fbpixel

Search icon
Search
Οι Urban Soul Project από τη Θεσσαλονίκη «αναγέννησαν» μια σειρά διαμερισμάτων στο Covent Garden του Λονδίνου
INTERIORS

Οι Urban Soul Project από τη Θεσσαλονίκη «αναγέννησαν» μια σειρά διαμερισμάτων στο Covent Garden του Λονδίνου

Δημιουργώντας χώρους υψηλής αισθητικής και λειτουργικού σχεδιασμού


Τα διαμερίσματα που επανασχεδίασε η αρχιτεκτονική ομάδα Urban Soul Project που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στην οδό Long Acre, στη δημοφιλή περιοχή του Covent Garden, μία από τις πιο κεντρικές και δραστήριες πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά, γειτονιές του Λονδίνου. Λόγω αυτού του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, προσελκύει ιδιαίτερα επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί για μεγαλύτερα διαστήματα και προτιμούν τη διαμονή σε ένα πιο φιλόξενο σπίτι αντί ενός ξενοδοχείου.

long-acre-hi-res-001-min-Gl68W.jpg

Ο επανασχεδιασμός πραγματοποιήθηκε σε δύο όμορα κτίρια που ενώνονταν με μεσοτοιχία, τα οποία συνενώθηκαν και ανακαινίστηκαν, ώστε να προκύψουν οκτώ πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία είναι πλήρως επιπλωμένα, με σκοπό τη βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση. Τα δύο κτίρια έχουν ανεξάρτητες εισόδους, αλλά κοινά τμήματα της μεσοτοιχίας τους αφαιρέθηκαν, ώστε να συνδέονται εσωτερικά, με σκοπό να δημιουργηθούν μεγαλύτερα διαμερίσματα. Στον «πυρήνα» τους σχεδιάστηκε ένα λειτουργικό αίθριο που επιτρέπει στο φυσικό φως να μπαίνει στον κοινόχρηστο διάδρομο.

long-acre-hi-res-014-min-4jmSv.jpg

Στον πρώτο όροφο σχεδιάστηκαν τρία διαμερίσματα, δύο studios με θέα στην οδό Long Acre και μια μεγαλύτερη κατοικία με καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, ξενώνα και walk-in closet, στο πίσω μέρος - όλα με έναν χαρακτήρα διακριτικής πολυτέλειας που βασίζεται στην αφαιρετική αισθητική και το ευρηματικό design. Η διαμόρφωση του δεύτερου ορόφου είναι παρόμοια και βρίσκεται στο τμήμα του κτιρίου επί της Long Acre, ενώ στο πίσω τμήμα του, διαμορφώθηκαν άλλα δύο διαμερίσματα, το ένα με ενιαίο σαλόνι και τραπεζαρία, ανοιχτή κουζίνα και υπνοδωμάτιο και το δεύτερο με δύο επιπλέον υπνοδωμάτια στη σοφίτα. Στον τρίτο όροφο δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα, με τρία υπνοδωμάτια και μια σοφίτα. Ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτό το επίπεδο είναι οι φεγγίτες, οι οποίοι αφήνουν άπλετο το φυσικό φως σε όλους τους χώρους, ενώ ταυτόχρονα καταργούν τα «όριά» τους, δημιουργώντας την αίσθηση χώρων που ανοίγουν προς τον ουρανό.

Κοινό χαρακτηριστικό στη διαμόρφωση και των τριών επιπέδων είναι η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων διαχωριστικών μεταξύ των χώρων και όπου αυτά κρίθηκαν απαραίτητα, καθώς οι κατασκευές του είναι αρκετά ελαφρές. Προτεραιότητα δόθηκε στη λειτουργικότητα ενώ τα υλικά και οι χρωματισμοί που επιλέχθηκαν, δημιουργούν χώρους λιτούς αλλά πολυτελείς με φίνες κατασκευές και την αρτιότητα ενός εξαιρετικού to the point σχεδιασμού.

long-acre-hi-res-016-min-4oqKj.jpg

Το μάρμαρο και το ξύλο πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση του εσωτερικού, ενώ οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα. O κομψός σχεδιασμός και το interior design της αρχιτεκτονικής ομάδας των Urban Soul Project εκσυγχρονίζει τους χώρους σε ένα πραγματικά μοντέρνο αποτέλεσμα. Η μίνιμαλ αισθητική που κυριαρχεί φέρνει έναν λονδρέζικο αέρα στην ατμόσφαιρα και μας προσκαλεί να απολαύσουμε τον πρωτοπόρο χαρακτήρα των διαμερισμάτων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Credits

Φωτογράφος: Tom St. Aubyn

Partners in charge

Stathis Spyropoulos, Tasos Georgantzis, Maria Tsaftari

Lead Architect

Irini Sgouridou

Design team

Aliki Varlamidi, Maria Koukoutsi, Chrysanthi Kalafati, Efthimia Katsarou, Christos Mellios, Lygia Chatzilari