπο τον Αριστοφάνη, με μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη, γίνεται παράσταση για παιδιά, από τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά, που οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα συγκινούν και ενθουσιάζουν το παιδικό κοινό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος εμπνέεται από την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αθηναίου σατιρικού ποιητή και δημιουργεί ένα έργο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Don't miss!

Info: 30/8 στον Ελληνίς & 31/8 στην Πυλαία.


O Γιάννης Κατινάκης δηλώνει περήφανα «λίγο ηθοποιός, λίγο κωμικός, λίγο σαμπουάν και λίγο μαλακτικό». Είναι το next big thing της κωμωδίας, κάνει θραύση στα social media και μετά την πρώτη του παράσταση, το «Άι σιχτίρ μαντάμ», έγραψε φρέσκο υλικό κι έρχεται στο νέο open air στέκι της Θεσσαλονίκης, στον κήπο του Block 33, για να μιλήσει για όσα τον ενοχλούν. Ένα stand up που δεν πρέπει να χάσετε!

Info: 3 Σεπτεμβρίου, Block 33 Garden.


Ο Ορέστης του Ευριπίδη έρχεται στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο της περιοδείας της παράστασης. Ένα γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή, τα οποία θα αναδείξει ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Ψυχογιός, Αιμιλιανός Σταματάκης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Ζερόμ Καλουτά.

Info: Θέατρο Δάσους, απόψε στις 21:00.


Σινεμά

Στην ταινία "Free Guy", ένας ταμίας τράπεζας που ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα είναι ένας εφεδρικός παίκτης ενός open-world video game, αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, μιας ιστορίας που θα ξαναγράψει ο ίδιος. Σε έναν κόσμο δίχως όρια και περιορισμούς, είναι αποφασισμένος να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον κόσμο του, προτού είναι πολύ αργά. Σκηνοθεσία: Shawn Levy. Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar, Taika Waititi.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:20 (αίθουσα 5).


Η ταινία "Candyman" είναι ιδανική για εσάς που λατρεύετε την περιπέτεια. Για πάρα πολλά χρόνια, η περιοχή που βρισκόταν το συγκρότημα Καμπρίνι-Γκριν στο Σικάγο, ζούσε υπό τον τρόμο ενός αστικού μύθου που ταξίδευε από στόμα σε στόμα, σχετικά με έναν υπερφυσικό ψυχοπαθή δολοφόνο που είχε έναν γάντζο στη θέση του χεριού του, ο οποίος εμφανίζονταν σε όσους είχαν το κουράγιο να πουν το όνομά του πέντε φορές συνεχόμενα μπροστά στον καθρέφτη.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:10 (αίθουσα 4).


Μεταξύ άλλων, μη χάσετε την ελληνικής παραγωγής ταινία "Man of God". Σύμφωνα με την πλοκή, η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος, και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο, χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. 

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή & Σάββατο στις 19:20 & στις 21:30 (αίθουσα 6).


Έκθεση

Ο όρος «ταυτότητα» χρησιμοποιείται αυτονόητα σήμερα προκειμένου να περιγράψει χαρακτηριστικά, επιλογές και δραστηριότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, άλλοτε ενώνοντας κι άλλοτε διαχωρίζοντάς τον από τους άλλους. Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» διοργανώνεται από τη RUNONART, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις σκέψεις τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.