fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

unnamed-4.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το εμβληματικό Tank Française του οίκου Cartier, επανακυκλοφορεί σε νέα έκδοση και ένα μοναδικής αισθητικής βίντεο συνοδεύει το λανσάρισμά του. Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του νέου Tank Française - κλασικό αλλά διαχρονικό, ανδρόγυνο σε ελκυστικότητα, που περικλείει τέλεια την παριζιάνικη τάση για την πρωτοπορία - ο οίκος Cartier στράφηκε στον Rami Malek και την Catherine Deneuve για μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Guy Ritchie. Γυρισμένη, φυσικά, στο Παρίσι, η ταινία παρακολουθεί τον Malek και την Deneuve να συναντιούνται παιχνιδιάρικα σε διαφορετικές εποχές, καθώς διασχίζουν τη διάσημη Pont Alexandre III, συνδέοντας δύο χαρακτήρες, δύο ηπείρους και δύο γενιές που συνδέονται με αγάπη για τον κινηματογράφο και τη γαλλική κουλτούρα. Δύο λέξεις ενσωματώνουν πραγματικά αυτό το ρολόι: ομορφιά και απλότητα. Το γεγονός ότι περνάει από γενιά σε γενιά είναι απόδειξη της διαχρονικότητάς του και της τελειότητας του εμβληματικού σχεδιασμού του.

Not

85f65cf74cc1f283c0f085c700361df4.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Με την τεχνολογία να «εισβάλει» όλο και περισσότερο στη ζωή και την καθημερινότητά μας δεν είναι λίγοι όσοι έχουν αντικαταστήσει το ρολόι με με το κινητό τους ή με τα smart watch. Καλώς ή κακώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα διαχρονικό και κομψό ρολόι που δεν είναι ένα gadget αλλά ένα κόσμημα. Όποιο κι αν είναι το στιλ σας σίγουρα θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα στη συλλογή σας.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

326258787-190302153581881-5493217781700716318-n.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Ανδρική Εβδομάδα Μόδας για την περίοδο F/W23 που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο και συνεχίζεται στο Βερολίνο είναι καταπληκτική. Οι εμβληματικοί σχεδιαστές και creative directors βρίσκονται στα καλύτερά τους, παρουσιάζοντας δημιουργίες που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών - κυρίως στα αξεσουάρ. Αυστηρές και καθαρές γραμμές, ουδέτερα χρώματα και statement bags είναι μόνο μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν. Ένα από τα αγαπημένα μου highlights, η εμφάνιση του ηθοποιού Lucas Bravo στο show του Louis Gabriel Nouci.

Not

324952359-1835057960226403-7615441882482783242-n.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Με αφορμή την Men's Fashion Week τίθεται ξανά στο επίκεντρο η συζήτηση περί εξέλιξης της μόδας και περί gender fluidity. Φυσικά και πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις επί συζητήσεων, ωστόσο η μη προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα και η απολυτότητα σίγουρα δεν βοηθάνε στην εξέλιξή μας ως οντότητες. Η μόδα από την μία πλευρά δημιουργεί τάσεις κι από την άλλη προσαρμόζεται σ' αυτές και τις ανάγκες των καταναλωτών. Άρα για να έχει στρέψει την προσοχή της προς αυτήν την κατεύθυνση σημαίνει πως ο κόσμος το χρειάζεται. Ας αφήσουμε τον καθένα να εκφραστεί όπως θέλει, όπως νιώθει κι όπως αισθάνεται κι ας στρέψουμε τον χρόνο που θα ξοδέψουμε για τον σχολιασμό των άλλων, στην προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού μας. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

image-3.jpeg
Βαθμολογία: 10/10

Είναι ωραίο να ακούει κανείς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μιλάει για την Ελλάδα. Κάθε φορά έχει κάτι καλό να πει, κάθε φορά είναι εκεί, για να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας κι αυτό έκανε και τώρα. O Greek Freak, σε κάθε ευκαιρία μοιράζεται την αγάπη του και τονίζει πως πάντα αισθάνεται ωραία και λίγο πιο ιδιαίτερα, όταν φοράει τα γαλανόλευκα κι αυτό έκανε και τώρα. «Είναι εντελώς διαφορετικό να αγωνίζεσαι για το Μιλγουόκι, να εκπροσωπείς την πόλη, τους συμπαίκτες σου, αλλά το ν' αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα και να φοράς τη φανέλα της είναι κάτι βαρύ. Αγαπώ αυτό το αίσθημα, αγαπώ να εκπροσωπώ έντεκα εκατομμύρια Έλληνες στη χώρα και άλλα πέντε εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, διότι είδα ότι υπήρχε ξανά αυτή η σπίθα για το μπάσκετ. Αν είμαι ο λόγος γι' αυτό, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα», σημείωσε ο Γιάννης. Σπουδαίος αθλητής, ακόμη πιο σπουδαίος άνθρωπος...

Not

shutterstock-1177527226.jpeg

Βαθμολογία: 5/10

Το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβάνομαι πως συνεχώς αυξάνονται οι τοξικοί άνθρωποι γύρω μας. Οι άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται με τίποτα, που τα έχουν όλα αλλά θέλουν συνέχεια περισσότερα, που δε χαίρονται με τη δική τους χαρά και κυρίως, με αυτήν των άλλων. Μήπως ήρθε η ώρα, να τους αποβάλλουμε από τη ζωή μας; Σε μία εποχή που η καθημερινότητα όλων μας είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και «πρέπει», που το άγχος και το stress συνεχώς αυξάνονται, είναι πραγματικά πολύ άσχημο να γεμίζουμε με ακόμη περισσότερη τοξικότητα την κάθε ημέρα. Η αλλαγή θα έρθει από εμάς κι ίσως ήρθε η στιγμή να πάρουμε τις πιο σημαντικές αποφάσεις...

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

googall.webp

Βαθμολογία: 10/10

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα η κυκλοφορία της νέας σειράς με τίτλο "Jane", εμπνευσμένης από το έργο της Αγγλίδας πρωτευοντολόγου και ανθρωπολόγου, Dr. Jane Goodall. Περιλαμβάνει 10 επεισόδια και πρόκειται να προβληθεί στις 14 Απριλίου στο Apple TV+. Ο βραβευμένος με Emmy, J.J. Johnson ένωσε τις δυνάμεις του με τη Sinking Ship Entertainment και το Ινστιτούτο Jane Goodall και το main cast περιλαμβάνει τους Tamara Almeida, Dan Abramovici, Jazz Allen και Sam Marra. Χαίρομαι πολύ που πραγματοποιούνται τέτοιες δημιουργικές πρωτοβουλίες με έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα, δίνοντας έμφαση σε σημαντικές προσωπικότητες. Ανυπομονώ να την παρακολουθήσω!

Not
shutterstock-252081796.jpg
Βαθμολογία: 2/10.

Δύσκολα, πλέον, θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον μια σειρά, είτε στην τηλεόραση, είτε σε διάφορες πλατφόρμες. Παρατηρώ ότι έχει χαθεί αρκετά η πρωτοτυπία και κυριαρχεί η κακή αντιγραφή και η προχειρότητα. Ελάχιστες είναι αυτές που θα με συναρπάσουν, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με περιβαλλοντικά και ηθικά μηνύματα. Βέβαια, ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που τις απολαμβάνω με χαρά.


Αναστασία Πολίτογλου

Hot

image-6483441-2.JPG
Βαθμολογία: 8/10

Μιας και είπαμε πως για εμένα το 2023 θα αφιερωθεί σε βιβλία, ταξίδια, ανθρώπους και στο να ανακαλύψω το δικό μου νόημα θα σας μιλήσω για το βιβλίο που ξεκίνησα αυτή την εβδομάδα. Είναι από το συγγραφέα του best seller των New York Times "You Are the Placebo", καθώς και του "Breaking the Habit of Being Yourself and Evolve Your Brain". To "Becoming Supernatural" βασίζεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του από το 2012 για να διερευνήσει πώς οι απλοί άνθρωποι κάνουν τα ασυνήθιστα για να μεταμορφωθούν και οι ζωές τους. Συνδυάζει μερικές από τις πιο βαθιές επιστημονικές πληροφορίες με την αρχαία σοφία για να δείξει πώς άνθρωποι σαν εσάς και εμένα μπορούν να βιώσουν μια πιο μυστικιστική ζωή. Για εμένα είναι must, για εσάς αν θεωρείτε πως -στη φάση που βρίσκεστε- υπερβαίνει αυτά που θέλετε να εξελίξετε, το κατανοώ. Παρόλα αυτά να ξέρετε πως η τελική σύνδεση με τον ανώτερο σας εαυτό είναι κάτι που δε θα αποφύγετε. Όπως λέει και ο ίδιος, αν δεν το κάνετε σε αυτή τη ζωή τότε πιθανότατα θα πρέπει να γίνει σε κάποια επόμενη.

Not

image-6487327.JPG

Βαθμολογία: 5/10

Ζω στην Αυστρία και απολαμβάνω όλα όσα οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θεωρούν δεδομένα. Φυσικά χάνω και άλλα τόσα που εκεί απολαμβάνετε απλόχερα, αλλά παρόλα αυτά για την ώρα ας μείνουμε στο πρώτο κομμάτι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως οτιδήποτε και αν γίνει είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε υπάρχει φωτιά, είτε πέσουν βράχοι η χώρα συνεχίζει και κινείται. Οι ρυθμοί παραμένουν ίδιοι, τα τρένα φτάνουν τη στιγμή που πρέπει και οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι και άρα έχουν λιγότερα προβλήματα. Υπέροχο;