fbpixel

Search icon
Search
Oι out-of-season προορισμοί που ενδείκνυνται γι' αυτήν την εποχή
ESCAPE

Oι out-of-season προορισμοί που ενδείκνυνται γι' αυτήν την εποχή

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανώσετε την επόμενη εξόρμησή σας;


Η άνοιξη αποτελεί την ιδανική περίοδο για να οργανώσετε την επόμενη εξόρμησή σας και να επισκεφτείτε εκείνον τον προορισμό που πάντα επιθυμούσατε. Οι less crowded places προσφέρουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για αυθορμητισμό και εξερεύνηση, δίνοντάς σας την ευκαιρία να πιάσετε τον δικό σας ρυθμό στις διακοπές σας. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους δημοφιλείς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε ακόμα και out-of-season. 

Verbier, Ελβετία

shutterstock-60770329.jpg

Μπορεί οι Άλπεις να είναι περισσότερο γνωστές για τα χιονισμένα τοπία τους και τις χειμερινά sport τους, αλλά τα βουνά είναι εξίσου μαγευτικά και τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, όταν ανταλλάσσουν τη «λευκή τους κουβέρτα» με ένα καταπράσινο λουλουδάτο σκηνικό. Το Verbier είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των σκιέρ, αλλά η συναρπαστική εξερεύνηση των κορυφών των ελβετικών Άλπεων είναι ακόμα δυνατή όταν το χιόνι έχει λιώσει, με τη μορφή πεζοπορίας, ποδηλασίας και αλεξίπτωτου πλαγιάς.

6024258d4714ba42f83fefe8-sans-titre.jpg

Πού να μείνετε: Το Experimental Chalet διαθέτει ένα εντυπωσιακό πλεονεκτικό σημείο ανάμεσα στις κορυφές του Verbier, περιτριγυρισμένο από καταπράσινο τοπίο και πλήθος μονοπατιών. Υπάρχει μια πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο, όπως οι γευσιγνωσίες κρασιού στο οινοποιείο L'Orpailleur, καθώς και το Φεστιβάλ Verbier, το οποίο φιλοξενεί συναυλίες κλασικής μουσικής στην πλαγιά του βουνού.


Κάννες, Γαλλία

shutterstock-1424882801.jpg

Συνώνυμη με το ομώνυμο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, η γοητευτική πόλη των Καννών φημίζεται περισσότερο για τη λαμπερή διοργάνωση που διαρκεί δύο εβδομάδες ή στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, όταν η ελίτ συρρέει στη γαλλική Ριβιέρα. Αλλά για μια πιο slow living, πιο χαλαρή εξερεύνηση της πόλης, κατευθυνθείτε στις Κάννες νωρίς την άνοιξη, το φθινόπωρο ή ακόμα και τον χειμώνα. Παρά τις πιο δροσερές θερμοκρασίες και τον λιγότερο προβλέψιμο καιρό, θα μπορέσετε να περιπλανηθείτε στους γραφικούς δρόμους της με ηρεμία, να απολαύσετε τις καλλιτεχνικές της γωνιές και να απολαύσετε όμορφα εστιατόρια που προσφέρουν νόστιμη γαλλική και μεσογειακή κουζίνα. 

261855025.jpg

Πού να μείνετε: Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μείνετε σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης, όπως το ιστορικό Hôtel Barrière Le Majestic Cannes στην Croisette, για να πάρετε μια γεύση από το χολιγουντιανό μεγαλείο. Αν η κλασική κομψότητα είναι περισσότερο το στιλ σας, κατευθυνθείτε στο εκπληκτικό Tiara Yaktsa στο Théoule-sur-Mer, 20 λεπτά οδικώς από το κέντρο των Καννών.


Βενετία, Ιταλία

shutterstock-1926742466.jpg

Με τον λαβύρινθο των καναλιών της που είναι γεμάτα γόνδολες, η Βενετία είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ιταλίας - αλλά και μια υπερπλήρης τουριστική «παγίδα». Ωστόσο, από τον Νοέμβριο έως τις αρχές της άνοιξης, είναι δυνατόν να εκτιμήσετε τα θαύματα της Βενετίας ανάμεσα σε λιγότερους ανθρώπους και να απολαύσετε τη μαγεία των πλατειών της χωρίς το χάος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανακαλύψετε μαγευτικά coffee shops ενώ περιπλανιέστε στα στενά δρομάκια και να θαυμάσετε τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης με πολύ λιγότερο κόσμο - σκεφτείτε τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δόγηδων, το μουσείο Peggy Guggenheim Collection και την Όπερα Le Fenice.

323682247.jpg

Πού να μείνετε: Το Ca' di Dio είναι ένα μπουτίκ ξενοδοχείο γεμάτο ιστορία και γοητεία. Τμήματά του χρονολογούνται από το 1272, ενώ η νέα του εκδοχή -σχεδιασμένη από την Patricia Urquiola- είναι εμποτισμένη με βενετσιάνικο χαρακτήρα, καθιστώντας το ένα υπέροχο σκηνικό από το οποίο μπορείτε να απολαύσετε την πόλη.


Λισαβόνα, Πορτογαλία

shutterstock-2232476493.jpg

Με μια εκλεκτική και εξελισσόμενη γαστρονομική και πολιτιστική σκηνή, η Λισαβόνα έχει γίνει ένα πολυσύχναστο city break τα τελευταία χρόνια. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του χειμώνα (αν και εξακολουθεί να είναι πιο ηλιόλουστη από πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, χάρη στο μεσογειακό κλίμα της) είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια. Κάντε μια βόλτα στην Παλιά Πόλη και εκτιμήστε την αρχιτεκτονική της με τις κόκκινες στέγες με χαλαρό ρυθμό, προτού απολαύσετε τις πολλές street food-inspired λιχουδιές της. 

5-htGWl.jpg

Πού να μείνετε: Το Ivens, Autograph Collection, που έχει σχεδιαστεί με ζωηρή αισθητική από τον Lázaro Rosa-Violán και την Cristina Matos, προσφέρει μια περιπετειώδη ατμόσφαιρα, ένα εξαιρετικά περιζήτητο εστιατόριο, το Rocco, και ένα μοναδικό jazz club.