fbpixel

Search icon
Search
Οι θεραπείες προσώπου που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι και στο ιατρείο
MAGAZINE

Οι θεραπείες προσώπου που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι και στο ιατρείο

Κάντε "refresh" στην επιδερμίδα σας


Μετά το καλοκαίρι, η επιδερμίδα είναι και δείχνει ξηρή ή ταλαιπωρημένη. Παρακάτω, αποκαλύπτουμε τα απαραίτητα πρωτόκολλα φροντίδας, στο σπίτι και στο ιατρείο.

Στο Σπίτι

shutterstock-1982566964.jpg

Για ανανέωση, λάμψη και σφριγηλότητα φροντίζουμε προσεκτικά την επιδερμίδα μας με:

• Συμπλήρωμα διατροφής: Ενισχύουμε «εκ των έσω» το δέρμα μας με ένα συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει τα κορυφαία οφέλη της GliSODin Skin Nutrients Advanced Anti-Aging Formula, μιας θρεπτικής καλλυντικής θεραπείας για την πρόληψη και τη διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, με εξαιρετικές ιδιότητες.

• Αντιοξειδωτικά στο φουλ: Σημαντική είναι η επιλογή σωστών προϊόντων skincare, όπως ένας αντιοξειδωτικός ορός, που περιέχουν βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία, για προστασία από τις οξειδωτικές δράσεις του stress, του ήλιου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

• SFP: Οπωσδήποτε, η χρήση κατάλληλου αντηλιακού πρέπει να συνεχιστεί και το φθινόπωρο, όπως κι ενός προϊόντος για τα μάτια και τα χείλη για ενυδάτωση κι εξάλειψη των σημαδιών.

• Serum και ενυδατική: Το βράδυ εφαρμόζουμε στο πρόσωπο serum και ενυδατική κρέμα. Με την επιστροφή από τη θάλασσα, συνήθως προτείνω μία κρέμα νυκτός με οξέα φρούτων, που έχει και ήπια απολεπιστική δράση. Μπορούμε να επιλέξουμε από πληθώρα προτάσεων από τις top εταιρίες δερμοκαλλυντικών παγκοσμίως, SkinCeutical και Medik8.

Στο Ιατρείο

shutterstock-1894292167.jpg

Οι καλύτερες θεραπείες για μετά το καλοκαίρι:

• Βαθύ καθαρισμό: Για ανανέωση, λάμψη και σφριγηλότητα, προτείνω αρχικά έναν βαθύ καθαρισμό, με τον οποίο θα απομακρύνουμε κατάλοιπα και σμήγμα, ενώ θα αντιμετωπίσουμε τυχόν «ξεσπάσματα» ακμής. Συνδυάζεται ιδανικά με μια θεραπεία υδροδερμοαπόξεσης, κατά την οποία απομακρύνεται η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος με τη δύναμη του νερού και οξέων φρούτων.

• Μεσοθεραπεία: Για αναζωογόνηση της επιδερμί-δας, επαναφορά της ελαστι-κότητάς της, ενυδάτωση και λάμψη, καθώς και πρόληψη ή εξάλειψη των ρυτίδων. Η ενέσιμη μορφή γίνεται με μικροενέσεις στο χόριο, οι οποίες περιέχουν ένα μείγμα από μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλες ουσίες, που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης. Η λάμψη, η σύσφιγξη και η ενυδάτωση είναι εμφανείς από την πρώτη συνεδρία, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται έπειτα από μερικές ημέρες.

• Εφαρμογές υαλουρονικού οξέος: Αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαλάρωση και ρυτίδες δίνοντας απόλυτα φυσικά αποτελέσματα. Ξεκινάμε από την περιοχή των ζυγωματικών και των παρειών, προχωράμε στην κάτω γνάθο και το πιγούνι και τέλος, στην περιοφθαλμική περιοχή και το μέτωπο. Φυσικά, βελτιστοποιούνται και οι όγκοι στην περιοχή των χειλιών.

• Botox: Για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων είναι η κατάλληλη περίοδος για θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης στο μεσόφρυο, το μέτωπο, τα μάτια, το πιγούνι, περιστοματικά και στην περιοχή του λαιμού.

• Ενέσιμες κλασματικές ραδιοσυχνότητες Vivace: Τα αποτελέσματα αυτής της μη επεμβατικής θεραπείας είναι άμεσα και εντυπωσιακά για κάθε τύπο δέρματος. Προκαλεί σύσφιγξη και ανάπλαση μέσω της τρισδιάστατης ογκομετρικής επίδρασης των μικροβελόνων, ανόρθωση του περιγράμματος, μείωση των πόρων, ελάττωση των ουλών, ανάλυση των μελαγχρώσεων, καθώς και σημαντική βελτίωση των ραγάδων. Συνιστάται η επανάληψη ανά 4 εβδομάδες για 3-5 φορές.

• Ραδιοσυχνότητες χωρίς τη χρήση ενέσιμων μεθόδων: Στο ιατρείο έχουμε το επαναστατικό μηχάνημα Venus Legacy, που εφαρμόζεται στην περιοχή του προσώπου με εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιγξης. Πρόκειται για μια lunch-break θεραπεία, με εβδομαδιαία πρωτόκολλα εφαρμογής μέχρι την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Ευχαριστούμε την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Bio

img-0593.jpg

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310272255, radopouloudermatology.business.site

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022