fbpixel

Search icon
Search
Οι super θρεπτικές συνταγές για θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας
TASTE

Οι super θρεπτικές συνταγές για θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας

Εντάξτε τες στην καθημερινότητα σας και θα τις λατρέψετε


Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι γρήγοροι ρυθμοί της πολλές φορές μας βγάζουν εκτός προγράμματος και μας αποσυντονίζουν. Αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με τη διατροφή μας, καθώς δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε το κατάλληλο φαγητό που θα μας δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες και παράλληλα θα μας βοηθήσει να έχουμε και τη σιλουέτα που επιθυμούσε. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο μπορεί να μας φαίνονται. Υπάρχουν οι ιδανικές συνταγές που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε το βάρος που επιθυμούμε αλλά να μη στερηθούμε καθόλου από μοναδικές γεύσεις. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τες!

Βελουτέ σούπα με αρακά

shutterstock-1398268796.jpg


Υλικά

  • 750 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος (περίπου 1½ κιλό ακαθάριστος) ή κατεψυγμένος
  • περίπου 1½ λίτρο σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αγουρέλαιο ή άλλο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και όσο από τον καυτό ζωμό χρειάζεται για να τον σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, ή 15-18 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο. Αποσύρουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά, να κρυώσει λίγο η σούπα. Την αδειάζουμε στον πολυκόφτη (καλύτερα σε δόσεις), προσθέτουμε και τον μάραθο και πολτοποιούμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Δεν χρειάζεται να τη σουρώσουμε, είναι ωραίο να υπάρχουν μερικά κομματάκια. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε μερίδα λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

Avocado toast

shutterstock-1305412723.jpg

Υλικά

  • Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • Ένα avocado
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο
  • Αβγό

Eκτέλεση

Φρυγανίζουμε το ψωμί. Λιώνουμε το avocado με ένα πιρούνι και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Βράζουμε το αβγό ή φτιάχνουμε μια ομελέτα. Αλείφουμε το μείγμα του avocado πάνω στο ψωμί και τοποθετούμε επάνω το αβγό. Καλή απόλαυση!

Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με μύρτιλλα, κουκουνάρι και κατίκι

shutterstock-739120534.jpg

Υλικά

  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 λόλα κόκκινη
  • 1/2 μικρό μαρούλι
  • 1 κ. σούπας αποξηραμένα μύρτιλλα
  • 1 κ. σούπας κουκουνάρι ή ηλιόσπορους
  • 120 γρ. κατίκι

Για το dressing

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε με το χέρι τα σαλατικά, τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μύρτιλλα, το κουκουνάρι και το τυρί και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε το dressing, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα και το μέλι.