fbpixel

Search icon
Search
Οι τάσεις στα παντελόνια που θα καθιερώσουμε το 2024
TRENDS & CATWALKS

Οι τάσεις στα παντελόνια που θα καθιερώσουμε το 2024

Ανακαλύψτε αν τα έχετε ήδη στην γκαρνταρόμπα σας!


Το νέο έτος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε έναν απολογισμό της γκαρνταρόμπας σας και, πριν προβείτε σε νέες αγορές, να αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τα αντικείμενα που δεν φοράτε ποτέ, τα ρούχα στα οποία βασίζεστε πάντα και τα κενά στην ντουλάπα που θέλετε να καλύψετε. 

Ένα wardrobe essential δεν είναι άλλο από το παντελόνι, ανεξαρτήτου εποχής. Στα catwalks που αφορούν το '24, παρατηρήθηκε πως μια από τις πιο δημοφιλείς στιλιστικές κινήσεις ήταν το "wrong theory", συνδυάζοντας statement παντελόνι με ένα απλό crop top, ένα πουκάμισο με κουμπιά ή ένα tank top. Παρόλαυτά παρατηρήθηκαν και καινούργια σχήματα που ανατρέπουν τις τάσεις ως έχουν, τώρα. Το high-waist trend φαίνεται να απομακρύνεται από το spotlight και τα σχήματα των τζιν, ξεφεύγουν από τα απλά straight. To μόνο σίγουρο είναι πως η αναλογία του oversized παραμένει.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα types of trousers που θα δούμε παντού το 2024!

High-waist is back

loewe-ss24.jpg
Loewe SS'24

Τα ψηλόμεσα παντελόνια κυριαρχούν σε όλες τις συλλογές. Ένα look, όμως, που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι Loewe δημιούργησε μια νέα σιλουέτα που καθορίζει το trend, με παντελόνια που ανέβαιναν πολύ πάνω από τον αφαλό. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε ήρθε η ώρα να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το low-waist παντελόνι που καθιερώθηκε για όλο το '23. 

Εκτός αυτού, ο οίκος μας παροτρύνει να επανεντάξουμε στη ντουλάπα μας και το κοτλέ παντελόνι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σε neutral χρώμα όπως μαύρο, μπεζ ή χακί - ή να κάνετε ένα statement look με πιο bold colours. Το κλειδί για να τα κάνετε να φαίνονται μοντέρνα το 2024 είναι να επιλέξετε ένα oversized ζευγάρι.

The horseshoe jeans

alaia-aw-23.jpeg
Alaïa AW'23

Για όσους δεν φοβούνται να κάνουν ένα statement, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν το τζιν της σεζόν, το λεγόμενο horseshoe. Το συγκεκριμένο στιλ μοιάζει λίγο γλυπτικό, αλλά εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να δείχνει χαλαρό και εκλεπτυσμένο. Παραπέμπει σε vintage στιλ, αλλά έχει ταυτόχρονα και ένα μοντέρνο twist. 

Elevated cargo

.webp
Saint Laurent SS'24

Είτε τα αγαπάτε ήδη, είτε έχετε δηλώσει anti-fans, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα cargo παντελόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά. Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους με τους οποίους τα είδαμε στην πασαρέλα άνοιξη/καλοκαίρι 2024 ήταν στον Saint Laurent, όπου εμφανίστηκε και σαν ολόσωμη φόρμα. Σε γενικές γραμμές, ο οίκος έδωσε σε αυτό το 'working pant' ένα πιο κομψό φινίρισμα, σε συνδυασμό με high heels και elevated αξεσουάρ. 

The tailor trousers

screenshot-2023-12-28-at-34951-pm.png
Staud SS'24

Ένα tailored παντελόνι μπορεί να σας συνοδεύσει στην κυριολεξία παντού, ειδικά εφόσον έχετε παρατηρήσει προσεκτικά την ποιότητα και την εφαρμογή, θα είναι ένα αντικείμενο που θα βρίσκεται στην καρδιά της γκαρνταρόμπας σας για τα επόμενα χρόνια. Οι συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2024 ήταν γεμάτες με αμέτρητες ιδέες για το πώς να στυλιζάρετε τα παντελόνια, από τα απλά μέχρι τα πιο εντυπωσιακά.  Η φαρδιά γραμμή και το μακρύ μήκος κάνουν αυτό το κομψό στυλ να φαίνεται ακόμα πιο πολυτελές.


Feature image source: Coperni SS'24, Loewe SS'24