fbpixel

Search icon
Search
Οι σειρές & ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε αν ψάχνετε έμπνευση για υπέροχο διάκοσμο
INTERIORS

Οι σειρές & ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε αν ψάχνετε έμπνευση για υπέροχο διάκοσμο

Τα shows που αξίζει να βάλετε στη watch λίστα σας εάν αγαπάτε το design


Μπορεί να είστε movie & series lovers, αλλά ίσως να μην είχατε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να εμπνευστείτε από τα αγαπημένα σας προγράμματα για να διακοσμήσετε τους προσωπικούς σας χώρους. Κι όμως, σε περίπτωση που βρίσκεστε συνεχώς σε αναζήτηση για interior tips και ιδέες, ένας ακόμα τρόπος για να αντλήσετε εικόνες από to die for σπίτια κι εντυπωσιακά σημεία στον κόσμο είναι το να βάλετε στη λίστα παρακολούθησής σας νέες αλλά παλαιότερες κυκλοφορίες, οι οποίες θα σταθούν ως μια πολύ καλή αφορμή για home makeovers.

Οι παρακάτω επιλογές είναι πλέον κατάλληλες για να αντλήσετε έμπνευση και να εισάγετε διαφορετικά στιλ στο interior design σας και όχι μόνο!

Italian vibes

Εάν συνηθίζετε να αφήνετε τη φαντασία σας να οργιάζει κάθε φορά που βλέπετε εικόνες από τα απαράμιλλης αισθητικής σπίτια της Ιταλίας και αντλείτε έμπνευση μέσα από τις τακτικές διακόσμησης που εφαρμόζονται, τότε ήρθε η ώρα να παρακολουθήσετε το "I Am Love" και το "Call Me By Your Name" που φέρουν την υπογραφή του Luca Guadagnino. Μέσα από τις διαδρομές κάθε καλά κρυμμένου δρόμου της ρομαντικής Ιταλίας, θα σας κάνει να κατανοήσετε στο έπακρο τη σημασία που δόθηκε από παλιούς αιώνες στη συνολική αισθητική που συγκεντρώνει vintage στοιχεία και ultra modern γραμμές. Μπαίνοντας στα σπίτια των ηρώων, η πολυτέλεια έρχεται σε συνδυασμό με τις μινιμαλιστικές επιλογές στις οποίες η νέα γενιά ανθρώπων παραμένει προσηλωμένη. Είτε αγαπάτε τις clean λύσεις είτε τη μαξιμαλιστική διάθεση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθείτε μπροστά σε μια τεράστια γκάμα ιδεών. Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini (I Am Love) & Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg (Call Me By Your Name).

cmbyn.jpg
Call Me by Your Name

Paris aesthetic

Δεν είναι λίγες οι φορές που η πόλη του φωτός αποτέλεσε το απόλυτο σκηνικό για να διαδραματιστεί το story ταινιών ή οποιουδήποτε τηλεοπτικού project. Βλέποντας την Amélie, μπορείτε να βιώσετε σχεδόν ρεαλιστικά τον παλμό που απονέεται στο γοητευτικό Παρίσι. Πλατείες, σοκάκια, εμβληματικές κατοικίες και τόσα άλλα που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να μη θέλετε να στρέψετε το βλέμμα σας πουθενά αλλού. Πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus.

Για εσάς που ο ρομαντισμός κυλά στο αίμα σας, το Emily in Paris είναι ακριβώς το πρόγραμμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να θαυμάσετε μοναδικές εικόνες από τη μαγευτική αυτή πόλη. Από τον πύργο του Eifel μέχρι τα breathtaking κτίρια που κοσμούν το Παρίσι και το κάνουν να δείχνει σαν να βγήκε από παραμύθι, τα πρόσωπα αυτής τη σειράς φαίνεται να χάνονται στον παλμό του parisian lifesyle και να μεταφέρονται σε εκπληκτικές κατοικίες όπου εκπέμπεται αέρας πολυτέλειας. Πρωταγωνιστούν: Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park.

merlin-177734091-61d97ddf-573f-4e1e-80aa-705c2e2fce4c-articlelarge.jpg
Emily in Paris

Vintage air

Πολλοί από εσάς μπορεί να παραμένετε πιστοί στην αίγλη του design που πρωταγωνιστούσε κατά το παρελθόν, κάτι το οποίο αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια στη σειρά Peaky Blinders. Μέσα από 37 επεισόδια, η παλιά Αγγλία της δεκαετίας του '20 λαμβάνει εικόνα και ζωντανεύει μνήμες του χθες όπου όλα εκτυλίσσονταν με περισσότερη λιτότητα -κάτι που ισχύει και τα στοιχεία διακόσμησης τα οποία χαρακτηρίζονταν κυρίως για την πρακτική τους χρήση. Πρωταγωνιστούν: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory.

Στρέφοντας όλη την αισθητική στην τήρηση της παράδοσης, στην ταινία The Meyerowitz Stories γίνεται ολοκάθαρο το πόσο ενωμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών, που ζουν σε κατοικίες οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε μια άλλη δεκαετία. Με το πέρασμα των χρόνων να μην έχει κάνει έκδηλη την αλλαγή στα decor trends, κάθε σκηνή αυτής της παραγωγής ξυπνά μνήμες από τη νοσταλγία του χθες και προσαρμόζεται ιδανικά στο τώρα, με το αποτέλεσμα να είναι άξιο έμπνευσης. Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Grace Van Patten, Dustin Hoffman.

the-meyerowitz-stories.jpg
The Meyerowitz Stories
Don't miss

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ξεκάθαρη καθοδήγηση για το πώς να διαμορφώσετε τους χώρους της κατοικίας σας και με ποιους τρόπους θα πάρετε ιδέες, η πλατφόρμα του Netflix έχει λάβει μέριμνα για εσάς μέσα από τις νέες κυκλοφορίες που έχει προσθέσει στο εμπλουτισμένο υλικό του.

Συγκεκριμένα, μη χάσετε το Get Organized with The Home Edit στο οποίο οι ειδικές στην οργάνωση σπιτιών, Clea Shearer και Joanna Teplin, βοηθούν τους διάσημους και μη πελάτες τους να ξεκαθαρίσουν, να κατηγοριοποιήσουν και να τακτοποιήσουν τους προσωπικούς τους χώρους.

joanna-teplin-clea-shearer-get-organized-with-the-home-edit-netflix.jpg
Get Organized with The Home Edit

Στις 16 Οκτωβρίου, επίσης, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα και το πολυπόθητο Dream Home Makeover. Με σκοπό την ολοκληρωτική αναβάθμιση των εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων του σπιτιού, το dream team αυτού του προγράμματος που πρόκειται να απασχολήσει τους Netflix lovers έρχεται για να δώσει νέα πνοή στη διακόσμηση. Όπως κι αν είναι κάθε σπίτι που θα κληθεί να αναβαθμίσει, η ομάδα ορθώνει τις δυνάμεις της και τις εμπλουτισμένες γνώσεις στο interior design κι εξασφαλίζει όλα όσα θα ζηλέψετε εσείς ως θεατές. Πρωταγωνιστούν: Jesse Tyler Ferguson. Breegan Jane, Carrie Locklyn.

Get inspired!

Κεντρική Φωτογραφία: Emily in Paris