fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο extravagant σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο
ESCAPE

Οι πιο extravagant σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο

Εκεί που η υψηλή αισθητική συναντά την εκλεπτυσμένη διακόσμηση


Σχεδόν όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία θα μπορούσε να πει κανείς ότι «υπερηφανεύονται» για τις εντυπωσιακές σουίτες τους, ωστόσο μόνο μερικά από αυτά κερδίζουν επάξια το βραβείο του νικητή! Οι luxurious σουίτες δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά η εξέλιξη αυτής της κορυφαίας κατηγορίας δωματίων που κάνει το ντεμπούτο της σε πολυτελή ακίνητα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Jack Ezon, ιδρυτή της πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρείας Embark Beyond. «Οι τελευταίες σουίτες δεν είναι απαραίτητα οι μεγαλύτερες, ωστόσο διαθέτουν απίστευτο design και μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, από έπιπλα μέχρι έργα τέχνης», λέει. «Κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει μελετηθεί».

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, ποιες από αυτές κατέχουν τον συγκεκριμένο τίτλο!

Σουίτα Belle Etoile, Le Meurice, Παρίσι 

le-meurice-belle-etoile-livingroom.jpg

Η σουίτα Belle Etoile στο Le Meurice στο Παρίσι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πολυτελούς πρότασης -ας σημειώσουμε ότι ξεκινάει από 28.300 δολ. τη βραδιά. Το ρετιρέ του 7ου ορόφου του διάσημου ξενοδοχείου διαθέτει θέα 360 μοιρών της πόλης που περιλαμβάνει 18 ορόσημά της, όπως τον Πύργο του Άιφελ, το Palais Garnier, την Place Vendôme, κ.ά. που είναι όλα στη λίστα. Είναι δύσκολο να βρείτε καλύτερη βεράντα, καθώς η συγκεκριμένη είναι άψογα διαμορφωμένη, ώστε να αντικατοπτρίζει τον κήπο Tuileries μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ εκτείνεται σε 280 τετραγωνικά μέτρα.

Info: Le Meurice, 228 Rue de Rivoli. 

Σουίτα Eden, La Réserve Eden au Lac, Ζυρίχη

eden-suite-36-reserve-zurich-2.jpg

Η σουίτα Eden στο La Réserve Eden au Lac στη Ζυρίχη βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας, ξεκινώντας από 3.760 δολ. τη βραδιά. Έκανε το ντεμπούτο της στο κοινό, πέρυσι ως μέρος ενός διετούς έργου ανακαίνισης με επικεφαλής τον Philippe Starck και διαθέτει γυάλινους τοίχους που χωρίζουν το σαλόνι από το μπάνιο, τέσσερα εντυπωσιακά μπαλκόνια με breathtaking view τόσο στη λίμνη της Ζυρίχης, όσο και στις Άλπεις. Με λεπτομέρειες που θυμίζουν παραθαλάσσιο σκηνικό, ο Starck ενσωμάτωσε ναυτικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση, όπως ξύλινα κουπιά και πίνακες ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Info: La Réserve Eden au Lac, Utoquai 45, 8008. 

Προεδρική Σουίτα, The Carlyle, A Rosewood Hotel, Νέα Υόρκη

presidential-suite-living-room.jpg

Στη Νέα Υόρκη, ίσως η καλύτερη σουίτα αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το Manhattan ακούει στο όνομα της νέας Προεδρικής Σουίτας του The Carlyle, A Rosewood Hotel, η οποία, με μια διανυκτέρευση για 40.000 δολ. είναι η πιο ακριβή στη λίστα μας. Θυμίζει ιδιωτική κατοικία, καταλαμβάνει ολόκληρο τον 26ο όροφο, ενώ τα παράθυρά της που ξεκινούν από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέρουν θέα 360 μοιρών στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Central Park. Η σουίτα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ευρύχωρο living room, χώρο πολυμέσων, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, gallery και πιάνο με ουρά. Τέλος, οι σχεδιαστικές της λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τοιχογραφίες από φύλλα χρυσού και τοίχους από βενετσιάνικο γύψο.

Info: The Carlyle, A Rosewood Hotel, 35 E 76th St.

Σουίτα Christopher Columbus, Eden Rock, St Barths

oo-portonovi-accommodation-suiteone-balcony-1139-master.jpg

Άλλα παραδείγματα των σουιτών που αξίζει να αναφερθούν είναι η Christopher Columbus Suite στο Eden Rock του St Barths', η οποία ξεκινά από 4.438 δολ. τη βραδιά και βρίσκεται στην άκρη ενός βράχου που βλέπει στον κόλπο St. Jean -ένα τμήμα νερού που ο Κολόμβος απέπλευσε όταν ανακάλυψε το μεγάλο νησί. Ο χώρος των 242 τ.μ. διαθέτει εκπληκτική βεράντα, υδρομασάζ, άνετο καθιστικό, κομψά μοντέρνα έπιπλα, βιβλιοθήκη και υπνοδωμάτιο με king size bed.

Info: Eden Rock, Baie de Saint Jean, Saint Barthélemy

Royal Suite, The St. Regis, Κάιρο

1-ZwrmP.jpg

Η τελευταία σουίτα στη λίστα μας έκανε το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο στο The St. Regis στο Κάιρο. Η βασιλική σουίτα 300 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 15.020 δολ. τη βραδιά, ενώ διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ένα γυμναστήριο, μια αίθουσα πολυμέσων κι ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο Νείλο. Η κεντημένη ταπετσαρία, ο ψηφιδωτός τοίχος και τα έπιπλα-αντίκες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στη διακόσμησή της. Ένα σύγχρονο μεταλλικό φανάρι πάνω από ένα περίτεχνο πέτρινο μετάλλιο είναι ακόμη μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια του design της, που την κάνει να ξεχωρίζει.

InfoThe St. Regis,1189 Nile Corniche, Boulaq Num.5, Bulaq. 

Κεντρική Φωτογραφία: Le Meurice, Παρίσι 

Πηγή: AD