fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες που θαυμάσαμε από τη χθεσινή έκλειψη ηλίου
PEOPLE & MOMENTS

Οι πιο εντυπωσιακές εικόνες που θαυμάσαμε από τη χθεσινή έκλειψη ηλίου

Μια μαγική στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν


Ένα σπάνιο φαινόμενο, μια μαγική στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αλλά και άλλοι πόσοι κατάφεραν να απολαύσουν μέσω ζωντανής μετάδοσης. Η ολική έκλειψη ηλίου συνέβη χθες σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά. Συγκεκριμένα, η Σελήνη ευθυγραμμίστηκε τέλεια μεταξύ της Γης και του Ήλιου και απέκλεισε τον Ήλιο για συνολικά 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Συχνά τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, αλλά φέτος πέρασε πάνω από πολλά πυκνοκατοικημένα μέρη. Μόλις έφτασε στις ΗΠΑ από το Μεξικό, πέρασε από το Τέξας, την Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Ιλινόις, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Βερμόντ, το Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν. Μικρές περιοχές του Μίσιγκαν και του Τενεσί μπόρεσαν επίσης να παρακολουθήσουν την ολικότητα, αν οι συνθήκες είναι καθαρές. Όταν η έκλειψη εισέλθει στον Καναδά, θα περάσει πάνω από το νότιο Οντάριο, το Κεμπέκ, το New Brunswick, το Prince Edward Island και το Cape Breton, στο ανατολικό άκρο της Νέας Σκωτίας.

Η συγκεκριμένη έκλειψη δεν ήταν ορατή στην Ευρώπη, πάρα μόνο σε περιοχές της βόρειο-αμερικανικής ηπείρου. Στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μερικώς ορατή, στις περιοχές όπου ο ουρανός ήταν καθαρός. Το σπάνιο φαινόμενο ώθησε τους ερασιτέχνες αστρονόμους να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να την παρακολουθήσουν, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες την ονομάζουν παραδοσιακά η Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη. Περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εντός της διαδρομής της ολικότητας, ενώ άλλα διακόσια εκατομμύρια ζουν σε ακτίνα 200 μιλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, η NASA κάλυψε ζωντανά το φαινόμενο από τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας και για τρεις ώρες από τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έστω και μερική έκλειψη. Λίγες ημέρες πριν από την εντυπωσιακή έκλειψη, το CBS News ανέφερε ότι έως και 4 εκατομμύρια άνθρωποι σκόπευαν να πετάξουν σε πόλεις όπως το Ντάλας, προσθέτοντας έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις τοπικές οικονομίες, καθώς τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ εξαντλούνται. Έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνουμε πως έγινε τουριστική ατραξιόν, προσεγγίζοντας τόσο κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παρακάτω, ξεχωρίσαμε τις φωτογραφίες που μας έκαναν περισσότερο εντύπωση από τη χθεσινή ολική έκλειψη ηλίου...

snapinstaapp-435058962-7473895409345956-727134170685382196-n-1080.jpg
@eric.kerr
snapinstaapp-435466618-18430578241045723-8858412298982407421-n-1080.jpg
@welcome.jpeg

Κεντρικές φωτογραφίες: @welcome.jpeg