fbpixel

Search icon
Search
Oι τάσεις στα δάπεδα που οι interior designers αγαπούν το 2022
INTERIORS

Oι τάσεις στα δάπεδα που οι interior designers αγαπούν το 2022

Οι tastemakers προτείνουν τα flooring trends της σεζόν


Σε κάθε κατηγορία design είτε fashion είτε interiors, τα trends έρχονται και φεύγουν και οι τάσεις σε ό,τι αφορούν - και οι τάσεις στα δάπεδα δεν θα μπορούσαν ν' αποτελούν εξαίρεση. Οι προτάσεις πολλές: Από επιλογές που μας φέρνουν πιο κοντά στη δεκαετία του '90 αλλά και το Y2K στιλ, ορισμένες επιλογές που προηγουμένως θεωρούνταν ξεπερασμένες, πλέον, επιστρέφουν θριαμβευτικά. Από τη μοκέτα μέχρι μια πινελιά βινυλίου, παρακάτω ακολουθούν τα flooring trends που απασχολούν τους designers αυτήν τη στιγμή! 

Το cool δάπεδο από τσιμέντο

4-PZ7YK.jpg

Τα κομψά τσιμεντένια δάπεδα σε ένα σπίτι θεωρούνται από καιρό η επίτευξη του απόλυτου μινιμαλιστικού ονείρου και παραμένουν μια σταθερή επιλογή σε πολλά design projects. Όταν αλέθεται και γυαλίζεται, το φυσικό σκυρόδεμα παρουσιάζει ποικιλία και διαφορετική υφή κι ένα επίπεδο ανθεκτικότητας που είναι αξεπέραστο. Ωστόσο, ορισμένοι designers έχουν δει τη δημοτικότητά τους να πέφτει τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται ότι ο κόσμος επιθυμεί περισσότερη εξατομίκευση με βάση την προσωπικότητα του καθενός, και αυτό δεν το παίρνεις τοποθετώντας ένα τσιμεντένιο δάπεδο».

Κατεβάζοντας τα χαλιά 

3-4Za5U.jpg

Αν και τα χαλιά δεν αποτελούν μία κορυφαία επιλογή για όλους, όσοι αγαπούν το home styling και το layering σε αντικείμενα, δεν τα αποχωρίζονται. Πράγματι, και φέτος είναι μια must τάση για τους χώρους σας, αφού μπορούν να προσαρμοστούν σε όποιο μέγεθος και μοτίβο εσείς επιθυμείτε ανάλογα τη διακόσμησή σας. Τα prints έχουν γίνει πιο chic και η ανθεκτικότητά τους έχει βελτιωθεί, παρέχοντας παράλληλα πλούσια υφή. Πολλές από τις επιλογές χαλιών καθαρίζονται πλέον πολύ πιο εύκολα χάρη στις ειδικές ίνες - κάτι που τα κάνει πιο ανθεκτικά.

Δάπεδο από βινύλιο 

2-X7eFS.jpg

Το βινύλιο έχει επανέλθει δυναμικά στον κόσμο των εκλεπτυσμένων δαπέδων, με μια πιο μινιμαλιστική αλλά και οικολογική προσέγγιση. Το στιλ που επικρατεί αυτήν την περίοδο είναι γαλλική βελανιδιά και η καθαρή όψη που ξεφεύγουν από τη ρουστίκ αίσθηση. Οι must αποχρώσεις δεν είναι πια το γκρι, αλλά το πιο ανοιχτόχρωμο και φυσικό πράσινο.

Το κλασικό αγαπημένο ξύλο 

titlo-D4XDE.jpg

Παρά τις πολλές εναλλακτικές, μερικές φορές δεν μπορείτε να νικήσετε τη γοητεία του πραγματικού ξύλινου δαπέδου, λένε οι περισσότεροι designers. Αυτήν τη στιγμή νικούν τον ανταγωνισμό τα δάπεδα σε στιλ ψαροκόκαλου και η ανεπιτήδευτη γοητεία τους. Μην ξεχνάτε ότι το ξύλο μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε χώρους, όπου συνήθως χρησιμοποιούνται πλακάκια. Πολλοί ιδιοκτήτες αναζητούν ανθεκτικά προϊόντα που αντέχουν τη φθορά του νερού - από πετσέτες που στάζουν, ξυπόλητα πόδια και διαρροές. Γι' αυτό, επιλέξτε προκατασκευασμένα σκληρά ξύλα που έχουν κορυφαίο καπλαμά και στεγανωτικό (που είναι ανθεκτικό στο νερό). Μάλιστα, είναι πολύ πιο ζεστό στα πόδια από το πλακάκι!