fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

my-beach-our-planet-clean-ups.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, πραγματοποιούν για 2η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μάς καλούν όλους να γίνουμε μέρος της προσπάθειας. Πώς; Συμμετέχοντας στους καθαρισμούς 4 παραλιών στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Not

xelona.webp

Βαθμολογία: 0/10

Και ενώ γίνονται τέτοιες φανταστικές ενέργειες, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δε σέβονται τη γη που μας φιλοξενεί. Σε πολύ πρόσφατη ανάρτηση της στο Facebook, η οργάνωση Naxos island wildlife protection ενημέρωσε για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας θαλάσσιας χελώνας με «μαχαιριά στο λαιμό» που δυστυχώς δεν μπόρεσε να σωθεί. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται και για ένα είδος υπό εξαφάνιση!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

unnamed.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με απίστευτη ομορφιά. Είναι μία πόλη μαγεμένη, μία πόλη δίπλα στη θάλασσα, μία πόλη με ιδιαίτερα vibes. Είναι -όμως- και μία πόλη, που σε πολλές περιπτώσεις αδικεί τον εαυτό της, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Κάπου εδώ -ωστόσο- νομίζω πως πάει κάτι να αλλάξει. Είναι η τεράστια θέληση του κόσμου; Είναι το γεγονός ότι συμβαίνουν καθημερινά διάφορα openings σε πολλά σημεία της; Είναι το γεγονός ότι αυξάνονται τα μαγαζιά, τα bars και τα restaurants; Νομίζω πως όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να βγούμε, να μιλήσουμε με ανθρώπους και να αποφορτιστούμε και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή!

Not

unnamed-I6FMO.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Την ίδια στιγμή -ωστόσο- έρχονται και μερικές ειδήσεις, που μας αναγκάζουν να μπούμε σε ένα mood αρνητισμού, που δεν αλλάζει. Πριν από μερικές ημέρες, ένα 16χρονο αγόρι δέχθηκε επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο κι εξάρθρωση ώμου. Ένα αγόρι 16 χρονών, δέχθηκε άγρια επίθεση απλά και μόνο επειδή φορούσε μία συγκεκριμένη μπλούζα. Είναι πραγματικά τρομακτικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, όταν αθώοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πότε θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

02-liqNc.jpg
Ο Executive Chef και εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ευθύμης Τσακίρης, πλαισιωμένος από τους σπουδαστές του τομέα Γαστρονομίας

Βαθμολογία: 10/10

Το στοιχείο που καταφέρνει συνεχώς να με γοητεύει στη Θεσσαλονίκη είναι οι ενδιαφέρουσες και γεμάτες δημιουργία συνεργασίες. Για ακόμη μια φορά, εκπαίδευση και γαστρονομία έγιναν ένα, χαρίζοντάς μας μια άκρως απολαυστική εμπειρία γευσιγνωσίας. Ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς δεν επαναπαύεται ποτέ. Συχνά διοργανώνει live events στο κοινόχρηστο food lounge της αγοράς Μοδιάνο, προσφέροντάς μας καινούργιες και έξυπνες οπτικές της γεύσης, βγαλμένες με πολύ μεράκι. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα, ένας Executive Chef από το πιο δυνατό team εκπαιδευτών παρουσιάζει τη δική του ενότητα, με τη βοήθεια σπουδαστών από τους τομείς μαγειρικής και αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής. Μέχρι στιγμής, ο Ιωάννης Φυντάνης του Black Rock Restaurant Οία Σαντορίνη και ο Ευθύμης Τσακίρης μας συνεπήραν με τις παραδοσιακές ελληνικές τους προτάσεις. Τελικός μας προορισμός ήταν το πρότυπο εκπαιδευτικό εστιατόριο All Senses του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Ερμού 35, όπου διασκεδάσαμε σε ένα μοναδικό party, χάρη στις ανεβαστικές μουσικές επιλογές του τομέα ΜΜΕ & Ήχου και του DJ set που έστησε με κέφι, αλλά και της special wine list & cocktails από τον Τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων. Ανυπομονούμε για το επόμενο!

Not

unnamed.jpg
Βαθμολογία: 0/10


Για πόσο ακόμη θα μιλάμε για βία στα σχολεία; Μετά το τραγικό περιστατικό στο Βελιγράδι, έχουμε θορυβηθεί όλοι, είτε είμαστε γονείς, είτε όχι. Δυστυχώς, είναι η θλιβερή απόδειξη ότι ο εκφοβισμός που κυριαρχεί στις σχέσεις των ανηλίκων, σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση αυτού από την πλευρά των γονέων μπορεί να οδηγήσει σε ένα τέτοιο πυρ. Λυπάμαι πραγματικά...

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

picture-1-2xGUO.png

Βαθμολογία: 8/10

Η Nike εντυπωσιάζει διαρκώς με τις ευφάνταστες συνεργασίες της, και τώρα ήρθε να «ταράξει τα νερά» και πάλι με τη συνεργασία της με την Jarritos! Σχεδιασμένο για πρώτη φορά πριν από 70 χρόνια (ίσως και περισσότερα), το Jarritos πρόκειται για μια μάρκα μεξικάνικων αναψυκτικών που εξακολουθεί να παρασκευάζεται εγχώρια μέχρι σήμερα. Είναι σίγουρα μια αρκετά μεγάλη επωνυμία για να αξίζει μια συνεργασία με τη Nike, απλώς αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι περισσότερο γνωστή για τις δροσιστικές γουλιές φρούτων παρά για παπούτσια. Σύμφωνα με τους leakers, το Nike Dunk του Jarritos θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου σε τοπικά καταστήματα, ακολουθούμενο από μια ευρύτερη κυκλοφορία του Nike SNKRS αργότερα το 2023.

Not

picture-1.png

Βαθμολογία: 3/10

Κάτι το οποίο δεν με ενθουσιάζει και τόσο, όσον αφορά τα sneakers, είναι η υπερβολική προτίμηση των Nike Panda Dunks. Αναμφίβολα και εγώ η ίδια διαθέτω το δικό μου μερίδιο σε ασφαλείς στιλιστικές επιλογές, ειδικά από άποψη χρωματικής ποικιλίας. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που συνάντησα τα dunks ως σειρά παπουτσιών θεώρησα ότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να εμπλουτίσω χρωματικά την γκαρνταρόμπα υποδημάτων μου. Και με αυτή τη σκέψη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αγόρασα ποτέ τα Panda. Don’t get me wrong, θα αγαπώ για πάντα ένα minimal ασπρόμαυρο sneaker, το οποίο θα με βοηθάει στις πιο δύσκολες στιλιστικά μέρες. Μολαταύτα, όσοι το επιλέγουν δεν το κάνουν για τις δύσκολες αυτές μέρες, αλλά γιατί αναζητούν ένα sneaker με hype, χωρίς όμως να πειραματίζονται με κάτι πιο ενδιαφέρον χρωματικά.

Χρύσα Σιμώνη

Hot

345240513-250123197502466-8692371088914456535-n.jpg


Βαθμολογία: 9/10

Μου αρέσει πολύ το loungewear ως έννοια αλλά και η ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητα. Γνωστοί οίκοι όπως Calvin Klein έχουν εκμεταλλευτεί τη στροφή αυτή στην άνεση και την πρακτικότητα και κατά καιρούς κάνουν φανταστικά collaborations. Προχθές ανακοινώθηκε η συνεργασία του brand με την K-Pop star Jennie Ruby Jane από την μπάντα Blackpink. Η limited edition κολεξιόν θα είναι διαθέσιμη σε λίγες μέρες και περιλαμβάνει κομμάτια κλειδιά όπως άνετα σετ εσωρούχων με την εγγυημένη ποιότητα και άνεση του CK. Στη συλλογή θα βρείτε ακόμα και ρούχα, από φόρμες, πουλόβερ και bodysuit, μέχρι και φορέματα σε neutral όπως μαύρο, άσπρο και μπεζ αλλά και σε on-trend λιλά αποχρώσεις.

Not

5tuqrpieavh4xdycnt7xkd-1920-80jpg-1.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Από την άλλη πλευρά, έχω παρατηρήσει πως το «naked dressing» έχει διαδοθεί έντονα από τις διασημότητες στο Instagram αλλά και στην κανονική τους ζωή. Με αφορμή το Met Gala και συγκεκριμένα το after party looks, celebrities όπως η Kendall Jenner, Gigi Hadid, Olivia Wilde και άλλες πολλές φόρεσαν τα see through φορέματά τους που έμοιαζαν παραπάνω με κομμάτια lingerie. Φυσικά, η κάθε γυναίκα μπορεί να φοράει ό,τι την εκφράζει χωρίς να χρειάζεται να πάρει έγκριση από κανέναν – δε λέω το αντίθετο, απλά πιστεύω πως η επιρροή που έχουν στις νεότερες γενιές θα φέρει το trend από τα A-list events και τα catwalks στους δρόμους – όπου δεν ανήκει. Για αυτό λοιπόν όσο και αν μου αρέσει να μεταφέρεται η άνεση του σπιτιού έξω – ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες.