fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

kenzo-tx2-broadsheet-planches-v2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

H τίγρης που συμβολίζει την ισχυρή ενέργεια και το δυναμικό πνεύμα κινδυνεύει. Από ίσως 100.000 πριν από έναν αιώνα, ο αριθμός τους μειώθηκε σε περίπου 3.200 άγριες τίγρεις το 2010. Χάρη σε μια παγκόσμια προσπάθεια, ανακάμπτουν αργά με έως και 3.900 τίγρεις που εκτιμάται ότι ζουν στην άγρια ​​φύση το 2016. Η KENZO στην προσπάθειά της να βοηθήσει στη διατήρηση αυτών των μοναδικών ζώων, συνεργάστηκε με το WWF για να υποστηρίξει το έργο τους για να διπλασιάσει τον αριθμό των τιγρών στην άγρια ​​φύση έως το 2022, το επόμενο έτος της τίγρης στο κινεζικό ζωδιακό κύκλωμα. 

Αυτός ο φιλόδοξος παγκόσμιος στόχος, γνωστός ως TX2, εγκαινιάστηκε με μια capsule συλλογή σε φόρο τιμής στον εμβληματικό τίγρη της Κenzo, αποτελούμενη από προϊόντα πρώτης ανάγκης: μπλούζες, μπλουζάκια, φορέματα φούτερ ... όλα κατασκευασμένα από 100% οργανικό βαμβάκι και πιστοποιημένα από το Global Organic Textile Standard (GOTS). Για κάθε κομμάτι που πωλείται, η KENZO θα δωρίσει 10 $ ΗΠΑ για τον στόχο του TX2 και η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2022, το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα που έθεσε το TX2 για να διπλασιάσει τις άγριες τίγρεις από τα επίπεδα του 2010. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εταιρικής σχέσης μεταξύ KENZO και WWF, η οποία θα λειτουργήσει για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της αλυσίδας εφοδιασμού βαμβακιού και του αποτυπώματος γλυκού νερού. Μέσω αυτής της δράσης, το KENZO υποστηρίζει τη φιλοσοφία του: να εμπνέεται από τη φύση και να προστατεύει τη φύση.

Not

shutterstock-1640566693.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αθήνα, προκαλεί άγχος σε πολύ κόσμο. Οι ενημερώσεις των αρμόδιων συνεχίζονται κι εμείς ελπίζουμε να αλλάξει γρήγορα αυτή η κατάσταση και να σταματήσουμε να κυκλοφορούμε με τον φόβο μήπως «κολλήσουμε» τον ιό που ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα. Think positive!

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-2577.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ακόμα μια συνεργασία της Adidas που πρόκειται να απασχολήσει τους sneakers lovers! Αυτήν τη φορά, η πολυεθνική εταιρία εμπνεύστηκε από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όλων των εποχών, τα LEGO, δημιουργώντας τη σειρά ZX 8000 LEGO shoes σε συνεργασία με το θρυλικό δανέζικο brand παιχνιδιών. Το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως είναι προφανές, διαθέτει έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ οι λεπτομέρειές του θυμίζουν τα κλασικά και πάντα αγαπημένα τουβλάκια, τη στιγμή που το παιχνιδιάρικο στιλ εναρμονίζεται με τη retro γραμμή. 

Not

img-2578.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Οι εξελίξεις του τυφώνα Ιανού έχουν τον τρόπο να μας συγκλονίζουν όλους, κατά τη διάρκεια μιας χρονικής φάσης που όλα μοιάζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι καταστροφές που αυτός φέρνει, διαλύουν ή και στερούν τις περιουσίες ανυποψίαστων ανθρώπων που προσπαθούν με όλα τα τους τα μέσα να σώσουν ό,τι περνά από το χέρι τους, όσο μπορούν και αν μπορούν. Οι στιγμές αγωνίας δείχνουν να αυξάνονται και οι συνεχείς προβλέψεις δίνουν ελάχιστες πιθανότητες άμεσης καταστολής της όλης κατάστασης, με την ελπίδα των κατοίκων να παραμένει ακόμα ζωντανή και να αποτελεί τη σανίδα σωτηρίας τόσο αυτών όσο και των ακινήτων τους που εξασφάλισαν με όλες τους τις δυνάμεις. Η ανάγκη για ηρεμία από οτιδήποτε αγχωτικό και καταστροφικό που θα αφορά τον καθέναν από εμάς, αλλά και τη μεταβολή του σύμπαντος, είναι πιο έντονη από ποτέ και αυτό αποτελεί γεγονός που συγκαταλέγεται στο παζλ με τα αρνητικά κομμάτια του τρέχοντος έτους. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

hm-aw2020.jpg

Βαθμολογία: 10/10

H H&M παρουσιάζει τη συλλογή της Studio AW20, με τίτλο «The Refined Rebel». Είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που το στιλ τους είναι τολμηρή όσο και η στάση τους. Αυτή η νέα κολεξιόν αντλεί στοιχεία τόσο από μεγάλους καλλιτέχνες που άφησαν εποχή, όπως Violet Paget και David Bowie. H καμπάνια H&M Studio AW20 θα σπάσει το κατεστημένο προσκαλώντας τους πρωταγωνιστές της συλλογής, Barbie Ferreira, Veronika Heilbrunner, Celeste, Alton Mason, Young Emperors and Mia Kong να συνδημιουργήσουν την καμπάνια από τις διάφορες γωνίες της υφηλίου. Καθένας θα ερμηνεύσει μοναδικά τη συλλογή, καθώς το στιλ και η ατομικότητα θα είναι στο επίκεντρο. 

Με επιρροές από τη ροκ μουσική των 70s, την ντίσκο και την πανκ, η συλλογή AW20 προσφέρει μια εναλλακτική μίξη από γιορτινά κομμάτια που μπορούν να φορεθούν παντού και από ξεχωριστά tailored σχέδια. Το moodboard της συλλογής έχει αναφορές από το gender-fluid στιλ του David Bowie. Συνεπώς, βασικά κομμάτια της αποτελούν το tailored κοστούμι σε έντονο μπλε με το μεσάτο σακάκι, το γκρι παλτό με έντονους ώμους από ανακυκλωμένο ιταλικό μαλλί και οι μπλούζες με βολάν από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Η πολυτελής χρωματική παλέτα από γαλάζιο και πράσινο του μαλαχίτη εξισορροπείται από στοιχεία του ροζ της σαμπάνιας, και μαρμάρινα μοτίβα εμπνευσμένα από τα ιταλικά παλάτια.

Το αποκλειστικό social media φίλτρο προτρέπει το κοινό της H&M να συμμετέχει στην καμπάνια. Τόσο οι πελάτες όσο και οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας καλούνται να μοιραστούν το δικό τους προσωπικό, μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα συνδύαζαν τα κομμάτια της συλλογής. Επιπλέον, τα giphy stickers θα προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη νότα στα posts του κοινού.

Δύο Έλληνες celebrities, η Τόνια Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Μοθωναίος, φωτογραφήθηκαν με τα κομμάτια της συλλογής, φορώντας τα ο καθένας με τον δικό του τρόπο και δίνοντας την προσωπική τους σφραγίδα στα κομμάτια. Άλλωστε, αυτή είναι και η φιλοσοφία της collection. Μεγάλο πλεονέκτημα εκτός από τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, είναι ότι η «Εκλεπτυσμένη Επαναστάτρια» αποτελείται μόνο από διπλά κομμάτια, δηλαδή κάθε στιλ της συλλογής μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τα υπόλοιπα, για ευκολία και πρακτικότητα.

Not 

49003d49-2b5d-4cab-b36a-433a5af21de7.jpeg

Βαθμολογία: 6/10

Οι Εβδομάδες Μόδας στις μεγαλουπόλεις του κόσμου για την περίοδο SS21 έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες, με τους διάσημους οίκους και σχεδιαστές να παρουσιάζουν υπέροχες δημιουργίες. Είναι γεγονός ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι όλα σιγά σιγά θα επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς. Plus, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπάνε τη μόδα, τόσο ειδικοί όσο και σχεδιαστές, να γνωρίσουν μία άλλη πτυχή της, που δεν ακολουθεί κανόνες και είναι γεμάτη φαντασία. Παρόλα αυτά, η απουσία κάποιων συνηθισμένων και αγαπημένων πραγμάτων είναι αισθητή. Ένα από αυτά είναι οι άνθρωποι του street style, που παρακολουθούσαν τα shows. Τα μηνύματα, τα χρώματα, οι ιδιαίτερες επιλογές, η παιχνιδιάρικη διάθεση και οι τάσεις που δημιουργούσαν με τις εμφανίσεις τους, λείπουν από τους δρόμους της εκάστοτε πόλης. Ελπίζουμε να μην πάρει πολύ χρόνο για να τους ξαναδούμε!

Εύα Βαλαμβάνου

Hot

airbuszeroe-blendedwingbody-concept-1.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Η Airbus, o ευρωπαϊκός αντίπαλος της Boeing, ανακοίνωσε ότι αρχίζει να σχεδιάζει τα πρώτα εμπορικά αεροσκάφη με μηδενικές εκπομπές έως το 2035. «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τον τομέα της εμπορικής αεροπορίας στο σύνολό του και σκοπεύουμε να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην πιο σημαντική μετάβαση που έχει δει ποτέ αυτή η βιομηχανία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus (EADSF) Guillaume Faury. Η Airbus εκτιμά ότι το υδρογόνο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι και 50%. Φυσικά, θα χρειαστούν 3-5 χρόνια για να επιλέξουν ιδέα ανάπτυξης. Επικροτούμε τέτοιες ενέργειες που προωθούν μια πράσινη ανάκαμψη και μια στροφή σε βιώσιμα καύσιμα. Μάλιστα, η ευρωπαϊκή επιτροπή ενδέχεται να απαιτήσει από τις αεροπορικές εταιρίες να χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια ποσότητα βιώσιμων καυσίμων, ώστε να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού footprint των αεροπορικών.

Not

shutterstock-392071447.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Στις βορειοδυτικές ακτές της Τασμανίας εντοπίστηκαν 470 φάλαινες, οι οποίες είχαν εξοκείλει. Δυστυχώς, η παλίρροια δε βοήθησε στην απελευθέρωση αυτών των πλασμάτων. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν για ποιον λόγο οι φάλαινες, που ταξιδεύουν σε ομάδες, μερικές φορές εξοκείλουν, όμως γνωρίζουν ότι ακολουθούν έναν αρχηγό και ότι συγκεντρώνονται γύρω από μια άλλη φάλαινα που έχει τραυματιστεί ή αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot 

ms-food-pulled-pork-ramen.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Χωρίς αμφιβολία είμαι food lover. Λατρεύω να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δοκιμάζω νέες συνταγές και να ανακαλύπτω πλατφόρμες που μου δείχνουν πως πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Έτσι, το ανανεωμένο eshop των Marks & Spencer Food απογειώνει πλέον τις μαγειρικές μου δημιουργίες! Με χρήσιμο περιεχόμενο, πολλές κατηγορίες κι έμπνευση από τα προϊόντα M&S Food μου επιτρέπει να περιηγηθώ μεταξύ των αγαπημένων μου κατηγοριών που δεν είναι άλλες από τις «Υγιεινές» και τα «Σνακς», καθώς και να γνωρίσω πολλές ακόμη.

Not

embolio-covid-19.jpg

Βαθμολογία: 2/10


Οι αποκαρδιωτικές εικόνες μέσα στα λεωφορεία, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας. Αυτό είτε λόγω της απιστίας τους στους επιστήμονες είτε της ελλιπούς ενημέρωσης. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα και που φυσικά τα fake news περί ψευδών διατυπώσεων γίνονται πρωτοσέλιδα. Άλλωστε γνωρίζουμε όλοι πως το «διαφωνείν» εστί φιλοσοφείν.

Μαρία Κουτσάκα

Hot

enola-holmes.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Η νέα ταινία του Netflix με τίτλο Enola Holmes είναι η ιδανική για όλους τους φανς της φημισμένης σειράς Sherlock. Αυτήν τη φορά όμως βλέπουμε στη θέση του αγαπημένου μας Benedict Cumberbach την Millie Bobby Brown που γνωρίσαμε στο Stranger Things. Στο φιλμ αυτό, η ίδια αναζητώντας την εξαφανισμένη μητέρα της, προσπαθεί να ξεπεράσει σε ευφυΐα τον αδερφό της, Sherlock, και να βοηθήσει έναν λόρδο που το έσκασε από τον περίγυρό του. A must-see σήμερα κιόλας! Παίζουν οι: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin, κ. ά. 

Not

5035280jpg-r-1280-720-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Μπορεί οι σειρές με ζόμπι και δυστοπικά περιβάλλοντα να τείνουν να είναι οι αγαπημένες μου, αλλά η συγκεκριμένη, το Reality Z, με απογοήτευσε και σίγουρα δε θα συνεχίσω να τo παρακολουθώ. Τα κιτς κοστούμια και χαρακτήρες, καθώς και η πλοκή που αποδείχθηκε αρκετά ανιαρή, δε μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Και ποια είναι αυτή; Ζόμπι επιτίθενται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι διαγωνιζόμενοι ενός ριάλιτι βρίσκουν καταφύγιο σε τηλεοπτικό στούντιο, όπου τους περιμένουν τα σαρκοβόρα πλάσματα και όχι μόνο. Εάν θέλετε, δείτε την κι εσείς και θα καταλάβετε τι εννοώ.