fbpixel

Search icon
Search
Οι πολλά υποσχόμενες ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ARTS & CULTURE

Οι πολλά υποσχόμενες ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Παρουσιάζουμε αυτές που εμείς ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε


Ανακοινώθηκαν οι 22 μεγάλου μήκους και 24 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Για ακόμη μια χρονιά, το Φεστιβάλ στηρίζει σταθερά την ελληνική παραγωγή και τους εγχώριους δημιουργούς μέσα από μία σειρά καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε αυτές τις οποίες εμείς ξεχωρίσαμε και θέλουμε να παρακολουθήσουμε τις προσεχείς ημέρες!

1. «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο», Γιάννης Βεσλεμές

giannis-veslemes.jpg

Τρία αδέρφια κατασκευάζουν μια χρονομηχανή με σκοπό να επαναφέρουν τη νεκρή μητέρα τους στη ζωή. Όταν ο εκκεντρικός πατέρας τους κάνει την εμφάνισή του, το πείραμα ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, και ξεκινάει η χωροχρονική περιδίνησή τους εκεί που το παρελθόν και το παρόν γίνονται ένα, σε αυτή την κωμική όσο και αλλόκοτη εξερεύνηση του πένθους. Πρωταγωνιστούν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιώργος (Τζούλιο) Κατσής, Άρης Μπαλής, Sandra Abuelghanam Sarafanova, Αλεξία Καλτσίκη, Dominique Pinon.

2. "Arcadia", Γιώργος Ζώης

arcadia-still-7-696x418.webp

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφθάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί, αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους. Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Παπούλια, Έλενα Τοπαλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης.

3. «Έχω κάτι να πω», Στράτος Τζίτζης

zxcogtlla4s.jpg

Η κωμωδία ενός σκεπτόμενου ανθρώπου που θέλει να πάρουν σοβαρά τις φιλοσοφικές του απόψεις, ενώ αυτός δεν είναι παρά ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης. Ο Σταύρος διδάσκει σε μια σχολή κινηματογράφου. Θέλει τα σενάρια να έχουν κάποιο βαθύ νόημα. Έτσι, έχει ελάχιστους σπουδαστές στην τάξη του και χάνει τη δουλειά του. Αποφασίζει να γράψει τις σκέψεις του για το βαθύτερο νόημα σε ένα βιβλίο. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν. Τότε, βρίσκει μια απρόσμενη αναγνώστρια... Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Ζέτα Δούκα, Γιάννης Ζουγανέλης, Ματίλντα Τζίτζη, Βίβιαν Κοντομάρη, Χρήστος Σαπουντζής, Αναστασία Δέλτα, Φένια Αποστόλου.

4. «Το ποτάμι», Χάρης Ραφτογιάννης

the-river-presentation-2.jpg

Αυτό που αποκαλείται «πρόοδος» για εκείνον είναι απειλή για εκείνη. Ένα τροχαίο ατύχημα τους φέρνει κοντά. Η οργασμική γεύση των Nuggets τούς φέρνει ακόμα πιο κοντά. Αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να είναι μαζί. Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Ilire Vinca, Χάρης Φραγκούλης.

5. "Wishbone", Πέννυ Παναγιωτοπούλου

635773b38f7f010d424f1190afad40b1.jpg

Ο Κώστας, νεαρός σεκιουριτάς σε δημόσιο νοσοκομείο, μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του αναγκάζεται να αναλάβει την ανιψιά του, αλλά και να βρει χρήματα για να σώσει το σπίτι τους από τα χρέη. Ενώ έχει χάσει κάθε ελπίδα, ένας τραυματιοφορέας τού προτείνει να τον βοηθήσει. Το τίμημα, όμως, θα είναι μεγάλο. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καράμπαμπας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αλεξάνδρα Σακελλαρόπουλου, Γαρουφαλίνα Κοντόζου, Έλενα Μαυρίδου, Ευθαλία Παπακώστα, Μυρτώ Αλικάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Αντρέας Νάτσιος, Μαρία Κατσανδρή.

6. «Ριβιέρα», Ορφέας Περετζής

riviera.jpeg

Ένας άρρωστος φοίνικας, ένα καταδικασμένο καλοκαιρινό ειδύλλιο και μια μητέρα που θέλει να τα αφήσει όλα πίσω της. Αυτό θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι της Άλκηστις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πρωταγωνιστούν: Εύα Σαμιώτη, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Αποστολακέα, Κώστας Κορωναίος, Μυρτώ Μεϊτάνη-Καστρινάκη.

7. "CAFÉ 404", Αλέξανδρος Τσιλιφώνης

cafe-404.jpg

Ο Τζίμι παλεύει να κρατήσει ζωντανό το ξεχασμένο Café 404. Μια μυστηριώδης τσάντα φέρνει την ελπίδα για σωτηρία, αλλά με τι κόστος - η απληστία, οι εγκληματίες και η αστυνομία βυθίζουν τα πάντα στο χάος, απειλώντας το καθετί γύρω τους. Πρωταγωνιστούν: Ντιμίτρι Γκριπάρι, Τζερόμ Καλούτα, Margaux Καραγιάννη, Αντώνης Τσιoτσιόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου.

8. "Brando with a Glass Eye", Αντώνης Τσώνης

dsc-3870-880x495.jpg

Όταν ο Λούκας λαμβάνει μια πρόσκληση να σπουδάσει υποκριτική στη Νέα Υόρκη, κάνει μια ένοπλη ληστεία για τα χρήματα. Στη διάρκεια της ληστείας ο Λούκας τραυματίζει σοβαρά έναν αθώο και στη συνέχεια τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο, αναπτύσσοντας μια αναπάντεχη φιλία χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ξένια Ντάνια, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.