fbpixel

Search icon
Search
Οι τροφές που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας
WELLNESS

Οι τροφές που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας

Και που λειτουργούν καλύτερα


Υπάρχουν περίοδοι που θέλουμε να αισθανθούμε όσο καλύτερα μπορούμε με τον εαυτό μας. Γνωρίζατε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της διατροφής; Η πιο συχνή κατανάλωση ορισμένων από αυτά θα σας βοηθήσει σίγουρα να επιτύχετε αυτόν ακριβώς τον στόχο. Θα αναζωογονηθείτε, ενώ θα νιώσετε καλύτερα τον οργανισμό, το σώμα σας και τη λειτουργία τους εγκεφάλου σας πιο δραστήρια. 

Give it a try! 

Τα αγγούρια θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό σας 

shutterstock-711040642.jpg

Αποτελούνται από 96 τοις εκατό νερό και έχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μια γελοία ποσότητα βιταμίνης Κ, μαζί με μερικές βιταμίνες C, κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Τα αγγούρια είναι καλά για σας επειδή είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και, χάρη σε όλο το νερό και τις φυτικές ίνες που υπάρχουν, αν ψάχνετε έναν άλλο τρόπο αποτοξίνωσης του συστήματός σας, η κατανάλωση αγγουριών είναι ο πιο κατάλληλος.

Τα αυγά δυναμώνουν τα νύχια και τα μαλλιά σας 

shutterstock-1005975556.jpg

Κάτι που υπάρχει σε κάθε κύτταρο που έχετε και βοηθά, ενώ επίσης αποτελεί το 20% του σώματός σας είναι πρωτεΐνη. Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό να λαμβάνετε λίγο από αυτήν σε καθημερινή βάση. Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, η πρωτεΐνη είναι μια υπέροχη πηγή βιταμινών Β και σεληνίου (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό). Τα αυγά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της «καλής χοληστερόλης» σας, να βελτιώσουν την υγεία των ματιών σας, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και περιέχει αρκετά αμινοξέα (μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της άσκησής σας, να αποτρέψουν την απώλεια μυών και ακόμη και να διευκολύνουν τον ύπνο τη νύχτα). Και δεδομένου ότι τα μαλλιά και τα νύχια σας αποτελούνται από μια πρωτεΐνη γνωστή ως κερατίνη και μία μερίδα αυγού περιέχει έξι γραμμάρια πρωτεΐνης, μπορείτε να δείτε γιατί το να καταναλώνετε δύο αυγά την εβδομάδα θα μπορούσε να διατηρήσει τα μαλλιά και τα νύχια σας ωραία και υγιή.

Οι κόκκινες πιπεριές θα αποτρέψουν την κακή αναπνοή

shutterstock-1238431822.jpg

Οι πιπεριές είναι καλές, γιατί είναι τροφές χαμηλών θερμίδων. Ένα τρόφιμο που περιέχει πολύ νερό (92%) μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Β6, C, Ε και Κ, καθώς και φυλλικό οξύ, κάλιο και αρκετές φυτικές ενώσεις. Εάν καταναλώνετε πιπεριές σε τακτική βάση, έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα μάτια σας, να μειώνουν τον κίνδυνο αναιμίας σας, να ενισχύουν την ανοσία σας, να βελτιώνουν τη διάθεσή σας και να μειώνουν τις πιθανότητές σας επίσης για καρκίνο. Κάτι σημαντικό που είναι επίσης σε θέση να κάνουν είναι να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αναπνοή σας να μυρίζει φρέσκια. Χάρη στην υψηλή ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν, μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που έχουν ως αποτέλεσμα κακή αναπνοή!

Tα μούρα θα διατηρήσουν τη διάθεσή σας σταθερή 

shutterstock-1152304871.jpg

Τα μούρα θεωρούνται μια πραγματικά υγιεινή τροφή, εν μέρει, λόγω των αντιοξειδωτικών, των φυτικών ινών, του μαγγανίου και των βιταμινών C και K που περιέχονται σε αυτά. Η τακτική κατανάλωση σμέουρων, βατόμουρων, βατόμουρων και φραουλών μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να διατηρήσει το έντερο σας υγιές, να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματός σας, να προστατεύσει από τον καρκίνο και ακόμη και να διατηρήσει τις αρτηρίες σας σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, περιέχουν ιδιότητες που θα μειώσουν την παραγωγή της ορμόνης του στρες κορτιζόλη. Όσο λιγότερη, τόσο πιο ισορροπημένη θα είναι η διάθεσή σας.

Το τζίντζερ καταπολέμα το πρήξιμο 

shutterstock-702814615.jpg

Ίσως το καλύτερο πράγμα για το συγκεκριμένο μπαχαρικό είναι το γεγονός ότι περιέχει gingerol που έχει κάποια εξαιρετικά ισχυρά φαρμακευτικά οφέλη. Πιθανότατα ήδη γνωρίζετε ότι το τζίντζερ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απαλύνει το είδος της ναυτίας που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, αλλά υπάρχουν και άλλα. Μειώνει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει τον πόνο της περιόδου, καταπολεμά τις λοιμώξεις, μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί επίσης να κάνει πιο εύκολο να αντέξει κανείς το κρυολόγημα. Κάτι άλλο που είναι συναρπαστικό για το τζίντζερ είναι τα ένζυμα που περιέχει βοηθούν στη διάσπαση των αερίων που μπορεί να βρίσκονται μέσα στο έντερό σας. Εξαιτίας αυτού, η κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τυχόν φουσκώματος που μπορεί να αντιμετωπίσετε.