fbpixel

Search icon
Search
Οι online θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο
ARTS & CULTURE

Οι online θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο

Αφήστε τη μαγεία του θεάτρου να σας «ταξιδέψει»...


Η τέχνη, που κάθε άλλο παρά εύκολα ορίζεται, δημιουργεί μία συναισθηματική ένωση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον αποδέκτη, όπως αναφέρει και ο Λέον Τολστόι. Ούτε η καραντίνα και οι αποστάσεις μπορούν να συγκρατήσουν αυτό το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα τους και με κάθε τρόπο γίνεται προσπάθεια ύπαρξης της τέχνης στη ζωή των ανθρώπων. Οι streaming θεατρικές παραστάσεις είναι μία λύση, που φαίνεται να λειτουργεί και να έχει «αγκαλιαστεί» από τον κόσμο. Αυτό το μήνα, οι προτάσεις για διαδικτυακές θεατρικές παραστάσεις συνεχίζουν να προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών και σίγουρα θα σας δώσουν τη δόση τέχνης που έχετε ανάγκη!

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ή on demand με πρωταγωνιστές κορυφαίους ηθοποιούς!

Γιούγκερμαν

online.png

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση μεταφέρεται επί σκηνής και μπορείτε να το παρακολουθήσετε On Demand μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Η παράσταση, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει συνδέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με το όνομα του Γιάννη Στάνκογλου, περιγράφει το βίο και την πολιτεία ενός γόνου πλούσιας οικογένειας και ιλάρχου της φρουράς του τσάρου της Ρωσίας. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, ο ήρωας θα οδηγηθεί στην Ελλάδα μετά το τέλος της Ρωσικής Επανάστασης και θα βιώσει διάφορες περιπέτειες, οι οποίες σκιαγραφούν εξαιρετικά την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας του Μεσοπολέμου. Η επιτυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος που μετρά πάνω από 70.000 θεατές και έναν θίασο 20 ηθοποιών, στην ουσία διηγείται τη ζωή του Φινλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από την ελληνική ψυχή. Το streaming δίνει και τη δυνατότητα χρήσης υποτίτλων σε ελληνικά και αγγλικά.

Γυναίκες του Παπαδιαμάντη

online-2.png


O Πέτρος Ζούλιας εμπνευσμένος από το διάσημο Σκιαθίτη μυθιστοριογράφο, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, δημιούργησε μία παράσταση για τις ηρωίδες του, η οποία, αφού αγαπήθηκε από το κοινό με δύο συνεχόμενες χρονιές sold out παραστάσεων, γίνεται διαθέσιμη και On Demand στις 6 και 7 Μαρτίου.Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας. Σε αυτό το δραματουργικό καμβά της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα οι Νένα Μεντή, Έρση Μαλικένζου, Ευγενία Δημητροπούλου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη και Έφη Σακελλαρίου ζωντανεύουν με μοναδικό τρόπο τις ηρωίδες του Παπαδιαμάντη.

Ροζμαρι

online-3.png

«Το μωρό της Ροζμαρι» η διάσημη ταινία με τις πολλές αναγνώσεις του Ρόμαν Πολάνσκι, που κατά κύριο λόγο θίγει την εγκυμοσύνη και το σατανισμό, αποτέλεσε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα νέο αφήγημα από τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, που μπορείτε να παρακολουθήσετε online από τις 5 μέχρι και τις 7 Μαρτίου. Μία σύγχρονη έγκυος Ρόζμαρι, αναγκασμένη να ζήσει και καταναγκασμένη να πράξει σε ένα παρόν που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον. Η παράσταση ερευνά τις αμφιβολίες που δημιουργούνται για το αν ο σπόρος που θα γεννηθεί θα είναι άνθρωπος, νέος Θεός, ιδεολόγημα ή βιβλική καταστροφή.

Stegosaurus

stegosaurus.jpg

Ο μονόλογος που σχολιάστηκε με διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ Vault του Λονδίνου και του Εδιμβούργου, η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια Ελπίδα Σταθάτου φέρνει για πρώτη φορά την παράσταση στην Ελλάδα και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τις 4 μέχρι τις 7 Μαρτίου διαδικτυακά. Η παράσταση, που είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία της Έρσης Νιαώτη, περιγράφει την ύπαρξη της πρωταγωνίστριας που κινείται μεταξύ βουλιμίας, ανορεξίας, κατάχρησης ουσιών, συναισθηματικής κακοποίησης και αποστασιοποιημένου σεξ. Κρατώντας σαφείς αποστάσεις από κάθε είδους αυτολύπηση και σοβαροφάνεια, το έργο ξεχωρίζει για τις έντονες εναλλαγές ρυθμού και διάθεσης. Η ερμηνεία της Σταθάτου είναι συγκλονιστική, αφού παρουσιάζει με ρεαλισμό, χιούμορ και συμπόνοια τη μάχη με τις νοητικές διαταραχές.

Ο Αμπιγιέρ

picture1.png

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο θα σας προσφέρει η παράσταση «Ο Αμπιγιέρ» που θα προβληθεί διαδικτυακά από τις 12 μέχρι και τις 14 Μαρτίου. Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα ανοίγουν το ιστορικό τους αρχείο και θα προβάλλουν μία παράσταση θρύλο με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το έργο του Χάρολντ Χάργουντ περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σε ένα βετεράνο διάσημο σαιξπηρικό ηθοποιό, τον Σερ (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) και τον αμπιγιέρ του, Νόρμαν (Νικήτας Τσακίρογλου), ο οποίος ως αφοσιωμένος βοηθός του τον γεμίζει αυτοπεποίθηση με σκοπό ο Σερ να μην ακυρώνει τις παραστάσεις λόγω των ανασφαλειών του.