fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο λαμπερές red carpet εμφανίσεις από το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας που ρίχνει αυλαία αύριο
PEOPLE & MOMENTS

Οι πιο λαμπερές red carpet εμφανίσεις από το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας που ρίχνει αυλαία αύριο

Όλα τα τελευταία νέα του υπέροχου κινηματογραφικού θεσμού


Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες του το 77ό Φεστιβάλ Βενετίας, που φέτος πραγματοποιείται υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το λαμπερό event διαδραματίζεται και στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας του να παραμένουμε όλοι ασφαλείς και αισιόδοξοι και, σαφώς, στην παρουσίαση των κινηματογραφικών προβολών που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Ως, γνωστόν, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής και αυτή που τράβηξε εξαρχής όλα τα βλέμματα ήταν η Cate Blanchett. Ας δούμε, όμως, ένα προς ένα τα highlights αυτών των ημερών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού θεσμού!

Tα πρόσφατα red carpet looks που ξεχώρισαν!
1-sQzX8.jpg
H Anna Foglietta με φόρεμα Gucci

2-QeFEk.jpg
H Levante με λαμπερή δημιουργία Giorgio Armani
3-gQhPS.jpg
H Cate Blanchett με σύνολο Alexander McQueen
4-86bxw.jpg
Η Maya Hawke Atelier Versace
5-t5.jpg
H Naama Preis με κοστούμι Alberta Ferretti

Η νέα ταινία της Gia Coppola που μονοπώλησε το ενδιαφέρον

Η Gia Coppola, εγγονή του θρύλου του κινηματογράφου Francis Ford Coppola, παρουσίασε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, "Mainstream", στο 77ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές.

About the movie:

Η ταινία γυρίστηκε σε μόλις 19 ημέρες, με πρωταγωνιστές τη Maya Hawke και τον Andrew Garfield ως εραστές στην εποχή των ναρκισσιστικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από το story τους, η σκηνοθέτιδα εξερευνά την κουλτούρα των influencers και τη συνεχή ανάγκη της προσέλκυσης της προσοχής των ξένων στον χώρο των media.

hawke-little-women.jpg
Στιγμιότυπο από το "Mainstream"

Η Gia που έγραψε το σενάριο από κοινού με τον Tom Stuart, αποκάλυψε για την ταινία μέσα από δηλώσεις που παραχώρησε: «Κοιτάξτε όλο τον διαδικτυακό εκφοβισμό νέων των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως, αυτό είναι πραγματικά θλιβερό. Ειδικά όταν καταλαβαίνετε τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να σας κρατήσουν αφοσιωμένους στην τεχνολογία τους. Αλλά δεν ήθελα να διδάξω μαθήματα. Πρόκειται για μια προειδοποιητική ιστορία, αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο ένας σατιρικός μύθος. Όλα αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το πώς είμαστε θύματα της επιβεβαίωσης μέσω των likes και τι αποτελεί δημοτικότητα αιωρούνταν στο μυαλό μου καθώς έγραφα το σενάριο».

Η βράβευση που συζητήθηκε

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, βραβεύτηκε με Χρυσό Λέοντα η σκηνοθέτιδα Ann Hui αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Η τόσο επιτυχημένη Ann έχει γυρίσει ακόμα τριάντα ταινίες, ενώ παράλληλα είναι παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός.

7.png

«Θα ήθελα να επαναστρέψω αυτήν την τιμή στο Χονγκ Κονγκ, την πόλη που μεγάλωσα κι έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Μου έχει προσφέρει εμπειρίες ζωής. Κι ευκαιρίες να εργαστώ και να βρω την ολοκλήρωση. Ακόμα και οι δυσκολίες που πέρασα μου είναι πολύτιμες, όπως και όλοι αυτοί οι τρελοί υπέροχοι άνθρωποι», ανέφερε η ίδια στις δηλώσεις της που ακολούθησαν μετά τη βράβευση.

Το Φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία αύριο, 12 Σεπτεμβρίου, κάνοντάς μας να αναμένουμε και τις υπόλοιπες βραβεύσεις που πρόκειται να απασχολήσουν.