fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες online εκθέσεις παγκοσμίως που θα λατρέψουν οι art lovers το 2021
ESCAPE

Οι νέες online εκθέσεις παγκοσμίως που θα λατρέψουν οι art lovers το 2021

Ελάτε σε επαφή με την τέχνη ακόμα και από την άνεση του καναπέ σας


Για όσο ακόμα χρειαστεί να ζούμε περισσότερο σε έναν διαδικτυακό κόσμο, η τέχνη δείχνει να μην τα παρατά και να συνεχίζει δυναμικά το έργο της, με σκοπό να κρατήσει δυνατή την επαφή της με τον κόσμο. Μπορεί ακόμα τα πράγματα να είναι αβέβαια για το μέλλον της κοινωνίας, αλλά πολλά είναι τα μουσεία και οι galleries στον κόσμο που διοργανώνουν τις επερχόμενες εκθέσεις τους για το νέο έτος, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και να απασχολήσουν όσους εμπλέκονται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Εάν λατρεύετε την τέχνη, λοιπόν, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις ανά τον κόσμο που θα σας ενθουσιάσουν μέσα στο 2021! 

Francis Bacon: Man and Beast at The Royal Academy of Arts

ee7gulw7gje7urhqt3za.jpg

Ο Francis Bacon είναι ένας από τους πιο διάσημους ζωγράφους του 20ου αιώνα, που ξεχώρισε για τις έντονες αποχρώσεις στα έργα του, τα πρόσωπα χωρίς χαρακτηριστικά που σχεδίαζε και τους τολμηρούς, εκφραστικούς πίνακες που θεωρούν εμβληματικοί. Μπορεί να γνωρίζουμε τα έργα του, αλλά μέσα από αυτήν την έκθεση που θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Απριλίου, θα γνωρίσουμε μια άλλη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή του, θα μάθουμε πόσο πολύ λάτρευε να σχεδιάζει ζώα μαζί με ανθρώπους, καθώς και για και τις πηγές από τις οποίες αντλούσε έμπνευση.

David Hockney: The Arrival of Spring, Normandy, Royal Academy

mfm9kb2ekqbwgaac99vl.jpg

Από τις 27 Μαρτίου έως τις 22 Αυγούστου, η έκθεση αυτή θα μας εντάξει στην άνοιξη, οποία όλοι ελπίζουμε να είναι πιο αισιόδοξη κι ελπιδοφόρα ως προς όλους τους τομείς. Μέσα από τα πολύχρωμα έργα του ευφάνταστου 83χρονου καλλιτέχνη David Hockney, θα καταφέρουμε να αντικρίσουμε το μέλλον με περισσότερη πίστη και φως, μιας και ο τρόπος που ζωγραφίζει θυμίζει ένα παραμύθι γεμάτο όμορφες και ολάνθιστες ιστορίες. Μια έκθεση που όλοι μας έχουμε ανάγκη να παρακολουθήσουμε δεδομένης της κατάστασης από την οποία ελπίζουμε να ξεφύγουμε σύντομα.

The Making of Rodin, Tate Modern

x75861-4-1.jpg

Άλλη μια έκθεση που πρόκειται να γίνει must-see μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Auguste Rodin (1840-1917) έχει μείνει στην ιστορία για τις νατουραλιστικές ανθρώπινες φιγούρες του από χαλκό και συγκεκριμένα για τα παγκοσμίου φήμης έργα του, όπως το The Thinker και το Kiss που ξεπερνούν τη λαϊκή κουλτούρα και περνούν στην απεικόνιση έντονων, «ωμών» συναισθημάτων. Από τις 6 Μαΐου έως και τις 10 Οκτωβρίου, θα μπορείτε να θαυμάσετε τα αξιοπρόσεκτα έργα του, τα οποία φέρνουν μαζί τους μνήμες από το μακρινό παρελθόν κι έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν.

Alice: Curiouser and Curiouser, V&A

alice-in-wonderland-the-royal-ballet-zenaida-yanowsky-roh-johan-persson-2011.jpg

Η μαγική και ιδιαίτερα αγαπημένη ιστορία του έργου του Lewis Carroll, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», θα πάρει πιο ρεαλιστική μορφή από τις 27 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν για μια παρουσίαση σε έναν συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο, θα προβληθούν online πάνω από 300 αντικείμενα σχετικά με την ταινία, που καλύπτουν την ιστορία των 158 ετών της ιστορίας της. Ένα υπερθέαμα που ενέπνευσε θρυλικές προσωπικότητες, όπως οι Salvador Dalí, Walt Disney και Tim Walker, παίρνει και πάλι ζωή μέσα από αυτήν την έκθεση στην οποία θα δούμε όλα τα χαρακτηριστικά κομμάτια -κοστούμια και σκηνικά- που έχουμε συνδέσει με την iconic ταινία.

Enjoy!