fbpixel

Search icon
Search
Οι περιζήτητες θεραπείες για φωτεινό δέρμα λίγο πριν από τις γιορτές
MAGAZINE

Οι περιζήτητες θεραπείες για φωτεινό δέρμα λίγο πριν από τις γιορτές

Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς παρουσιάζει τρόπους που θα ανανεώσουν την εικόνα μας


Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε οι μέρες αυτές να μας βρουν μ’ ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο. Γι’ αυτό και προγραμματίζουμε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο μας, που θα μας βοηθήσει με τον σχεδιασμό του καλύτερου πλάνου φροντίδας της επιδερμίδας μας, ανάλογα με τις ανάγκες της. Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται ανάλυση του τύπου του δέρματος και ο καθορισμός του skincare που θα αναδείξει ακόμη καλύτερα τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν. Σε όλους τους ασθενείς μου τονίζω την αναγκαιότητα της χρήσης αντηλιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το οποίο συνηθίζω να χαρακτηρίζω ως το βασικότερο αντιγηραντικό. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στα κατάλληλα προϊόντα βάσει του τύπου της επιδερμίδας μας και όχι ανάλογα με την ηλικία μας.

Οι θεραπείες

shutterstock-256350340.jpg

Στο ιατρείο, χρησιμοποιώ τον Visia αναλυτή δέρματος, με τον οποίο καταγράφεται -μεταξύ άλλων- και η πρόοδος, ανάλογα με τα προβλήματα που εντοπίζονται. Οι περισσότεροι ασθενείς ενοχλούνται από τη θαμπάδα και την κούραση που βλέπουν στο πρόσωπό τους. Γι’ αυτό ξεκινάμε πάντα με ήπιες απολεπιστικές θεραπείες καθαρισμού, όπως η υδροδερμοαπόξεση ή η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους. Απομακρύνοντας την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, προάγουμε την κολλαγονογένεση και τη λάμψη, ενώ «σβήνουμε» πανάδες και λεπτές γραμμές. Οι μέθοδοι αυτές συστήνεται να εφαρμόζονται τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα τον χειμώνα.

Ακόμη, μπορούμε να συμπληρώσουμε με συνεδρίες ενέσιμης μεσοθεραπείας, για ενυδάτωση, που μπορεί να πραγματοποιηθούν είτε με ετερόλογο υλικό -βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ- είτε με το αίμα του ασθενούς (αυτόλογη μεσοθεραπεία). Πρόκειται για έγχυση ουσιών στο μέσο δέρμα, στο οποίο προκαλούν ανανέωση και τόνωση, ενώ διορθώνονται αισθητά οι λεπτές γραμμές και τα σημάδια. Συνήθως, προτείνονται 3-6 κύκλοι της, βάσει των αναγκών του προσώπου.

Μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία ανανέωσης είναι το laser σύσφιγξης Nd: YAG, που επιτυγχάνει τα αποτελέσματά του μέσω της έντονης θερμότητας, ενώ επιλέγεται ειδικά για ασθενείς με πιο σκούρο τόνο. Οι μηνιαίες συνεδρίες πρέπει να είναι συνήθως 3-5 ανά χρόνο για ουσιαστικότερη επιδερμική ανανέωση.

Στη φαρέτρα μας βρίσκεται, επίσης, η βραβευμένη θεραπεία Vivace, η πλασματική ενέσιμη ραδιοσυχνότητα, που προκαλεί κολλαγονογένεση σε βάθος και ανάπλαση. Είναι εγκεκριμένη από τον FDA, στοχεύει σε πρόσωπο, λαιμό αλλά και σώμα, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί 3-5 φορές τον χρόνο και συνδυάζεται τέλεια με μάσκες φωτοανάπλασης.

Το gold standard στο anti-aging, όμως, είναι η εφαρμογή ενέσεων με υαλουρονικό οξύ, έναν φυσικό δομικό πολυσακχαρίτη του δέρματός μας, εξαιρετικά υδρόφιλο. Εγχέοντάς το στο πρόσωπο και το σώμα, και κάνοντας ένα υγρό lifting, επαναφέρουμε τον όγκο σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακές, το πιγούνι και το μέτωπο. Γεμίζουμε, επίσης, την περιοχή των χειλιών, για να φαίνονται πιο σαρκώδη.

Τέλος, εξαιρετικά διαδεδομένη είναι η θεραπεία με τοξίνες Botox, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης σε μέτωπο, μάτια, λαιμό αλλά και περιστοματικά. Οι νέες τάσεις στον χώρο της αντιγηραντικής φροντίδας είναι η ελαχιστοποίηση των ρυτίδων αλλά και η διατήρηση της φυσικότητας χωρίς το «πάγωμα».

elenar-001-as.jpg

Ευχαριστούμε την Ιατρό Δερματολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Info: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύθηκε, επί πενταετία, στη δερματολογική και αλλεργιολογική κλινική του Technische Universität München και σε θέματα ιατρικής αισθητικής. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας μπότοξ, των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό και της μεσοθεραπείας, καθώς και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 272255, radopouloudermatology.business.site, instagram: @elenarado.dermatology

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021